Modric: Hogy őszinte legyek, nem tetszik a videobíró

A Real Madrid Karim Benzema és Cristiano Ronaldo góljainak köszönhetően legyőzte a mexikói Club América együttesét a klubvilágbajnokság elődöntőjében, így bejutott a torna döntőjébe, ahol a japán Kashima Antlers együttesével küzdhet meg a címért vasárnap 11:30-kor.

Zidane:

„Elértük, amit akartunk: bejutottunk a döntőbe. Mindkét csapat a saját játékát játszotta, elégedett vagyok az általunk végzett munkával. Nehéz és harcos meccs volt, de bejutottunk a döntőbe.”

„Az első félidő nehéz volt a játék ritmusának megtalálása miatt. A pálya kemény volt, a labdát nem lehetett könnyedén járatni rajta. Volt néhány nehézségünk. A második félidő sokkal jobb volt, helyzetekkel tarkítva. Le kellett zárnunk a meccset, amit végül sikerült is megtennünk Cristianónak köszönhetően.”

Zidane

„Készen állunk a döntőre. Az utazás és az időeltolódás miatt eltartott egy darabig, hogy játékba lendüljünk. Készen állunk, különösen motivációs szempontból. Ez egy fontos trófea számunkra, mindent beleadunk a győzelemért.”

„Örülök Benzemának, gratuláltam neki. Megöleltem, mert boldog voltam, de még mindig van egy meccsünk. Mindig fontos a csatáraink számára, hogy gólokat szerezzenek, ma Cristiano és Karim is ezt tette.”

„A játékosok igazi profik, nem nehéz őket motiválni. Valami fontos dolog előtt állunk, ezzel pedig mind tisztában vannak. Két napunk van a felkészülésre, vasárnap pedig minden játékosunkra szükségünk lesz a győzelemhez.”

„Tudjuk, hogy a döntő nehéz lesz. Egy hazai pályán játszó japán együttesről beszélünk. Készen állunk, motiváltak vagyunk. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, kivel állunk szemben. A kulcs most a pihenés, van néhány napunk felkészülni. Most csak a döntőre koncentrálunk, illetve a trófeára, amit meg akarunk nyerni. Hosszú utat tettünk meg, még egy mérkőzés választ el minket a sikertől.”

„A videobíróval az a probléma, hogy alkalmazkodnunk kell ahhoz, amit a FIFA akar. Megvan a véleményem, a második gólnál pedig volt egy kis zavar. Ez igaz. A dolgokat ki kell tisztázni. Nem irányíthatjuk azt, hogy milyen változtatásokat akarnak bevezetni azért, hogy javítsanak a dolgokon. Ha így javulnak bizonyos dolgok, akkor a foci is, de ennél egyértelműbben kell működnie a dolognak.”

Modric:

„Ez egy fontos győzelem. Örülünk a végeredménynek, illetve a 25. perctől mutatott játékunknak.”

„Egy kicsit gyengén kezdtünk, de ez normális egy ilyen hosszú utazás után. Most, hogy jól játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki, két gólt lőttünk és megnyertük a meccset, bejutottunk egy újabb döntőbe.”

Modric

„Nem tudom, hogy mit mondjak a videobíró kapcsán. Hogy őszinte legyek, nem tetszik. Zavart okoz. A minap volt egy megbeszélés, ahol elmagyarázták nekünk, de számomra ez nem foci. Remélem, hogy nem marad így. Nekünk a játékunkra kell koncentrálnunk, de nincsenek jó érzéseim ezzel kapcsolatban.”

Keylor Navas:

„Nagyon boldog vagyok. A csapattársaim mindent megtettek a győzelemért, ez egy nagyszerű módja a születésnapom megünneplésének. Kemény mérkőzés volt, mivel jól játszott az ellenfél, mi pedig nem találtunk területet a helyzetek kidolgozására. Türelmesek voltunk. Fenntartottuk a formát, képesek voltunk győzni. Számomra kiváltság ebben a klubban játszani, és ha nyerünk vasárnap, akkor pedig világbajnoknak lenni.”

Benzema:

„Nehéz mérkőzés volt, kemény ellenfél ellen. Nem is voltunk a legjobb kondiban, sokat utaztunk. Jó mérkőzést játszottunk, ott vagyunk a döntőben. Jó évem volt, sok címet nyertünk, sok gólt szereztem a Real Madridban. Magabiztos vagyok, most jön a döntő, ahol győznünk kell és gólokat kell lőnünk.”

„Zidane egy példakép számomra. Olyan nekem, mint egy testvér, de ő az edzőm és nagyon boldog vagyok, hogy vele dolgozhatok.”

Benzema

Lucas:

„Három napja itt vagyunk, az időeltolódás nem lehet kifogás. Profik vagyunk, a lehető leggyorsabban kell alkalmazkodnunk. Az első félidőben lezárták a területeket, ez megnehezítette a dolgunkat, de jó munkát végeztünk.”

„Néztük a másik elődöntőt. A Kashima Antlers kemény csapat, meg fogják nehezíteni a dolgunkat, jól kell játszanunk, ha meg akarjuk nyerni a trófeát.”

„A videobíró elég furcsa volt, mivel várnunk kellett, így pedig elveszik a foci lényege és az azonnali döntés lehetősége. Meglátjuk, hogy mi lesz később.”

Forrás: realmadrid.com, Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK