2018. június 18., hétfő

Cristiano Ronaldo: Folytatom a kemény munkát, de most szeretném kiélvezni ezt a pillanatot

  • M. László (mrazo)
  • 2016.12.13. 11:49
Azt követően, hogy pályafutása során negyedik alkalommal vehette át a legjobb labdarúgónak járó Aranylabdát, Cristiano Ronaldo a Santiago Bernabéuban válaszolt a France Football újságírójának kérdéseire.

Ez a negyedik Aranylabdád.

Nagyon nagy megtiszteltetés negyedszer is elnyerni ezt az elismerést. Nagyon boldog és hihetetlenül büszke vagyok, hogy ismét nekem ítélték az Aranylabdát. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik mellettem dolgoztak, a csapattársaimnak a Real Madridban és a portugál válogatottnál.

Ugyanolyan érzés negyedszer nyerni, mint amilyen volt az első alkalommal?

Először nyerni valamit mindig egészen más érzés. Akkor, ott nagyon boldog voltam, az egész olyan volt, mint egy valóra vált álom. Huszonhárom-huszonnégy évesen egy egyszerinek hitt pillanatban. Ma persze hasonló érzések kavarognak bennem. A labdarúgás a munkám, a hivatásom. Mindig a legjobb akarok lenni, és keményen dolgozom, illetve rengeteg áldozatot hozok azért, hogy elérjem a célomat. Igazán fontos számomra minden olyan elismerés, mint amilyen az Aranylabda is. Természetesen első a csapat, ha a Real Madriddal vagy a válogatottal nem nyertem volna semmit, talán ma ezt a díjat sem vehettem volna át.

Gondolod, hogy az Európa-bajnokság megnyerése volt a kulcsmomentum?

Mind egyéni, mind csapat szinten ez lehet karrierem legsikeresebb esztendeje. Az ország történetében először nyerni valamit a válogatottal olyasmi, ami nagyon hiányzott már az önéletrajzomból. Kétségtelenül az év csúcspontja volt, de nem feledkezhetünk meg a Bajnokok Ligája győzelemről sem, illetve arról, hogy én lettem a sorozat gólkirálya, valamint az én gólomat választották a legszebbnek. Valószínűleg ez pályafutásom legjobb éve.

A Real Madriddal magasba emelhetted a Tizenegyediket is.

A különbség a Real Madrid és a portugál válogatott között, hogy a Real Madrid mindig esélyese a sorozatnak. Ezidáig tizenegyszer hódították el a Bajnokok Ligája serleget, míg Portugália ezalatt nem nyert semmit. Ezért is tulajdonítok nagyobb jelentőséget az európa-bajnoki elsőségnek. A mérleg nyelve az Európa-bajnokság felé billen, ami számomra egy igazán különleges pillanat volt, akárcsak az első Aranylabdám. Az idei egy felejthetetlen év volt.

Az Aranylabda lehet a megkoronázása mindannak, ami örömet szerez a számodra?

Egy ilyen kaliberű díj elnyerése mindig különleges pillanat. Felértékeli az ember egész éves áldozatokat követelő, kemény munkáját. Nagyon boldog vagyok, mert igazán sokat dolgoztam azért, hogy idáig jussak. Hihetetlen az örömöm, s most mindazokra gondolok, akik végig mellettem voltak. A csapattársaimra, a barátaimra, azokra, akik közvetlenül mellettem dolgoztak, a rólam gondoskodó emberekre, akik segítettek abban, hogy évről évre fejlődjek és képes legyek ezen a szinten teljesíteni, ami egyébként nem egy egyszerű feladat.

Különlegesebbé teszi a pillanatot, hogy a díjat itt, a Santiago Bernabéuban veheted át?

Az ilyesfajta megkülönböztetés mindig rendkívüli és nemcsak azért, mert az itt töltött idő alatt nyertem a legtöbb címet, hanem mert a Real Madrid az életem klubja. Ahogy a Manchester Unitednél nyert Aranylabdám is páratlan élmény volt, úgy a bennem kavargó érzések is hasonlóak. De ahogy említetted, a Bernabéu tökéletes helyszín, hogy átvegyem ezt az elismerést.

Melyik jelentené a legnehezebb kihívást: megnyerni az ötödik Aranylabdát, vagy újabb címet nyerni a portugál válogatottal?

Trükkös kérdés, mindkettő sokat jelentene a számomra. Egy biztos, továbbra is mindent beleadok, ahogy idáig tettem. Minden egyes szezon egy újabb kihívás. Megpróbálok mindent megnyerni, amit csak lehetséges mind a Real Madriddal, mind a válogatottal még akkor is, ha ez nehéznek tűnik. Folytatom a kemény munkát, de most szeretném kiélvezni ezt a pillanatot.


Hozzászólások

Tabella