Zidane: Meg lehet próbálni fogni Ramost, de…

A Real Madrid egy újabb emlékezetes mérkőzésen van túl, amelyet ismét a csapat első számú kapitánya, Sergio Ramos utolsó pillanatban szerzett találata döntött el.

Zidane:

„Tudjuk, hogy Sergio képes gólokat szerezni, különösen az utolsó pillanatokban. Mindig hisz abban, hogy bármit elérhet. Örülök a játékosaimnak, mivel remek meccset játszottak.”

„Az utolsó percekben hittem abban, hogy Ramos betalálhat, ahogy Morata és Mariano is… Minden játékosom, aki pályán volt, próbálkozott. De Sergio különleges. Nem ez az első alkalom, hogy az utolsó pillanatban betalál. Ő a kapitányunk, ő az egyik játékosunk a sok közül, aki a csapat szívét és lelkét adja. Van tartása, sosem lógatja az orrát. Ez ő.”

Zidane

„Lehet őt fogni, de okos, nagyon jól mozog, a labda pedig mágnesként ragad a fejéhez. Ott van, ahová a labda érkezik. Meg lehet próbálni fogni őt, de nagyon nehéz jól védekezni ellene. A Deportivo nagyon jól védekezik a rögzített helyzeteknél, de… Egy labda a kapu elé, és ott a gól.”

„A dolgok nem alakultak jól számunkra a bekapott gólokkal, de remek mérkőzést játszottunk. A góloknál hibáztunk, de ez előfordul. Dicséretet érdemel az ellenfelünk, mivel kiválóan játszott és megnehezítette a dolgunkat. Három pontot szereztünk, ez a legfontosabb. Gratulálnunk kell a játékosainknak.”

„Ha hibázol, akkor súlyos árat fizethetsz érte, a fociban ez így működik. Nagyon fontos volt, hogy úgy reagáljunk, ahogy tettük. Nagyon jó érzés így megnyerni egy meccset. Nehéz, mivel nyomaszt, hogy már csak pár perc van hátra. Hinned kell magadban, ebben a csapatban pedig pont az a jó, hogy sosem vesztik el a hitüket abban, hogy az utolsó percekben is képesek lehetnek nyerni. Pozitívan gondolkodó csapat vagyunk.”

„Van valami abban, hogy ezt a mezt viseled, hogy ebben a klubban játszol, ez mindig így volt. Amit elérünk, az a játékosok érdeme. Hihetetlen energiákkal rendelkeznek, tudjuk, hogy képesek vagyunk nagy dolgok véghez vitelére, pont úgy, ahogy ma is tettük. A szurkolóknak is jár a dicséret, mivel mindig hajtanak minket. Nagyon elégedett vagyok a teljes kerettel, néhányan most pihentek, de akik itt voltak, remekül teljesítettek. Ez egy fontos eredmény volt az egész keret számára.”

Zidane

„Nem gondolom, hogy legyőzhetetlenek lennénk. Ennek a sorozatnak is vége szakad egyszer. A jó dolog az, hogy a játékosok tisztában vannak azzal, hogy a kemény munka és a pozitív hozzáállás segíthet nekünk. Az, hogy 35 mérkőzés óta veretlenek vagyunk, erőt ad nekünk. Mindenesetre ma voltak nehéz pillanatok, kaparnunk kellett, de meg is tettük.”

„Mindannyian tudjuk, hogy Raúl mit tett ezért a klubért, amikor játszott. Ugyanolyan volt, mint Ramos, ő is hitt abban, hogy a csapat nagy dolgokra képes. Sergio fontos játékos a keretünkben, ő a kapitányunk, mindenkinek átadja az energiáját. Inspirálja a többieket is arra, hogy mindent beleadjanak a pályán, segít abban, hogy ilyen teljesítményt nyújtsunk, mint a mai.”

„Nagyon szerencsés vagyok, hogy itt lehetek. Próbálom annyira kiélvezni, amennyire csak tudom. Rengeteg munka és szenvedély van ebben. Félúton vagyunk az idényben, és tudom, hogy lesznek nehéz időszakok, szóval ki akarom élvezni a pillanatot.”

Sergio Ramos:

„Ez nem volt a legjobb teljesítmény tőlünk. Elkövettünk néhány hibát, ami kontragólokba került, de megmutattuk, hogy tudunk reagálni a helyzetre, győzni akartunk még akkor is, amikor már nagyon kevés volt hátra. Sok dolgot meg kell vizsgálnunk és meg kell próbálnunk javítani ezeken, sokkal meggyőzőbb képet kellett volna mutatnunk a Deportivo ellen, akik egyébként remekül teljesítettek.”

„Amikor a végsőkig harcolsz, hiszel magadban és lelkes vagy, a dolgok végül összejönnek. Az első félidőben voltak helyzeteink a kapu előtt, aztán volt egy kis kihagyásunk a védekezésben, ők pedig a lehető legtöbbet hozták ki ebből.”

Sergio Ramos

„Történelmi okokból a szellemiségünk és a címerünk megköveteli, hogy az utolsó pillanatig küzdjünk, Kroos fantasztikus beadásának köszönhetően pedig egy újabb gólt jegyezhetek a nevem mellé. Fontos, hogy meglegyen bennünk ez a lelki erő, hogy harcoljunk az utolsó labdáért is. A csapat képes volt reagálni, megszerezni a három pontot, most pedig továbbra is az első helyen vagyunk. Fontos volt, hogy így fejezzük be az évet.”

„Sikerült elérnünk a célunkat, ami a három pont megszerzése volt az év utolsó bajnokiján. Most eljött a klubvilágbajnokság ideje. Személy szerint boldog vagyok, hogy segíthetem a csapatot gólokkal, csapat szinten pedig örülök, hogy tovább menetelünk.”

Mariano:

„Csodálatos este volt Ramos utolsó pillanatban szerzett góljával, nincs is annál jobb, mint hogy az ünnepek előtt három pontot szereztünk. Keményen dolgoztunk az utolsó pillanatig, nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük a három pontot. Így kell haladnunk tovább. Ez az a gól, amire mindig emlékezni fogok, az első bajnoki találatom.”

„Ez a csapat sosem adja fel, a végsőkig harcolunk, sosem elégszünk meg egy eredménnyel, remélhetőleg a klubvilágbajnokságon is ebben a szellemben folytatjuk. Lélektanilag kiváló állapotban van a keret, így is szeretnénk folytatni. A győzelem, ahogy elértük azt, egy morális lökést ad a torna előtt.”

Morata:

„Nem akartam elhinni Ramos gólját. Reméljük, hogy örökre így folytatja, olyan ez, mint egy mese. Nem fogunk minden meccsen nyerni, ahogy tettük ezt most, de reméljük, hogy ő továbbra is ezt fogja tenni. Remélem, hogy Ramos még hosszú évekig lövöldözi az utolsó pillanatos góljait, amik majd győzelmeket és trófeákat hoznak nekünk. Ez csodálatos, és egyszerűen nem tudjuk, hogyan csinálja.”

„Minden egyes nappal nehezebbé válik a meccsek megnyerése. Ha az első félidőben betaláltunk volna, az alapjaiban változtatta volna meg a meccset, de ha 0-0 az állás, akkor a szurkolók gólokat, jó teljesítményt várnak. Vezetjük a ligát, a klubvilágbajnoki címre hajtunk a klub és a játékosok fantasztikus éve után.”

Morata

„Nagyon örülök, hogy a Real Madridban lehetek, és akkor történik ez a győzelmi sorozat, amikor én is itt vagyok. De ez semmit sem ér, ha esetleg végül nem nyerjük meg a bajnokságot. Ez egy különleges sorozat, de meg kell nyernünk a ligát, ha pedig nem sikerül, akkor semmi értelme nem volt.”

„Amikor a Real Madridhoz jöttem, évekig az első csapattal edzettem, velük utaztam, vártam a lehetőségre. Ez a legjobb öltöző, amiben valaha voltam, nagyon együtt vagyunk. Ez ma is látszott, ahogy újra és újra megmutatkozik.”

Asensio:

„Furcsa mérkőzés volt, akkor kaptuk a gólokat, amikor a legerősebbnek látszottunk. A Bernabéu varázslatos, Ramos pedig mindig előlép az utolsó pillanatokban. Először láttam így a Bernabéut, hihetetlen szurkolás volt, ami hozzásegített minket a fordításhoz. Mindig a bírói sípszóig fogunk küzdeni a győzelemért, ez a bátorság pedig most már a védjegyünké válik. Büszke vagyok rá, hogy a keret tagja lehetek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK