Egytõl egyig: Real Madrid – Granada

A Real Madrid tegnap este megszerezte elsõ gyõzelmét a spanyol bajnokság idei kiírásában. A Blancók a harmadik fordulóban a Granada együttesét látták vendégül, ám a három pont begyûjtésén kívül nem sok mindennek örülhettek rajongóik. Cristiano Ronaldo duplázott, Modric elõször lépett kezdõként pályára.

Iker Casillas – 7,0

Gyakorlatilag semmi dolga nem volt a Real Madrid kapusának, az ellenfél alig-alig jutott lövésig, ezeket biztos kézzel védte a csapatkapitány.

Álvaro Arbeloa – 5,5

Továbbra sem találja igazi formáját a válogatott hátvéd, igaz ezzel nincs egyedül a csapatban. Az elsõ félidõ során dekoncentráltan és pontatlanul játszott, a második játékrész alatt némileg javult ugyan a teljesítménye, a szurkolók azonban teljes joggal jobb produkciót várnának el egy, a Real Madridban rendszeresen a kezdõcsapatban szerepet kapó játékostól. 

Sergio Ramos – 7,0

A Granada nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani a hazaiak kapuja elõtt, ami többek között nyilvánvalóan Ramos munkáját is dicséri, különösebben nehéz dolga azonban nem volt a szinte napra pontosan hét évvel ezelõtt igazolt klasszisnak. 

Pepe – 7,0

Ahogyan védõtársára, Ramosra, úgy rá is igaz, hogy az ellenfél játékosai nem állították igazi kihívás elé, sárgalapját egy taktikai falt után jogosan kapta. 

Marcelo – 6,0

Az elsõ félidõben borzasztó teljesítményt nyújtott a brazil szélsõhátvéd, a támadások során pontatlan volt, rengeteg eladott labda jellemezte játékát. A második negyvenöt perc javulást hozott számára, ám az összjátékból továbbra sem tudta a tõle megszokott módon kivenni a részét. Lövései elkerülték az ellenfél kapuját. 

Xabi Alonso – 6,0

Átlagos meccsen van túl a spanyol, az ellenfél támadásait jól szûrte meg, ám a csapat játékát õ sem tudta kiemelni a középszerûségbõl. Ahogyan mindenkire, úgy rá is igaz, hogy van még hova javulnia. 

Sami Khedira – 6,0

Nem sikerült átmentenie Barcelona ellen mutatott formáját a német középpályásnak, aki körülményesen futballozott tegnap este. Szerencséje, hogy a Granada lassú játékának köszönhetõen ki tudta használni fizikai fölényét, így jónéhány labdát szerzett a mérkõzés folyamán.

José Callejón – 5,5

Igen gyenge teljesítménnyel rukkolt elõ a fiatal szélsõ, aki több alkalommal is hosszú percekre eltûnt a mezõnyben. Cristiano Ronaldo az õ passzából volt eredményes, ám a gól inkább tekinthetõ a portugál érdemének, így ez nem sokat javít Callejón megítélésen. Nem véletlen, hogy Mourinho már a félidõben lecserélte.

Luka Modric – 7,0

Elõször kapott helyet a kezdõcsapatban a horvát, aki jó játékkal hálálta meg edzõje bizalmát. Labdabiztos játékának, valamint gyors és pontos passzainak köszönhetõen nagy erõssége lehet majd ennek a csapatnak. Ugyan az idõ múlásával kissé beleszürkült a mezõnybe, figyelembe véve, hogy alig néhány edzésen vett még részt új csapatában, mindenképp dicsérendõ a teljesítménye.

Cristiano Ronaldo – 7,5

Két gólt is szerzett a portugál, aki meccs utáni nyilatkozatával, miszerint bizonyos, meg nem nevezett szakmai okok miatt szomorú Madridban nagy vihart kavart a spanyol sajtóban. A meccs során kedvetlenül futballozott, klasszisát igazolja, hogy ennek ellenére is sikerült két alkalommal bevennie az ellenfél kapuját. A meccs legjobbja volt, igaz ez inkább társai kritikája, mint Cristiano dicsérete. 

Karim Benzema – 6,5

Ezúttal sem sikerült gólt szereznie a francia csatárnak, aki Higuaín beállásáig elég haloványan futballozott. A kétcsatáros játék ezúttal jobban feküdt neki, a szerkezetváltással javult a játéka, végül Higuaín gólja elõtt szép asszisztot jegyzett. Igaz, a találatot megelõzõen Benzema lesen kapta Özil átadását, így a találatot a játékvezetõnek érvényteleníteni kellett volna. Nem bánjuk, hogy nem tette meg.

Cserejátékosok

Ángel Di María – 7,5

Értékelése elsõsorban küzdõszellemének szól, Modric mellett egyedül az argentin szélsõn látszott, hogy akart játszani tegnap este. Szép gólpasszt adott Cristiano Ronaldonak, beállásával élénkült a csapat támadójátéka, a védekezésbõl pedig ezúttal is nagy hatékonysággal vette ki a részét. Társai példát vehetnének róla.

Mesut Özil – 5,5

Sokat elmond Özil idei teljesítményérõl, hogy az alig egy hete érkezett Luka Modric már kiszorította õt a kezdõcsapatból. A hatvanadik perc tájékán lehetõséget kapott a horvát helyén, ám ezúttal sem tudott maradandót alkotni. Néhány szép passza mellett rengeteg pontatlanság jellemezte játékát.

Gonzalo Higuaín – 7,0

Újabb gólt szerzett a sérült Cristiano Ronaldot váltó csatár,  igaz egy remek összjáték után ezúttal nem volt nehéz dolga, Benzema átadását közelrõl lõtte az üres kapuba. Bíztató, hogy harmadik bajnoki meccsén harmadik találatát jegyezte. 

A mérkõzés legjobbja: Cristiano Ronaldo

Forrás: www.penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…