Ramos: Felemelt fejjel megyünk tovább

Sajnos Sevillában véget ért a 40 mérkőzésen át tartó veretlenség. A mérkőzés után Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Carvajal és a Keylor Navas értékelt az újságíróknak.

Sergio Ramos

A mérkőzés
"Nagyon kemény mérkőzés volt. Tudtuk, hogy egy erős ellenféllel találkozunk, akiket a győzelemig hajt a szurkolótábora. Büszke vagyok a csapatra, mert jól játszottunk. Sajnos az utolsó percekben elkövetett hibák végzetesnek bizonyultak. Felemelt fejjel kell tovább dolgoznunk, hiszen egy új rendszerben sikerült jól teljesítenünk. A felállásnak köszönhetően tudtuk birtokolni a labdát és dominálni a játékot. Voltak pozitívumok, sajnálatos, hogy a végén elveszítettük a meccset. Most szembe kell néznünk az előttünk álló meredek heggyel, arra törekszünk, hogy a végén mi nézzünk le a tetejéről."

Ramos

A füttyszó
"Mindig igyekszem kizárni ezeket a dolgokat, bár jobban örültem volna egy másfajta üdvözlésnek. Büszke vagyok a csapatra, és a saját játékomra is. A mai vereségtől eltekintve a sorsunk még mindig a saját kezünkben van. Tovább kell mennünk, hiszen jön a kupameccs. Ez volt az egyik legjobb találkozóm. Igaz, hogy sokkal több szidalmat kaptam, de próbáltam ezeket kizárni. A legjobbamat akartam nyújtani, örülök a teljesítményemnek. Kapitányként éreztem a csapat és a szurkolók támogatását is. Most már tovább kell lépni. Fájó a vereség, három fontos pontot szerezhettünk volna."

Sampaoli
"Egy fantasztikus edző. Nem véletlen, hogy Chilével és most a Sevillával is sikeres. A legjobbakat kívánom neki, kedvelem a hozzá hasonló embereket."

Keylor Navas

A mérkőzés
"A befektetett munkával elégedettek vagyunk. Arra kell fókuszálnunk, hogy hogyan játszottunk, a csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott, az eredménytől függetlenül. Nehéz helyszín volt, egy kemény ellenfél ellen, ráadásul a 85. percig nyerésre álltunk. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a meccsek meddig tartanak, egyetlen pillanatra sem szabad kiengednünk. Többet volt náluk a labda, de helyzeteket nem tudtak kidolgozni. Egységesnek tűntünk, néha talán túlságosan kiengedtünk, nem koncentráltunk kellőképpen. Elveszítettük a meccset, ebből tanulnunk kell, nem hagyhatjuk, hogy ez a vereség kihasson a motiváltságunkra. Próbáltam elérni a labdát a második gólnál, de sajnos nem sikerült, ami csalódást keltő.”

Marcelo

A mérkőzés
"Jó teljesítményt nyújtottunk, de a vezetés megszerzése után levettük a gázról a lábunkat. Nehéz elfogadni, ha úgy veszítesz pontokat, ahogy mi ma megtettük. Kiegyenlítettek, megnehezítették a dolgunkat. Ez aztán adott nekik egy lökést, és összehozták a második gólt is. Mindent beleadtunk, egészen a végéig, nem szabadott volna ennek megtörténnie. Szerintem a csapat nagyszerűen játszott. Most meg kell vizsgálnunk az elkövetett hibákat, mivel még nagyon sok meccset kell lejátszanunk, ezekből a hibákból pedig tanulnunk kell."

Marcelo

Varane

A mérkőzés
"Csalódottak vagyunk az eredmény miatt. A csapat nagyszerű munkát végzett, felemelt fejjel mehetünk tovább. Az edzőnk úgy döntött, ilyen rendszerben küld pályára minket, egész héten így készültünk. Csak néhány perce voltunk a jó ereménytől. A futball mindig is az apró dolgokon múlik, nem fogunk szomorkodni. Ennek a csapatnak van karaktere, van tartása, a végsőkig harcolni fogunk."

Carvajal

A mérkőzés
"Fegyelmezett mérkőzést játszottunk, különösen védekezésben, mindössze 5 percre kapcsoltunk ki, ez pedig a három pontba került. A bajnokságban nagy a verseny, sok mérkőzést kell még lejátszani, ráadásul egyre nehezebb lesz. Folyamatosan három pontot kell szereznünk a meccseinken, hogy elsők maradjunk és megnyerjük a bajnokságot."

A tabella élén
"Továbbra is elsők vagyunk, ami a szezon elejétől kezdve befektetett kemény munkának köszönhető. Sokat kell még játszani a bajnokság végéig, sok pont forog kockán. Most a Celta elleni meccsre kell koncentrálnunk, ők is kemény ellenfél lesznek, meg kell próbálnunk megnyugtató eredményt elérni a párharcban."

A büntető
"A tizenegyes befújásakor mentem a labdáért, Rico a labdához is hozzáért, de megvolt a kontakt, a döntés pedig jogos volt."

Ramos szidalmazása
"Ramos túl sok mérkőzésen van túl már ahhoz, hogy egy kis fütty és fújolás hatással legyen rá. Innen indult, ezért nehéz, de rendelkezik kellő tapasztalattal ahhoz, hogy kezelje a helyzetet. Mindenesetre nem igazságos, ami történik."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…