Butragueño: Veszélyes ellenféllel állunk szemben

Emilio Butragueño a BL-sorsolás kapcsán állt az újságírók rendelkezésére néhány kérdés erejéig. A klublegenda beszélt az ellenfélről, a két csapat közös múltjáról, Sergio Ramosról és Cristiano Ronaldóról is.

„Hazai pályán játsszuk az első mérkőzésünket, jó eredményt kell elérnünk. A visszavágó idegenben lesz, azzal pedig teljesen tisztában vagyunk, hogy milyen hangulat vár minket a stadionjukban. Számukra különleges motivációt jelent, hogy a Real Madrid ellen játszanak.”

„A Napolinak remek edzője van, az elmúlt években sokat fejlődtek. Nagyon nehéz ellenfél lesz. Hazai pályán nagyon kiegyensúlyozottnak kell lennünk, jó eredményt kell elérnünk, amivel eljuthatunk a negyeddöntős sorsolásig. Tudjuk, hogy az olasz csapatok nagyon jól tudnak harcolni. Hozzászoktak a hatalmas nyomáshoz, nehezen feltörhető a védelmük, nagyon jók ezekben a szituációkban. Különösen óvatosnak kell lennünk, mivel biztosan nagyon veszélyes ellenféllel állunk szemben.”

„Korábban 1987-ben találkoztunk velük, amikor Maradona is ott játszott. A hangulat számukra csodálatos, nekünk pedig nyomasztó volt, ezért is mondom, hogy jó eredményre lesz szükségünk Madridban.”

Butragueno

„Az első forduló volt, zárt kapuk mögött játszottuk az első meccset, 2-0-ra nyertünk. A második mérkőzés rosszul kezdődött számunkra, de a szünet előtt egyenlíteni tudtunk, így pedig továbbjutottunk.”

„A karriert nem csak úgy ajándékba kapja az ember. A presztízs, amit a játékos idővel felépít, a tehetségének, elszántságának és profizmusának köszönhető. Ramos egy istenadta tehetség, kitűnő mentalitással, amely lehetővé tette számára, hogy ilyen sokáig a világ élvonalába tartozzon. A Real Madrid szerencsés, hogy ilyen játékosa lehet, és hogy ő a kapitányunk. Évekkel ezelőtt láthattuk, hogy nagyszerű vezető fog válni belőle.”

„A Cristiano a mögötte álló év miatt megérdemli az Aranylabdát, számunkra pedig kiváltság, hogy a Real Madridban futballozik. Alfredo Di Stéfano után ő a klub történetének legmeghatározóbb játékosa.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK