Zidane: Elsők akartunk lenni, de megérdemelten nyerték a csoportot

A Real Madrid 2-2-es döntetlent játszott a Borussia Dortmund együttesével a Bajnokok Ligája idei kiírásának utolsó csoportmeccsén. A blancók ezzel végül a második helyet szerezték meg a csoportban. A veretlenségi széria folytatódik.

Zidane:

„Nem használtuk ki a kidolgozott helyzeteinket, ezzel pedig egy kicsit hagytuk őket feljönni. Sikerült döntetlent elérni, ők lettek a csoportelsők, mi pedig a második helyen végeztünk. Mindent beleadtunk, hogy elsők legyünk, de nem sikerült. Nagyon büszke vagyok a játékosaim által végzett munkára.”

„Jó dolgokat tettünk a pályán, de azt is figyelembe kell venned, hogy van egy ellenfél a pályán, aki megnehezítheti a dolgodat, és vannak jó játékosaik. A második félidőben csökkent a játékunk intenzitása, de voltak gólhelyzeteink. Az utolsó tíz percben volt egy kis gond a koncentrációval. Figyelembe véve azt, hogy mi történt eddig a sorozatban, igazságos, hogy ők végeztek az első helyen, mi pedig a másodikon.”

„Szerettünk volna mindenképp első helyen továbbmenni. Mindent megtettünk ennek érdekében, de így sikerült. Nem fogunk ezen rágódni. Másodikak lettünk, hétfőn kiderül, hogy ki lesz az ellenfél. Amit a játékosok tesznek, az nem könnyű, gratulálni kell nekik. Most ki kell pihennünk magunkat a következő mérkőzés előtt.”

„Minden csatár számára fontos, ha két gólt szerez egy meccsen. Elégedett vagyok a befektetett munkájával, de az egész csapat teljesítményével is. Karim volt olyan szerencsés, hogy a társai mindent beleadtak, hogy kiszolgálják, amikor jól helyezkedett.”

Zidane

„A játékosoknak jár a gratuláció a veretlenségi sorozat miatt. Ők azok, akik a pályán vannak, ők futnak, harcolnak és csúznak be. A szurkolóknak is jár a köszönet, akik mindig a csapat mögött állnak és szurkolnak nekünk. Nekik is van részük a csapat sikerében.”

„Nem gondolom, hogy számomra a saját névjegyem lerakása lenne a fontos. Engem az érdekel a legjobban, hogy folytassuk ezt a remek sorozatot. Szeretnénk így folytatni, mivel jól csináljuk, de hosszú még az út.”

„James remek meccset játszott, kiváló passzt adott Karimnak a gól előtt. Keményen dolgozott, jó mérkőzése volt. Elégedett vagyok a játékával.”

„Irányítottuk a meccset, de ilyen a foci. Látva a meccs végkimenetelét, mérges lettem. Voltak lehetőségeink a harmadik gól megszerzésére. Ki fogom elemezni a mérkőzést, de nem a pillanat hevében, hanem tiszta fejjel.”

„Hétfőn meglátjuk, hogy kit kapunk majd ellenfélnek. Ha engem kérdeznek arról, hogy kit kellene elkerülni, akkor a Juventust mondanám. De nem rajtunk múlik. Meglátjuk, hogy kit kapunk.”

„A Bernabéu igényes, ez mindig így volt. Cristiano keményen dolgozott, voltak lehetőségei. Ez mindig így lesz és mindenkinek segít jobbá válni.”

„Lucas mindig sokat ad nekünk. Remekül játszik, állandó lehetőséget kap. Megvan a képessége ahhoz, hogy játsszon, jól teljesít, de minden mérkőzés más.”

Benzema:

„Fontos, hogy gólokat lőjek, de idegesít a végeredmény. Meg akartuk nyerni a meccset, bár tisztában voltunk vele, hogy a Borussia egy remek csapat. Jó mérkőzés volt, de nehéz. Hiányzott egy kis koncentráció, de ennyi. Mindenki kiváló teljesítményt nyújtott, maximális erőbedobással és büszkén játszottunk.”

„Az első helyen akartunk végezni, ahogy mindig, de a BL megnyerésekor nem számít, hogy csoportelső voltál-e, mivel lényegében mindenkit le kell győznöd, akivel szembekerülsz.”

„Amikor hallom a kritikákat, javulnom kell és keményebben kell edzenem. Nehéz itt játszani, ha pedig sokat dolgozom az edzésen, be fogok találni.”

Benzema

Marcelo:

„Ez egy igazi mérkőzés volt, megpróbáltuk játszani a futballt, de nem volt szerencsénk, mivel kiegyenlítettek a végén. Most már csak nagyon erős csapatok maradtak a sorozatban, okkal vannak a legjobb 16 között. Meglátjuk, hogy ki ellen játszunk majd, és meg kell próbálnunk mindkét mérkőzésen jól játszani.”

Lucas Vázquez:

„Az első és a második félidőben is sok helyzetünk volt, de nem volt meg a kellő szerencse ahhoz, hogy eldőljön a meccs. Mindent megtettünk a győzelemért, de a végén kiegyenlítettek, nekünk pedig nem maradt időnk még egy gólra.”

„Szerintem jó meccset játszottunk, nagy iramban, sajnálatos, hogy végül nem nyertünk. Örülnünk kell a jó teljesítménynek, illetve annak, hogy jól működik a csapat. Mi vagyunk a Real Madrid, bárkit is kapjunk a következő fordulóban, győzelemre kell törekednünk.”

Keylor Navas:

„A csapat jó sorozatban van, ez pedig magabiztosságot ad nekünk. Megpróbáltuk megnyerni a meccset, a csapat keményen harcolt, de tanulnunk kell a történtekből a jövőre nézve. Tudjuk, hogy a lehető leggyorsabban el kell döntenünk a meccseket.”

„Mindenki, aki idáig eljut, megérdemli a helyet a legjobb 16 között, nehéz ellenfelünk lesz. Ha itt vannak, az megérdemelt, a jó játéknak köszönhető. Sosem gondoltunk arra, hogy másodikként végezzünk, mindig megpróbálunk nyerni, a célunk pedig az, hogy mindenben elsők legyünk.”

(Zidane 50. mérkőzése) „Nagyon örülünk Zidane-nak, jól dolgozunk együtt, ő pedig tudja, hogy miként vezesse a csapatot. Remélem, hogy még nagyon sok mérkőzés erejéig itt marad és folytatódik a győzelmi széria.”

Carvajal:

„A Dortmund fiatal és gyors csapat, várható volt, hogy a váltásoknál szenvedni fogunk. A mai meccs után keserű szájízzel megyünk haza. Megvoltak a lehetőségeink a lezárásra, de a döntetlen miatt most nem lehetünk boldogok. Lehet, hogy erős, lehet, hogy gyengébb csapatot kapunk a sorsolásnál, de a legjobb 16 között vagyunk, ahol senki nem akar ellenünk játszani.”

„Zidane kemény munkára ösztönöz minket, biztosítja, hogy minden rendben menjen, ez pedig megmutatkozik abban, hogy 34 mérkőzés óta veretlenek vagyunk. A keretben mindenki csak jót tud mondani róla, nagy dolgokat visz véghez. Reméljük, hogy sok évig itt marad és sok trófeát emelhet a magasba.”

Casemiro

Casemiro:

„Tudtuk, hogy egy jó csapat ellen játszunk, voltak lehetőségeink a meccs eldöntésére. Mérgesen megyünk haza, mivel a Real Madridnak mindig első helyen kell végeznie. Nagyon jól játszottunk, veretlenek maradtunk, de ilyen a foci, nekünk pedig tisztában kell lennünk azzal, hogy mely területeken vagyunk jók és hol gyengébbek.”

„Jól éreztem magam a pályán, hosszú idő telt el azóta, hogy kezdőként léptem pályára egy ilyen iramú mérkőzésen, fel kell vennem a ritmust. Kroos is visszatért ma, ő is nagyon fontos számunkra. Nagyszerű keretünk van, ha pedig valaki sérült, mások lépnek a helyére, jó munkát végeznek, ez pedig jó hír a Real Madrid számára.”

„Benzema ma megmutatta, hogy ő a világ legjobb 9-ese, bízunk benne, jót tesz neki, hogy ilyen kiváló teljesítményt nyújtott.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…