Egytől egyig: Real Madrid – Granada

  • Zs. Csaba
  • 2017.01.07. 18:00
Öt gólt rámolt be hazai pályán a Real Madrid a Granada kapujába, tovább folytatva ezzel a félelmetes veretlenségi sorozatot. Most, hogy kicsit megnyugodtunk és visszatértünk a földre, megpróbáljuk értékelni a csapatok, a játékosok és Zizou teljesítményét is egy tízes skálán. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (9)
Nem igazán kívánhat az első félidőnél többet az ember fia, ha madridistának született. Lehengerlő volt a csapat az első 45 percben, sorra alakította ki a helyzeteket és négy gólt is sikerült szerezni. A folytatásban némileg visszavettek a srácok, de így is született egy újabb találat, és ha őszinték akarunk lenni, a Granada örülhet, hogy megúszta öttel. A védelem munkájáról kár lenne beszélni, igaz, a szélső hátvédek nagyon fontos támadószerepet kaptak ma. A középpálya kiváló produkcióval rukkolt elő, és a támadórészleg is kihúzhatja magát. Nem lesz egyszerű pontozni, hiszen több kiemelkedő teljesítmény is volt, lefelé pedig szinte senki sem lógott ki. Az egyéni teljesítmények egyébként is eltörpülnek a csapat performansza mellett, hiszen 39 veretlen meccshez bizony nagybetűs csapatra van szükség. Élvezzük ki ezeket a történelmi pillanatokat.
Az olvasók pontszáma: 8,3

Granada (3)
Nem sok elképzelés volt a játékukban, támadásokat csak akkor tudtak indítani, amikor a hazaiak elbóbiskoltak egy-egy másodperc erejéig, ám veszélyt így sem tudtak teremteni. Mindemellett ordító védelmi hibákat is vétettek, így sajnos egyáltalán nem meglepő a tabellán elfoglalt helyük. Ilyen futballal nehéz lesz számukra a bennmaradás.  
Az olvasók pontszáma: 3

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Casemiro (9)
Tíz labdaszerzés, egy felszabadítás és egy gól. Nagyszerűen teljesített a brazil, aki rengeteg labdát gyűjtött a középpályán. Isco első gólja előtt is ő szedte össze a szerelést követően árván maradt játékszert, majd amolyan „makélélésen” továbbtette a legegyszerűbb és legjobb megoldást választva, így eljuthatott a spanyolhoz a bogyó. Sérülése utáni hullámvölgyéből teljesen kilábalni látszik, újra elengedhetetlen tagja a csapatnak.
Az olvasók pontszáma: 8,1

Keylor Navas (7)
Nem volt szüksége túl sok vérnyomáscsökkentőre, sőt… Alig akadt dolga Costa Rica-i kapusunknak, aki a játékszerrel - egy-két kivétellel - csak akkor találkozott, amikor a társak hazaadták azt. A játékkal viszont jól élt együtt, figyelme egy percig sem lankadt.
Az olvasók pontszáma: 7,6

Dani Carvajal (7,5)
Védekeznie szinte nem is kellett, a támadásokhoz viszont rendre csatlakozott. Volt két kulcspassza és több látványos elfutása is a jobbon. Szerencséje, hogy nem fából van, mert Tabanou belépője után biztosan kettétört volna.
Az olvasók pontszáma: 7,6

Raphael Varane (7)
Sokszor vették be a társak a játékba hátul, és a feladatainak sora ezzel gyakorlatilag be is zárult. Az egész mérkőzés során összesen kétszer kellett közbeavatkoznia, nem hiszem, hogy túlságosan elfáradt volna szellemileg vagy fizikailag.
Az olvasók pontszáma: 7,8

Nacho (7)
Francia társához hasonlóan ő sem kapott gyakran a szívéhez ijedtségében. A kevés feladatát jól ellátta, a társak nyugodtan vehették be az összjátékba, amikor a labdát hátul járatták. Egyébként ha Varane-nal felszaladtak volna egy fröccsre R9-hez és Figóhoz  a díszpáholyba, talán azt is elbírta volna a csapat.
Az olvasók pontszáma: 7,9

Marcelo (9)
Lehengerlő játékkal ünnepelte jubileumát a brazil, aki egy gólt is megérdemelt volna. Nagyon feküdt neki, hogy a védekezésre nem kellett koncentrálnia. Az útjába kerülő védők talán még most is szédülnek, rendre felültek a körhintára. A brazil látványos játéka mellett csodálatos gólpasszt adott Cristianónak, igaz, annak az értékét is az előtte lévő cselsorozat emeli igazán, persze a beadás sem volt csúnya. Isco találata során ismét megmutatta a csapat és a futball iránti szenvedélyét, egy amolyan marcelós mozdulattal, amin sokaknak megakadt a szeme a spanyol találata közben. Gyorsan eltelt ez a tíz év, reméljük, hogy Marci mindig ilyen marad. Így szereti őt mindenki. Ezt bizonyítja az ováció is, amit a lecserélésekor kapott a publikumtól. Nem véletlen, hogy az olvasóknál ő a legjobb, nálunk is csak egy hajszálon múlott.
Az olvasók pontszáma: 8,8

Toni Kroos (6)
Visszafogott teljesítmény a némettől, aki ezúttal a 96 százalékos passzpontosságon kívül sokat nem tudott felmutatni. Minden bizonnyal fáradt is volt, hiszen Zizou nem véletlen cserélte le a szünetben. Ráfér már a pihenés, hiszen úgy is a csapat egyik legtöbbet „használt” játékosa, hogy nemrég még a sérültek listáján volt.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Luka Modrić (8,5)
Szép játékkal rukkolt elő a horvát, igaz, ez már nem is igazi meglepetés, hiszen konstans jó formát mutat a csapat mágusa. Nagyszerűen centerezett Isco elé a harmadik gólnál, illetve az ő lövését ütötte ki Ochoa Benzema találatát megelőzően. A csapat minden tetszetős összjátékában oroszlánrészt vállalt, rengeteget mozgott, mindig megjátszható volt. Ritmusváltásai ma is élményszámba mentek, megérdemelte volna, hogy külsővel elpöckölt lövése utat találjon a kapuba.
Az olvasók pontszáma: 8,4

Isco (8,5)
Szegény Zizou… Hétközben James rukkolt elő tetszetős játékkal, ma spanyol társa tudott élni a lehetőséggel. Na de hogy… Isco sikeresen lemosta cipőjéről a tetemes mennyiségű Sulifixet, így kiválóan vett részt a gyors összjátékokban, mindenki meglepetésére nagyon ügyesen járatta a labdát ahelyett, hogy rátekeredett volna. Meg is lett az eredménye, hiszen két gólig is jutott, de ami ennél is fontosabb, az tényleg a komplett teljesítménye. Kevesebb labdadédelgetéssel is sikerült igazán szép dolgokat mutatnia. Jó látni, hogy ő és kolumbiai társa is jó formában vannak. Kár lenne vitát nyitni arról, hogy ki a jobb, élvezzük, hogy ilyen játékosokkal gazdagabb szeretett csapatunk.
Az olvasók pontszáma: 8,6

Cristiano Ronaldo (7)
Góllal ünnepelte Aranylabdájának bemutatását, ám ha őszinték akarunk lenni, a támadójátékosok közül lefelé lógott ki a teljesítménye. Nem játszott rosszul, de jól tudjuk, hogy ennél sokkal több van benne. Pozitívum viszont, hogy a kapu előtt is rendre kereste a társakat, igyekezett helyzetbe hozni őket, azonban utolsó passzaiba rendre hiba csúszott. Szégyenkeznie azonban így sem kell.
Az olvasók pontszáma: 7,6

Karim Benzema (8,5)
Nem tudom, hogy mit mondott neki vagy mit csinált vele Zizou decemberben, de a francia nagyon összekapta magát, ebből pedig a csapat profitál a legtöbbet. Nem csak góllal és gólpassz vétette észre magát, a legjobb osztogató szerepét is ő vállalta magára ezúttal. Hat kulcspasszával a mezőny egyik legjobbja volt, nem rajta múlt, hogy passzaiból a társak nem tudtak még több gólt szerezni. Bárcsak fenn tudná tartani a formáját az idény végéig.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Cserejátékosok

James Rodríguez (7)
Jól szállt be a kolumbiai, úgy, ahogy elvárja az ember egy ilyen képességű játékostól. Pontosan ezt szerette volna látni mindenki az elmúlt hónapokban, így kell élni a lehetőséggel. Nem csak a gólpasszára gondolok, hanem arra, hogy nagy kedvvel, látványosan is játszott. Két kulcspassza is volt asszisztja mellett. Jó látni, hogy újra mosolyog a pályán, láthatóan élvezi a futballt.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Marco Asensio (5,5)
40 perc jutott neki, de nem sikerült maradandót alkotnia. Egyetlen kulcspassza volt, de ezen kívül emlékezetes megmozdulása nem túl sok.  Nagyon várom, hogy a benne rejtőző potenciál ismét a felszínre törjön. Jajj annak, akit a srác büntetni fog.
Az olvasók pontszáma: 6,4

Fabio Coentrao (-)
Hosszú kihagyás után ismét pályán a portugál, ám vele érezhetően elhalt a baloldali támadójáték. Ez nem csak az ő sara, de nem kétséges, hogy Marcelóval továbbra sem tudja felvenni a versenyt.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (8,5)
Jól keveri a kártyákat a francia mester, ehhez nem férhet kétség. 39 mérkőzéses veretlenségi sorozatot a szél nem fúj össze. Ez olyan dolog, amit el kell ismerni. Nincs mese. Lehet, hogy nem értünk egyet néha a kezdőcsapataival, a cseréivel, de végül valahogy mégis az ő döntése igazolódik be. Vegyük alapul a sokak által eszetlennek vélt rotálást, ami az ősz folyamán ment a csapatnál. Nos, itt az eredménye. Az elmúlt évtized során számtalan alkalom volt, amikor a csapat januárban fáradt el, úgy tért vissza a szünetről, hogy vereség, vereségek érkeztek. Zizou ősszel rotált, a szünet alatt mini előszezont tartott, az eredményt pedig mindenki láthatja, pedig a kulcsjátékosok sérülései nem kerülik el a csapatot. Ő csak azt a tapasztalatot hozta magával, amit a pályán szedett fel, edzőként itt íródik a története, itt válik egyre jobbá nap mint nap. Ma is őt igazolta minden egyes döntése. Sokak meglepetésére James kimaradt, Isco került a csapatba, aki a mezőny egyik legjobbja volt. A második félidőben aztán beszállt a kolumbiai is, és színt tudott vinni a játékba. Tudatosan lekapta Kroost a félidőben, hiszen a meccs addigra eldőlt, a németre pedig igencsak ráfér a pihenés. A francia eredményei önmagukért beszélnek, amit eddig elért, azt már senki sem veszi el tőle. Hogy szerencsés-e? Nyilvánvalóan, hiszen a világ legjobbjaival dolgozik, de ilyen csapattá összegyúrni ennyi virtuózt, egyszerűen lenyűgöző és egyedülálló. Ami a veretlenséget illeti, egyértelmű, hogy nem tart majd örökké, de addig is, élvezzük ki a siker és a diadal minden egyes pillanatát. Hiszem, hogy Zizou az az ember, akit már oly régóta vártunk a padra, aki hosszú ideig megoldhatja a Real Madrid edzőproblémáit.
Az olvasók pontszáma: 8,6


  • Forrás: penamadridista.hu
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella