A szezon talán legfontosabb meccse

Nem a Barcelona és nem az Atlético. A Real Madrid nemezise az elmúlt szezonokban a Valencia volt.

A 2015/16-os szezonban például a Mestallában elért 2-2 a téli szünet utáni első mérkőzésen Rafa Benítez állásába került. Egy évvel azelőtt pedig Carlo Ancelotti 22 meccses győzelmi sorozata ért véget ugyanezen csapat ellen, amikor is a „Denevérek” 2-1 arányban múlták felül a Madridot. A Valencia aztán a Bernabéuból is pontokat rabolt egy újabb 2-2 során, méghozzá pont a BL-döntő előtt, aminek köszönhetően a Real végül kiesett a bajnoki címért folytatott küzdelemből. Két szezonnal ezelőtt aztán 0-0-t játszott a két csapat, mikor is Cristiano Ronaldo kihagyott egy tizenegyest. Majd következett még egy gólnélküli döntetlen, Vicente Guaita kitűnő szereplésével.

Valencia

Mindezek alapján már érhető, ha azt mondjuk a Valencia elleni mérkőzésre, hogy sorsdöntő. A február 22-én, a Mestallában megrendezésre kerülő összecsapás a hétközi Bl-fordulók miatt ugyan korai időpontban lesz, de ne legyen kétségünk afelől, hogy a Valencia híres szurkolótábora így is sikerre éhesen, saját csapatát teli torokból buzdítva várja majd a fővárosiakat, mint mindig. Persze a Real Madrid ellen sosem kell motiváció, a valenciaiakat bizonyára tovább motiválja majd a tény, hogy legyőzhetik a bajnokságot vezető csapatot. Főleg, ha figyelembe vesszük, hol állnak most a tabellán (15. helyen).

Épp ezért, karikázzuk be pirossal február 22-t, hiszen egy idegenbeli győzelem nemcsak hét pontra növelné a különbséget a Barcelona és a Sevilla előtt (legalábbis jelen állás szerint), hanem lehetőséget teremtene a Madridnak arra, hogy teljes figyelmét a március 7-i, Napoli elleni BL-visszavágónak szentelhesse.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK