Három idegenbeli meccs, ami eldöntheti a bajnokságot

Miután pozitív mérleggel zárta idegenbeli túráit a Vicente Calderónban és a Nou Campban az idény első felében, a Real Madrid biztos abban, hogy a bajnokság megnyeréséhez a Celta Vigo, az Osasuna és a Valencia elleni meccsekről is pontokkal kell hazatérnie.

Bosszú Vigóban

Miután a csapat alulmaradt a Celtával szemben a Király-kupa negyeddöntőjében, a blancók számára tökéletes alkalom adódik a hétvégén, hogy revansot vegyenek a Balaidosban.

Mivel Eduardo Berizzo az Alaves elleni kupa-párharcra készül majd, nagyon valószínű, hogy pihentetni fogja néhány kulcsjátékosát, hiszen amennyiben végül sikerül a döntőben is győzedelmeskedniük a Király-kupában, úgy biztosítják a helyüket az európai porondon.

Ez egy jó lehetőség arra, hogy újabb három pontot szerezzen a Real Madrid.

Kovacic

Kiesés elleni harc Pamplonában

A Celta elleni mérkőzést követően a habfehér alakulat Pamplonába utazik, hogy megmérkőzzön az Osasunával.

Az idény végéhez közeledve Peter Vasiljevic csapata elkeseredetten próbálja elkerülni a kiesést úgy, hogy a csapat jelenleg az utolsó előtti helyen áll a tabellán.

Ráadásul az El Sadar sosem volt a Real Madrid kedvenc helyeinek egyike, amihez még hozzájön az is, hogy a csapat BL-címvédésre készül, a találkozó után néhány nappal pedig a Nápoly ellen játszik.

De a viharos január után Zidane úgy érzi, hogy a legrosszabbon már túl van a csapat, és hisz abban, hogy egy pamplonai győzelem alapvető fontosságú a végső győzelemhez.

Osasuna

Az eltolt meccs a Mestallában

A Real Madrid február 22-én pedig a Mestallába látogat, miután a 16. fordulós mérkőzésüket a FIFA Klubvilágbajnokság miatt átütemezték.

Miközben gyakran nehézségekbe ütközik a gólszerzés ebben a stadionban, visszatér Dani Carvajal és Marcelo szélső védő posztra, Gareth Bale három hónapos kihagyása után a támadó alakzatba, James és Modrić a középpályára, így a klub hisz abban, hogy ez a harmadik idegenbeli győzelem szintén nem lehetetlen feladat.

A február, mint olyan, a Real Madrid egyik legkomolyabb hónapja lehet, ha pedig ezt a három idegenbeli találkozót sikerrel veszik, az döntő fontosságú lehet a bajnoki címért folytatott harcban.

Ronaldo és Bale

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK