2018. július 18., szerda

A klubvilágbajnokság óta Zidane rosszabbul áll, mint Ancelotti

  • Gy. András
  • 2017.01.27. 14:59
A Real Madridot sújtja a klubvilágbajnoki átok, a japán győzelem óta két vereség és két döntetlen mellett egy kiesés a mérlege.

A babonának jóban és rosszban is egyaránt nagy szerepe van a futballban. A klubvilágbajnoki átok például már évek óta létezik. A legutóbbi eseményre Japánban került sor, ahol az ilyen jellegű hiedelmek mélyen a kultúra részét képezik. A Real Madrid jelenleg a klub-vb utáni hullámvölgy közepén van.

A múlt

A 2014-15-ös idényben a Real Madrid klubvilágbajnok lett, miután 2-0-ra legyőzte a San Lorenzo együttesét a döntőben. A blancók nagyszerű időszakot éltek át, hiszen megnyerték történelmük tizedik BL-serlegét, illetve nagy volt a nyugalom a csapat körül Mourinho távozását követően. A tornáról visszatérve azonban a Madrid kikapott a Valenciától. Egy héttel később kiestek a kupából az Atlético Madrid ellenében. Abban januári hónapban Ancelotti mérlege négy győzelem, egy döntetlen és két vereség volt. A Real Madrid abban az idényben trófea nélkül maradt, Carlo Ancelottit pedig a szezon végén kirúgták.

 

 

 

Formahanyatlás

Idén a Sevilla, Granada és Málaga elleni győzelmekkel, a Sevilla és Celta elleni vereségek és döntetlenek után Zidane rosszabbul áll, mint annak idején Ancelotti. Bár a franciának még van egy mérkőzése, az olasznak ekkor már nem volt. A Real Madrid a magabiztos bajnoki előnyét is elbukta, bár egy mérkőzés hátrányban vannak a többiekkel szemben. Most vasárnap a Real Sociedad ellen lépnek pályára. Ez a találkozó utalhat majd arra, hogy milyen év várhat Zidane-ra és a Real Madridra.

Zidane

Az átoknak van alapja?

Az AC Milan 2007-ben megnyerte a klub-vb-t, visszatért Olaszországba, majd kétszer egymás után vereséget szenvedett, mielőtt ötödik helyen végzett a bajnokságban és nem jutott be a BL-be. Azóta is szenvednek.

A Barcelona is problémákba ütközött a 2009-es győzelme után. Az Estudiantes legyőzése után döntetlent játszottak a Villarreallal és kikaptak a Sevillától. Kiestek a BL-ből Mourinho Intere ellen, a Király-kupától pedig a legjobb 16 között búcsúztak a Sevilla ellenében. A bajnokságot viszont 99 ponttal megnyerték.


Hozzászólások

Tabella