Cristiano Ronaldo, a BL gólpasszkirálya

A Napoli elleni 3-1-es győzelem alkalmával a második gól előtt Cristiano Ronaldo adta Toni Kroosnak a gólpasszt. Ez volt a portugál 31. asszisztja a Bajnokok Ligájában, ami eggyel több, mint Ryan Giggs hasonló mutatója. Ronaldo ennek köszönhetően már nemcsak a legtöbb gólt lőtte a legrangosabb európai kupasorozatban, de ő az, aki a legtöbbször hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Összesen idáig 95-ször zörgette meg a hálót, jelenleg viszont 532 perce gólképtelen.

Talán mondhatjuk, hogy a góllövésben kevésbé hatékony idén a portugál sztár, asszisztokban viszont annál inkább jeleskedik. Szezonbeli ötödik gólpassza volt a mostani, amikor is remek betörésének köszönhetően tökéletes ütemben tudta Krooshoz gurítani a játékszert.

Ennek a mozdulatnak köszönhetően Ronaldo korábbi manchesteri csapattársát, Ryan Giggset előzte meg az örökös rangsorban. A lista harmadik helyén Lionel Messi áll 24 gólpasszal, majd őt Mesut Özil és Zlatan Ibrahimović követi 22-22 assziszttal.

Ronaldo, Giggs, Ferguson

Ronaldo emellett az örökös góllövőlistát is vezeti: 134 meccsen 95 gólt szerzett. Mögötte Messi foglal helyet, aki 112 fellépésen 93 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Ronaldo a Napoli ellen legjobb időszakát idézte, ahogyan hirtelen sebességváltásával betört a tizenhatoson belülre Kalidou Koulibaly mellett, hogy aztán Kroost hozza játékba.

Ronaldo

Bár a Madrid a szerdai mérkőzést megnyerte, miután Insigne gólja után megfordították az állást, korántsem lesz egyszerű feladat az olaszországi visszavágón megőrizni az előnyüket. Ronaldón viszont úgy tűnik, nem múlik: az egész mérkőzésen megfigyelhető volt önzetlen játéka, amint a társak kiszolgálását tartja szem előtt.

 
Forrás: Daily Mail
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK