A Real Madrid nyári tervei – Megnyílt az átigazolási piac

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság döntése értelmében a Real Marid átigazolási tilalmát 1 átigazolási idényre csökkentették, így 2017 nyarán már igazolhat a klub, amennyiben erősíteni szeretné keretét. Az AS próbálja kitalálni, hogy milyen változások várhatók a nyáron.

Egy galaktikus igazolás: Aubameyang vagy Dybala

A Borussia Dortmund támadója, Pierre-Emerick Aubameyang az előző nyáron is a Real Madrid célpontja volt, ráadásul a játékos nem csinált titkot abból, hogy egyszer szeretne a Bernabéuban játszani. Persze a gaboni támadó leigazolásához komoly versenyt kell majd megvívni az európai sztárklubokkal.

Aubameyang

A Bundesliga-óriás nyilvánvalóan nem akarja olcsón adni sztárjátékosát, ha pedig a felek nem tudnak megegyezni, a Madrid a Juventus támadója, Paulo Dybala felé fordíthatja a figyelmét.

James és valószínűleg Isco eladása

A kolumbiai és a spanyol középpályás valószínűleg a Real Madrid más klubok által leginkább vágyott két játékosa, ráadásul a Bernabéu sem lenne túlságosan csalódott, ha elveszítené őket. James helyzete lassan tarthatatlanná válik, ráadásul már ő is hangot adott annak, hogy nyitott lenne egy váltásra, miután Zidane kezei alatt rendkívül korlátozottan jut lehetőséghez. A bíróság döntése miatt a januári váltás meglehetősen valószínűtlen, de James számára a friss döntés szerencsés fordulatnak számít, hiszen így nagy valószínűséggel nyáron távozhat, különös tekintettel arra, hogy mennyi kérője van Európában.

James és Isco

Isco helyzete nem ennyire egyértelmű. A spanyol válogatott játékos tavaly nyáron közel állt a Tottenhamhez és a Málagához is, de ebben az idényben Zidane keretének aktív részese lett. Mindenesetre ő is szeretne még több időt a pályán tölteni, nyáron pedig biztosan sok ajánlat fog érkezni érte.

Vallejo visszatérése Pepe szerződéshosszabbításának elmaradása esetén

Pepe szerződése 2017 júniusában lejár, még nem hosszabbított, ami lehetővé teszi számára, hogy januártól szabadon tárgyaljon más együttesekkel.

Pepe

Jesús Vallejo kitűnő formában játszik kölcsönben az Eintracht Frankfurt együttesében, ő az egyik opció Pepe pótlására, bár lehetséges, hogy az átigazolási tilalom csökkentése miatt a Dortmund védőjéért, Sokratisért jelentkezik be a klub.

Mariano kölcsönadása

Zidane a rotáció elkötelezett támogatója, lényegében szinte az egész keretnek biztosított már játéklehetőséget, amit a dominikai támadó maximálisan ki is használt. Hat alkalommal léphetett pályára, öt gólt szerzett. Nyáron voltak ajánlatok a 23 éves csatárért, de Zidane úgy döntött, hogy Morata és Benzema mögött megtartja őt. Mindenesetre a pénzköltési lehetőség megnyílása miatt valószínűsíthető, hogy Mariano kölcsönbe kerül, hogy tapasztalatot szerezzen valahol.

Mariano

A kölcsönben lévő játékosok: Marcos Llorente, Diego Llorente, Borja Mayoral…

Marcos Llorente a visszatérés határán volt az Alavésnél töltött kölcsönjátékból, miután Casemiro két hónapra kidőlt. Mateo Kovacic azóta bejátszotta magát az edző elképzeléseibe, így Llorente kölcsönben töltött ideje valószínűleg valamivel meghosszabbodik.

Diego Llorente vélhetően egy harmadik évre is kölcsönben marad, miután a Rayónál és a Málagánál is sikeres volt a kölcsönjátéka, miközben Mayoral nem sok lehetőséget kap a Wolfsburgban, így a fejlődése érdekében ő sem tér még haza.

Hakimi

Versenyhelyzet teremtése a szélső védő poszton

Dani Carvajal és Marcelo alapkezdők a védelem két szélén, de nem igazán van verseny ezeken a posztokon. Danilo csalódást keltő volt, Fabio Coentrao pedig lényegében az egész idényben sérüléssel bajlódik. Nacho sokoldalúsága jelent némi biztosítékot, ráadásul minden alkalommal, amikor lehetőséget kapott, remekül teljesített. De ha a Real kikerül az átigazolási piacra, akkor a kívánságlistájuk elején ott lesz egy szélső védő is.

Egy másik opció Achraf Hakimi. A Castilla jobb oldali védője remek formában játszik az utánpótlásban, 2016 legígéretesebb marokkói játékosának választották, októberben pedig a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott Kanada ellen.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK