Toni Kroos: Az első pillanattól kezdve itthon érzem magam

Mindössze öt olyan játékos van, aki háromszor is képes volt megnyerni a klubvilágbajnokságot, mióta a sorozat a jelenlegi formájában kerül megrendezésre. Ebben az évben a Real Madrid két játékosa is csatlakozhat a szűk társasághoz, Cristiano Ronaldo és Toni Kroos személyében. A német középpályás 2013-ban a Bayern Münchennel, 2014-ben pedig a Real Madriddal ért fel a csúcsra, és jó esély van arra, hogy négy éven belül harmadjára is felemelhesse a trófeát. A FIFA.com ennek apropóján készített interjút a nem mindennapi pályafutásnak örvendő játékossal.

„Újra a csapattal edzek, jól érzem magam. Hamarosan teljesen fit leszek. Az egyéni elismerések számomra nem olyan fontosak, ha őszinte akarok lenni. Amikor viszont egy sorozatnak nekivágsz, a legfontosabb, hogy megnyerd, így igazán különleges lenne számomra, ha harmadjára is felemelhetném a klubvilágbajnokság trófeáját. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy már háromszor nyertem meg a Bajnokok Ligáját.”

„Alig várom a tornát. Nem sokszor adatik meg, hogy ehhez hasonló csapatok ellen léphetsz pályára. Nagyon érdekes harcolni különböző felfogású, különböző stílusú futballcsapatok ellen, akikkel korábban sosem találkozhattál.”

Nagyon jó emlékeket őrzök a korábbi tornákról. Az egyik legboldogabb az a hajszálpontos szöglet, amit Sergio Ramosnak adtam a döntőben, de volt egy gólpasszom az elődöntőben is.”

„Az a helyzet, hogy nagyon hamar alkalmazkodtam a Real Madridhoz. Nagy lépés volt elhagyni a Bayernt és megérkezni a Real Madridhoz, de mindenki rengeteget segített nekem. Nagyon jól éreztem magam az első perctől kezdve. Most sokkal több tapasztalatom van, mint két évvel ezelőtt volt, a dolgok igazán jól alakulnak.”

„Hosszú utazás lesz ez Japánba, ráadásul nem lesz egyszerű akklimatizálódni. Nagyon sok mérkőzésünk van, így nem lesz egyszerű a torna, de nagyon komolyan vesszük. A világ különböző pontjainak bajnokaival találkozunk, egyértelmű, hogy nem lesz könnyű. Soha nem az, de nagyszerű lenne, ha jól tudnánk teljesíteni és megnyernénk a sorozatot."

Forrás: fifa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK