Miért van ennyi sérülés?

Zinédine Zidane 2016-os éve szinte tökéletes volt, ezzel szemben a 2017-es esztendő korántsem kezdődött álomszerűen számára. Úgy tűnik, a rosszabb eredmények mellett a csapat a sérülésekkel is el van átkozva. De mi lehet ennek az oka, mi van a spanyol fővárosban, amitől mindenki partvonalon kívülre kerül?

A legegyszerűbb magyarázatnak talán az tűnik, hogy a Real Madrid tavalyi BL-döntős szereplése miatt rövidebb nyári szünetet élvezhetett, csakúgy mint városi riválisuk, az Atlético, akiknek eredményein szintén meglátszik ez.

Emellett meg lehet kérdőjelezni az orvosi stáb munkáját is, de ne felejtsük el: az egyszerű balszerencse mindig is a sport része volt, és talán nem is kell semmilyen okokat keresgélnünk.

De a tények ettől még tények: Luka Modrić a legújabb hírek szerint közel két hetet, Marcelo pedig körülbelül egy hónapot fog kihagyni sérülése miatt. Ezzel a két játékos csatlakozik a már eddig is igencsak neves névsorhoz, ahol James Rodríguez, Gareth Bale, Pepe és Dani Carvajal is megtalálhatók.

Zidane, Modrić

Az egyre több izomsérülés pedig egyre nagyobb nyomást helyez a klubra. Nem sok csapat van jelenleg az élvonalban, amelyik hasonló sérüléskrízissel küzdene, mint a Madrid. A frusztráció pedig a játékosokat is jelentős mértékben érinti.

A probléma ráadásul nem újkeletű. Carlo Ancelotti második szezonjában a csapatnak ugyanez volt a fő roblémája: a sok sérült a téli időszakban.

Amit fontos még megjegyezni: mindkét csapatot éppen egy BL-serleg megnyerése utáni szezonban, egy megterhelő klubvilágbajnoki trófeát követően ért el a sérüléshullám.

Antonio Pintus erőnléti edző megérkezése azzal kecsegtetett, hogy a sok gondot okozó átoknak vége szakad, és a 2016/17-es idény elején ez megvalósulni látszott.

Marcelo

Azonban ahogy az idő hidegebbre fordult, a Real Madrid kerete úgy lett egyre szűkebb, és a kritikus hangok újfent megtalálták az edzői stábot, mint a krízis forrását.

Mindent összevetve azonban mégsem okolhatjuk az orvosokat. A rengeteg meccset, és a folyamatos elvárásokat viszont annál inkább.

Ezt az egészet nem szabadna az orvosi stáb nyakába varrni. Ez nem a játékosok figyelmetlenségéből vagy hanyagságából adódó probléma. A válasz egészen egyszerű: a Real Madrid most fizeti meg az árát az előző szezon sikereinek – éppen úgy és éppen akkor, mint 2015-ben.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK