Hat fiatal, akik előtt fényes jövő állhat Madridban

A Real Madrid az elmúlt években ugyanazt a stratégiát követi. A jövő nyilvánvalóan mindig is fontos szerepet töltött be a klubnál, de mostanában egy egészen újfajta elképzelést próbál megvalósítani a vezetőség. A fiataloknak hosszú távra szóló, jó fizetést kínáló szerződést ajánlanak, amivel azt próbálják elérni, hogy a leendő csillagok Madridban maradjanak. Néhányan a jövő emberei közül már bizonyították is tehetségüket (Jesús Vallejo), míg mások nem nagyon tudtak még kibontakozni (Martin Ødegaard). Következzen tehát hat tehetség, akire érdemes odafigyelni, mert lehet, pár év múlva már a nagycsapatban találjuk, mint a csapat egyik sztárját.

Ødegaard (középpályás, norvég, 18 éves)

Csupán nem sokkal tizennyolcadik születésnapja után igazolt Hollandiába a Heerenveen csapatához, ahol a hírek szerint egyelőre ugyanaz a probléma vele, mint a Castillánál. Hihetetlenül fiatal kora ellenére már egy ideje sztárként kezelik (anno a Strømsgodsettől 2,1 millió euróért érkezett Madridba), a fizetése (1,2 millió euró évente) pedig eleve „minigalaktikussá” tette őt a szurkolók és a többiek szemében is.

Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan került a norvéd csodatini Hollandiába, miként várják őt ott, itt olvashatsz a történetéről bővebben.

Odegaard

Sergio Díaz (támadó, paraguayi, 18 éves)

A Real Madrid 5 millió euró fejében kaparintotta meg őt a Cerro Porteño csapatától, és további 5 millió eurót lesz köteles fizetni érte abban az esetben, ha a játékos teljesíti a szerződésében foglalt kitűzött célokat. Beceneve a „Paraguayi Kun” (Agüero után – a szerk.), és első két madridi meccsén már három gólt szerzett is. Szeptemberben negyven méterről lőtt elképesztő gólt Amorebietában, összességében pedig a szezonban játszott 18 mérkőzésén 9 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Sergio Díaz

Federico Valverde (középpályás, uruguayi, 18 éves)

A másik dél-amerikai ígéret szintén 5 millió eurójába került a Realnak, őt a Peñaroltól igazolták a fővárosiak. Elsőre úgy tűnt, nehezen találja a helyét a pályán, mostanra viszont igazi kemény box-to-box középpályás vált belőle, akiben hatalmas potenciál van. Ezidáig 2 gólja van a Castillában. Ő és Sergio Díaz mindketten a Guti vezette generációhoz tartoznak, akikről korábban itt írtunk.

Valverde

Jesús Vallejo (védő, spanyol, 20 éves)

A Bundesligában igazi szenzációként tartják őt számon, miután a Realból kölcsönbe az Eintracht Frankfurthoz igazolt. A Madrid annak idején 6 millió eurót fizetett a tehetséges védőért a Zaragozának, és frankfurti remeklése után nagyon úgy fest, Zidane visszahívja őt, hogy az első keret tagja legyen. Amennyiben Pepe valóban Kínába igazol a szezon végén, Vallejo tökéletes pótlása lehetne a középhátvéd poszton. Igazi ígéret ő, aki nem mellesleg az U21-es spanyol nemzeti tizenegy kapitánya.

Jesús Vallejo

Marco Asensio (középpályás, spanyol, 21 éves)

Ő az egyetlen a listáról, aki már felverekedte magát az első csapatig. Két nyárral ezelőtt 4 millió euró fejében vette a klub a Mallorcától, szülővárosa csapatától, majd a tavalyi szezont az Espanyolnál töltötte kölcsönben – immár a Real Madrid játékosaként. A barcelonai csapatnál alapembernek számított: 37 fellépésen 15 gólpasszt osztott ki társainak, és 4 alkalommal gólt is szerzett. A mostani szezon elején, az észak-amerikai túra során pedig meggyőzte Zidane-t a teljesítményével, és helyet kapott az első csapat keretében. Szezonbeli mérlege 7 gól és 1 gólpassz 23 meccsen, bár a februárja finoman szólva sem úgy zajlott, ahogyan azt vélhetőleg eltervezte.

Asensio

Augusto Galván (középpályás, argentin, 17 éves)

Nem éppen pozitív történet az övé, hiszen előző csapatánál, a São Paulónál több mint egy évig nem játszott, mivel nem volt hajlandó aláírni a klub által ajánlott szerződéshosszabbítást. Aztán annak ellenére, hogy a szerződése március 25-én lejárt volna, a Real Madrid 3 millió eurót fizet majd érte (1 milliót most, 2 milliót kitételek teljesülésekor). Az ifjú tehetség a Castilla kötelékébe fog tartozni.

Augusto Galván

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK