Callejón: Mindig is arról álmodtam, hogy egy nap visszatérek

A Real Madrid a Napoli csapatával csaphat össze a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az összecsapás pikantériája, hogy a nápolyiaknál két korábbi madridi is stabil tagja a kezdőcsapatnak, egyikük pedig nem más, mint a a Real Madrid-nevelés José Callejón. Az AS készített interjút a spanyol támadóval.

Real Madrid – Napoli. Ez az párosítás, amelyről álmodtál?
Az igazság az, hogy igen, mindig is arról álmodtam, hogy egy nap visszatérek. Nem számítottam rá, hogy most fog megvalósulni, a legjobb 16 között, hiszen kicsit korai összecsapni a Real Madriddal a Bajnokok Ligája ezen szakaszában. A sorsolás azonban néha ilyen…

Hogyan fogadta a párosítást az öltöző?
Nos, ez mindenki számára kihívást jelent. Szombatig azonban nem beszélhetünk a Real Madridról, mert akkor ideges lesz a főnök. (nevet)

Mitől félsz, ha a Real Madridról beszélünk?
Igazából mindentől. Ez a világ legjobb klubja, gyakorlatilag mindenre számítanod kell.

Beszéltél valakivel a régi csapattársaid közül?
Gyakran beszélek Ramosszal és Moratával, de gratuláltam Cristianónak is a negyedik Aranylabdájához.

Milyen csapattárs volt Cristiano Ronaldo?
Egy teljesen normális, szerény ember. Nagyszerűen dolgozik, ő az első aki megérkezik az edzésre, mégis utolsóként távozik. Amikor vele edzettem, mindig megpróbáltam tanulni tőle. Nem minden nap adatik meg a lehetőség, hogy a világ legjobbjával eddz.

José Mourinho volt az edződ Madridban. Beszéltél vele a párharcról?
Még mindig nagyszerű a kapcsolatunk, de nem esett szó köztünk a mérkőzésről.

Mi a véleményed Zinédine Zidane-ról, az edzőről?
Nagyszerű munkát végez, de ez nem lep meg. Nagyon látványos pályafutása volt játékosként, így edzőként is hasonlóra számítottam tőle.

Lucas Vázquez kiválóan teljesít abban a szerepkörben, ami a tiéd is lehetne…
Nagyon örülök Lucasnak, éppen ezért van a Real Madrid utánpótláscsapata, hogy jó játékosokat neveljen. Örülök, hogy Zidane önbizalmat adott neki.

Melyik madridi nevelés nyűgözött le a legjobban?
Sok ilyen volt, köztük Lucas, Morata… Nagyon jól alakítják a dolgaikat.

El tudod képzelni, hogy a jövőben Morata lesz a Real Madrid első számú 9-ese?
Igen, ő egy nagyszerű középcsatár. Megérdemelné.

Miért olyan nehéz a madridi utánpótlásban nevelkedett játékosok dolga, ha helyet szeretnének szerezni maguknak a Real Madrid kezdőcsapatában?
A Real Madrid filozófiája mindig is az volt, hogy megszerezze a világ legjobb játékosait, így le kell igazolni őket. Most azonban sok olyan fiatal tehetség van, aki lehetőséget kap az első csapatnál. Ez jó hatással van a klubra.

Mikor érezted úgy, hogy eljött a váltás ideje?
Nagyon boldog voltam, de úgy éreztem, a karrieremnek szüksége van arra, hogy tegyek egy lépést előre. Rafa Benítez hívott engem, azt ígérte, nagyon jó dolgok várnak majd rám Nápolyban. Egy másodpercig sem hezitáltam.

Rafa azt mondta, hogy „ez a srác 20 gólt fog szerezni”. Igaza lett…
Saját magamra helyeztem nyomást, hogy sikerüljön elérnem ezt a számot, de működött. (nevet) Nagyon jól kijöttem vele, sokat tanultam tőle, két címet is nyertünk együtt, ráadásul irányítása alatt hívtak be először a válogatottba. Csak hálával tartozom neki.

Miért nem jött ki számára a lépés Madridban?
Nem tudom, őszintén. Nagyon nehéz feladata a Real Madrid irányítása, az ilyen dolgok pedig megtörténhetnek. Ettől függetlenül ő egy nagyszerű edző. Nagyon örülök, hogy a dolgai jól mennek Angliában, megérdemli.

Amikor Rafa távozott Nápolyból, voltak ajánlataid Spanyolországból?
Nem, reméltem, hogy találkozhatok az utódjával, Maurizio Sarrival. Soha nem kaptam ajánlatokat. A főnöknek köszönhetően aztán visszanyertem formám.

Hogyan?
Jó a kapcsolata a kerettel, szeretjük a játékstílusát. Azt mondta nekem, hogy rám fogja építeni a csapatot, elmagyarázta az elképzeléseit, azonnal beépített a terveibe, az eredményét pedig láthatjuk…

Az Empolitól érkezett és korábban nem edzett nagy csapatot. Mi lepett meg a legjobban benne?
Sokat kommunikál velünk szemtől szemben, elmondja, hogy mit gondol, ez pedig nagyszerű erény. Szeretjük a módszereit. Mindig azt várja el, hogy tartsuk a labdát, támadjunk és érezzük jól magunkat.

Az érkézése óta azt pusmogják az emberek, hogy a Napoli játssza Olaszország legjobb fociját.
Nagyon jó a hangulat a csapaton belül belüli hangulat, ennek köszönhetjük a sikereinket. Az emberek dicséretei önbizalommal töltenek el minket, ez sokat segít a folytatásban.

Hogyan fogadta a keret Higuaín távozását?
Nagyon fontos játékosunk volt, 36 gólt szerzett, normális, hogy az emberek nem szeretik Juve mezben látni. Mi azonban megyünk tovább előre.

Sőt, te is több gólt lőttél tavaly!
Jó munkát végzünk, az edző másfél éves munkája most kezd beérni.

Az Mertens, Insigne, Callejón hármas igazán jól teljesít…
Jól kijövünk egymással. Kiválóan egészítjük ki egymást. Reméljük, így lesz a későbbiekben is.

Mitől kell félnie a Real Madridnak?
Sok mindentől. Jó pillanatban érkezünk Madridba, hosszú ideje veretlenek vagyunk, ráadásul a visszavágó Nápolyban lesz…

A visszavágóra 40.000 jegyet adtak el egyetlen nap alatt!
Hihetetlen, a sorsolás napja óta beszédtéma ez a meccs. Nagy reményekkel vágunk neki, a Napoli szurkolói boldogságot érdemelnek.

És most a Napoli csak fehér mezt visel…
Nos, nagyon szeretem! A klub döntött úgy, hogy ezt a színt használjuk, azóta nagyszerűek az eredmények. Meglátjuk, hogyan folytatódik a történet…

Két kislányod is született, mióta Nápolyban élsz. Mit szeretsz ebben a városban?
Főként az embereket. Kicsit úgy érzem, mintha én is nápolyi lennék. Spanyolország déli részeihez hasonlóan itt is nagyon barátságosak és nyitottak az emberek. De magát a vidéket is kedvelem.

Reina és Albiol is biztosan jól érzik magukat.
Pepe néha még nyelvleckéket is ad nekünk a nápolyi nyelvjárásból. (nevet) Ami Raúlt illeti.. ő is nagyon boldog itt. Mindjányan nagyon örültünk, amikor bejelentették a szerződéshosszabbítását. Az ő személye nagyon fontos számunkra.

Nemrég találkozhattál a példaképeddel, Maradonával…
Az egész csapat nagyon izgatott volt a vele való találkozáskor. Mindenkivel beszélgetett egy kicsit és természetesen elég sok szelfi készült. (nevet) Azt ígérte, hogy ő is ott lesz a Bernabéuban és személyesen fog szurkolni nekünk.

Már 113 napja folyamatosan a kezdőcsapat tagja vagy. Mi a titkod?
Próbálok vigyázni magamra. Nagyon komolyan veszem az edzéseket és az erőnléti gyakorlatokat is, és persze az étkezésre is ügyelek. Azt hiszem, szerencsés genetikával rendelkezem.

Szóval ezen a héten nem ehettek pizzát.
Igen. A mérkőzéseket megelőző egy-két napon egyébként sem szoktunk pizzát enni, de ettől eltekintve én elég sokat fogyasztok belőle. Nápolyban elég különlegesen készítik ezt az ételt. Nagyon szeretem.

Milyen szerepkörben érzed magad a legjobban?
Természetesen szélsőként, de nem szeretem, ha a vonal mellé korlátozódik a játékom. Sokkal jobban megy a futball, ha a pálya középső részeit próbálom megjátszani.

Nem gondolod úgy, hogy Spanyolországban nem értékelték eléggé a képességeidet?
Egyáltalán nem. Az Espanyolnál és Madridban is fontosnak éreztem magam. Több szerep jutott nekem, mint gondoltam. Az ott szerzett tapasztalataim alapozták meg a jelenlegi jó formámat.

Ki volt a gyerekkori kedvenced?
Imádtam nézni Luis Figót. Mindig is őt próbáltam lemásolni, de sosem értem fel a szintjére.

Vajon ott leszel a 2018-as világbajnokságon?
Szeretném azt hinni. Az edző bízik bennem és a selejtezőmérkőzéseken jól ment a játék. Próbálok mindent beleadni. Egy álmom teljesülne, ha ott lehetnék.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK