Zidane megérdemli a bajnoki címet

Hiába a visszafogott teljesítmény, a két vereség és az erősödő kritikák, Zinédine Zidane bizonyította, hogy a Real Madrid nem érdemtelenül vezeti a bajnokságot. Tomás Roncero véleménye Zidane munkájáról.

Zidane

A francia mester olyan, mint egy hangya: szorgosan és csendben munkálkodik, miközben sikereket ér el, és olyan számokat produkál, amire egyik elődje sem volt képes. Pellegrini, Mourinho, Miguel Muñoz, Toshack, sőt, Ancelotti sem tudott felmutatni olyan számokat az első 38 meccse után, mint Zidane.

Zidane-nak sikerült egységgé kovácsolnia a csapatot, és nyugalmat hozott a Real Madrid életébe. Eddig egy szerencsétlen sérüléshullámot is átvészelt már a kispadon. Az elmúlt egy évben csupán két vereséget szenvedett a csapat a bajnokságban: tavaly tavasszal az Atlético elleni derbit veszítette el, míg nyolc nappal ezelőtt a Sevilla győzte le a Real Madridot. Emellett sikeresen megvívott két El Clásicót (előbb 1-2, majd 1-1 Barcelonában). Idén pedig meggyőző játékkal, idegenben 0-3-ra győzték le az Atlético Madridot, míg a Celta Vigót 7-1-gyel küldték haza.

A számok pedig ismét nem hazudnak: Zidane 38 bajnoki mérkőzésen 9 ponttal gyűjtött többet a Barcelonánál, 17-tel előzi az Atléticót és 31 egységgel szerzett többet a Sevillánál. Tudom, ezek a hihetetlen számok semmit sem érnek, ha az idény végén trófea nélkül marad a csapat. De azt azért bizonyítják, hogy Zidane megérdemli a bajnoki címet. 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK