Zidane kertje márpedig rendezett

Az AS újságírója a Zidane-nal kapcsolatosan egyre gyakrabban felmerülő megállapítás kapcsán ragadott tollat: a francia kapitány és a szerencse.

Szerencsés?

Hadd mondják, hogy minden azért történik, mert Zidane szerencsés. Hadd higgyék, hogy a Madrid sorozata a szerencsének köszönhető. Mindeközben a csapat nyer, a trófeák csak érkeznek a Real Madrid vitrinjébe, Zidane pedig megerősíti pozícióját.

Kifogyhatatlan tartalék négylevelű lóherékből

Az állandó elmélkedés arról, hogy a francia edzőnek egy egész sor négylevelű lóheréje van, megköveteli, hogy alaposabban megvizsgáljuk a kérdést. Ha tényleg rendelkezik ilyen szerencsehozó növénnyel, az csak azért van, mert sokat dolgozott a kertjén, elültette a remény magjait, amelyeket megfelelően gondozott. Ebben rejlik Valdebebas titka. Ez Zidane józan ész alapú megközelítése, amit mások nem értenek.

Zidane

Nyomás alatt

Ha Zidane elfogadta volna a kimutatások eredményét és a kívülről érkező nyomás alatt meghajlott volna, akkor meggyőződésem, hogy ez a Real Madrid nem lenne klubvilágbajnok. Ha hallgatott volna azokra, akik se nem médiumok, se nem rendelkeznek látnoki képességekkel, akkor Karim Benzema még csak ott sem lett volna a Japánba tartó gépen, Cristiano Ronaldót pedig még a rendes játékidőben lecserélte volna, mielőtt a portugál sztár végleg eldöntötte a meccset a hosszabbításban szerzett duplájával. Zidane hű maradt saját elképzeléseihez és hitéhez, bízott Benzemában, tökéletesen tisztában volt azzal, hogy a csatárnak játékidőre van szüksége ahhoz, hogy teljesíteni tudjon a pályán. Hogy visszatérjek a kertes hasonlatomhoz, Guti egyik mondatával fejezném be a mondandómat: aki nem érti, „nyugodtan elmehet pipacsot szedni”.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK