Zidane: A Valencia egyre jobban játszik

Zinédine Zidane vezetőedző tartotta meg sajtótájékoztatóját a Valencia elleni bajnokit megelőzően.

A találkozó: „Mindig ugyanazt az üzenetet próbálom a játékosaimba sulykolni: a bajnokág megnyerése nagyon nehéz feladat. Már február van, a csapat pedig jó helyzetben van, de még semmi sem dőlt el. Újabb bonyodalmakkal teli mérkőzés vár ránk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a holnapi nap kiemelten fontos a liga megnyerésének szempontjából.”

„A győzelem további három pontot jelentene számunkra. A Valencia egyre jobban játszik az utóbbi időben és az eredményeik is javuló tendenciát mutatnak. Korábban sem játszottak gyenge futballt, de az eredményeik jelentősen rosszabbak voltak. Egy nagyszerű csapatról beszélünk, akik ellen kemény munkára van szükség.”

Ronaldo: „Cristiano egy fenomális játékos. A támadóharmad bármelyik posztján képes játszani, de a kedvence természetesen a pálya szélén való futballozás. Elvégre 300 gólt szerzett szélsőként. Kipihent állapotban van, holnap játszani fog.”

Isco és a rotáció: „Isco nagyon jó állapotban van és kizárólag a munkájára koncentrál. Rotáció? Egy játékos játszhat akár 20-25 mérkőzést is egymás után, de akkor sem fog tetszeni neki, ha lecseréled vagy pihenteted. Ez törvényszerű, én is ilyen voltam. Asensio többször is kimaradt a keretből, aztán mikor lehetőséget kaphatott volna, Nachót kellett lecserélni, hiszen fájdalmai voltak. A keret minden tagja játéklehetőségre vágyik, de ilyen sok remek játékos esetében ez nem egyszerű feladat. Heti két mérkőzésen kell bizonyítanunk, engem pedig az foglalkoztat, hogy mindenki készen álljon a játékra. Ebben a szezonban eddig pontosan ez történik.”

Spanyolok és saját nevelésű játékosok: „Minden játékos fontos. Az én időmben is voltak saját nevelésűek, emlékezzenek csak a híres mondásra. Madridban a spanyol futballisták vannak otthon. Különleges légkört teremtenek a külföldiek számára is. A szurkolók is sokkal elégedettebbek, ha azt látják, hogy a saját nevelésű futballisták is rendszeresen kapnak esélyt a bizonyításra.”

Motiváció és nyomás: „A játékosok nagyon erőteljesen hisznek a győzelemben és a saját munkájukban, ez alapvető fontossággal bír. A Real Madridnál még a legkevesebbet játszó játékosra is hatalmas nyomás nehezedik.”

Nyári távozók: „Értelmetlen arról beszélni, hogy mi fog történni júliusban. A játékosokat sem ez foglalkoztatja, hanem a csapat jelenlegi helyzete és a megnyerhető trófeák elhódítása. Meglátjuk, hogy mi lesz nyáron.”

Pepe: „Nem tudok semmilyen konkrét információval szolgálni a jövőjét illetően. Nekem nem ez a feladatom. Számomra az a legfontosabb, hogy az idény végéig még biztosan az én játékosom.”

Bale: „Egyre jobb erőnlétnek örvend és nagyon jól érzi magát. Meglátjuk, hogy holnap a kezdőcsapat tagja lesz-e.”

A mérkőzés utazókeretét itt találod!

Barcelona: „Nem gondolom, hogy válsághelyzetben lennének. Nincs több mondanivalóm ezzel kapcsolatban.”

James: „Nagyon jól dolgozik, elégedett vagyok vele. Külön öröm számomra, hogy nyilvánosan fejezte ki szándékát a maradásról.”

Emlékek a Valencai elleni debütálásról: „Nehéz mérkőzés volt, de én mindig is azokat szerettem. Nagyon feszült volt az atmoszféra, Olaszországban is sokszor éltem át hasonlót légkört. ”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…