Zidane: Addig marasztalom Pepét, amíg ő is maradni szeretne

Zinédine Zidane tartotta meg a Celta Vigo elleni mérkőzést megelőző sajtókonferenciát.

A mérkőzés: „Nehéz találkozóra számítunk, egy nagyszerű játékosokkal rendelkező ellenfél ellen. Tudjuk, hogy mi vár ránk. Felkészültünk. Más lesz a forgatókönyv, mint a kupában. Nincs két egyforma meccs. A felállásunk más lesz, de az elképzelésünk ugyanaz: győzni és pontokat szerezni. Mi vezetjük a ligát, de hétről hétre be kell bizonyítanunk, hogy megérdemeljük ezt a pozíciót.”

Kulcsfontosságú összecsapás: „Minden találkozó egyformán fontos, hiszen a győzelem mindig három pontot ér. Ahogy mondtam, nincs könnyű dolgunk, de jól dolgoztunk a héten. Magabiztosan várjuk a holnapot.”

Sérültek: „Gareth kivételével már mindenki a rendelkezésemre állhat a jövő héttől. Luka Modrić számára nagyon közel van a visszatérés, de már Pepe is a többiekkel dolgozik.”

A Celta rotációja: „Mindkét csapatnak egyformán fontos a holnapi találkozó. Rájuk a kupában is vár még egy megmérettetés, ezért talán pihen majd néhány kulcsemberük, de ez nem számít. Hozzánk hasonlóan a Celta is nagyon erős kerettel rendelkezik, így képesek lesznek pótolni a hiányzókat.”

Pepe: „Hosszú ideig volt sérült, már nagyon várja a visszatérést. Lépésről lépésre kellett haladnia. A jelen jobban foglalkoztatja őt, mint az, hogy mi fog történni júniusban. Az összes fél számára az a legoptimálisabb, ha nem mindennapos beszédtéma a szerződéshosszabbítása. Meglátjuk, hogy mi történik. Pepe rengeteget tett a klubért és mindenki tiszteli őt. Természetesen csak addig akarom őt marasztalni, amíg neki is szándékában áll itt maradni. Fontos számomra.”

Lucas: „Ő is bajlódott sérülésekkel, de ennek ellenére nagyszerűen teljesített. Remekül helyettesíti Gareth-et, de ez nem jelenti azt, hogy ne várnánk a walesi visszatérését. Az a jó egy bő keretben, hogy egyetlen játékos kiesése sem hat végzetesen a csapatra. Mindenki fontos, ez az én szemléletem.”

Morata: „Nagyon elkötelezett játékos. Talán többet szeretne játszani, de ez teljesen normális. Még bőven lesz lehetősége a bizonyításra a szezon végéig. Nem hinném, hogy a távozás jár a fejében, hiszen ez az otthona. Edzőként nagy a felelősségem és meg kell hoznom bizonyos döntéseket, de elmondhatom, hogy Álvarónak fontos szerepe van a projektemben.”

Isco jövője: „Elégedett vagyok vele, de ez nem jelenti azt, hogy ne kérhetném őt még ennél is jobb teljesítményre. Ő egy olyan játékos, aki képes mérkőzések eldöntésére. Csak a jelenről szeretek beszélni, és az a helyzet, hogy Iscónak helye van az elképzeléseimben. A többi nem fontos.”

Benzema és Cristiano: „Mindketten képesek középcsatárt játszani, de úgy vélem, hogy Cristiano a bal oldalon képes a legjobb teljesítményre. Mindketten képesek jobb futballra, ugyanakkor úgy vélem, hogy nagyszerűen dolgoznak az edzéseken, és csak idő kérdése, amíg elkezdik a gólgyártást. Az edzőt boldoggá teszi, ha a támadói hálóba találnak. Nem aggódom miattuk.”


FONTOS: Az előzetes hírek szerint nagyon valószínű, hogy a Vigo térségében tomboló viharok miatt jelentősen megrongálódott a Balaídos tetőszerkezete, így elhalasztják a holnapi mérkőzést. Az információ egyelőre még nem hivatalos. Amint fejlemény történik az ügyben, azonnal közzétesszük.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…