Sergio Ramos: Szeretnénk visszavenni a klubvilágbajnoki címet

A Real Madrid spanyol kapitánya, Sergio Ramos a FIFA hivatalos honlapjának adott interjút Japánban, ahol a csapat a klubvilágbajnokságra készül. A játékos egyértelművé tette, hogy a csapat trófeával szeretné zárni az évet.

„Nagyszerű emlékeim vannak a két évvel ezelőtti klubvilágbajnokságról. Az volt az első ilyen tornám, mind egyénileg, mind csapat szinten nagyszerű kihívás volt a Tizedik megnyerése után.”

„Nagyon sok jó dologra emlékszem arról a tornáról. Betaláltam az elődöntőben és a döntőben is, ráadásul én kaptam a torna Aranylabdáját. Amikor megnyered a trófeát, az csak a hab a tortán.”

„Minden egyes nap úgy kelek fel, hogy jobb akarok lenni, ez gyerekkorom óta így van. Nem vadászok elismerésre. Én csak annyit akarok, hogy minden évben jobban teljesítsek, elfelejtsem, hogy korábban mit nyertem és új kihívások elé állítsam magam. Addig megyek előre, amíg a testem hagyja.”

Sergio Ramos

„Nagyon fontos, hogy nyerjünk egy újabb trófeát. Az is nagyszerű érzés egy játékos számára, hogy egy éven át viselheti a mezén a bajnoki jelet. Szeretnénk visszakapni, miután tavaly át kellett adnunk.”

„Szép lezárást szeretnénk adni ennek a csodás évnek. Az, hogy itt lehetünk Japánban, egy jutalom számunkra, szeretnénk magunkkal vinni az utolsó megnyerhető díjat.”

„Minden idényben óriási az iram, de úgy gondolom, hogy az Ancelotti irányítása alatti évben nagyon kiegyensúlyozottak voltunk. Szerintem igazán csodálatos futballt játszottunk, sikerült fenntartanunk a ritmust.”

„Most is jó munkát végzünk. A felépítés és a keret magja ugyanaz, ez pedig jót tesz a csapatnak. Jobban megértjük egymást, a pályán is egy hullámhosszon vagyunk. Ennek a haszonélvezője a csapat. Veterán és fiatal játékosok megfelelő elegyét alkotjuk.”

„Jamestől tudjuk, hogy az Atlético Nacional egy nagyon jó csapat, tele győztesekkel. De nem gondolhatunk a döntőre. Mindig csak a következő meccsel kell foglalkozni, mivel a célokat csak lépésről lépésre haladva érheted el. Az akadályokat mindig olyan sorrendben kell legyőzni, ahogy eléd kerülnek, az ellenfeleket pedig egyformán tisztelni kell.”

„Ez a klubvilágbajnokság lehetőséget teremt arra, hogy teszteljük magunkat olyan játékstílusokkal szemben, amelyekhez nem vagyunk hozzászokva. Új céljaink vannak, új rekordokat akarunk megdönteni. Mindig vannak új kihívások.”

Forrás: FIFA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK