Carvajal: Optimistának kell lennünk

A Las Palmas elleni 3-3-as döntetlennel végződő mérkőzést követően a játékosok is válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Marcelo
A találkozó: „Bale elég idős már ahhoz, hogy értékelje, hogyan cselekedett. Mi támogatjuk őt. Az ilyen dolgok megtörténnek a futballban, ugyanakkor reméljük, hogy ebben az idényben már nem fog előfordulni hasonló. Komplikált mérkőzésen vagyunk túl, véleményem szerint a történtek után nem volt más lehetőségünk, csak a támadásba menekülhettünk. Rengeteg dologban kell javulnunk. Ahogy mindig, most is tovább fogunk lépni. A megfelelő folytatás a legfontosabb.”

„Sok dolog ment rosszul ma. A Las Palmasnak nagyon jó játékosai vannak, birtokolják a labdát és nyomást helyeznek rád. Végül sikerült döntetlenre hoznunk a mérkőzést a csapattársaim segítségével, de ez egyáltalán nem volt egyszerű.”

Dani Carvajal
Értékelés: „A végén már egy kissé kétségbeesetten mentünk előre. Egyedül a mérkőzésbe való visszatérés lebegett a szemünk előtt, ebben a szurkolóink is segítettek minket. Egy ponttal zártuk az estét, így saját kezünkben maradt a sorsunk. A két játékrész nagyon különböző volt. Az első félidőben nem működött a csapatszintű, egységes nyomásgyakorlás. A Las Palmas megtalálta a passzsávokat.”

„A szünet után koncentráltabbak lettünk, de jött a mérkőzést befolyásoló kiállítás, aztán a büntető, amit megítéltek ellenünk. Igazi hullámvölgy volt. Tudtuk, hogy a Las Palmas olyan csapat, amely lendületesen támad és gyors játékosokkal rendelkezik. Eléggé megnehezítették a dolgunkat a védekezés terén, ami rengeteget vett ki belőlünk fizikálisan.”

A következő mérkőzés: „Optimistának kell lennünk. Szombaton egy nagyon kemény meccs vár ránk az Eibar otthonában. Pozitív felfogással kell Baszkföldre utaznunk, hiszen még nagyon sok van a bajnokság végéig. Optimistának kell lennünk.”

Gareth Bale
A kiállítás: „Nem gondolom, hogy piros lapot érdemeltem. Sárga lapot kaptam a szabálytalanságért, aztán meglökött, én pedig nem hagytam annyiban a dolgot. Mindazonáltal bocsánatot szeretnék kérni a csapattársaimtól és a szurkolóktól. Szeretnék tanulni a hibámból.”

Harc: „Az Eibar ellenében egy nagyon kemény együttessel szemben kell majd helytállnunk, két nappal később pedig Nápolyba utazunk. Minden találkozón és minden sorozatban harcolni fogunk.”

Keylor Navas
Hit: „A kiállításnak köszönhetően nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, de egységesek tudtunk maradni és nem veszítettük el a hitünket. Sikerült kiharcolni egy döntetlent. Nem egyetlen pontokat szeretnénk begyűjteni a bajnokikon, de még ez is a haszunkra fog válni.”

Bale: „Mindenkitől bocsánatot kért, nagyon rosszul érzi magát. Egységesek vagyunk: együtt győzünk, együtt veszítünk. Nem hibáztatjuk őt.”

Bírói tevékenység: „Nem kívánom véleményezni a játékvezetői négyes munkáját. Ők is csak emberek, mindenki hibázhat. Mindig a legjobb teljesítményre törekednek, nekünk is pontosan ezt kell tennünk. Sokkal fontosabb, hogy javulást mutassunk. Nem aggódunk, hiszen ha minden további találkozón sikerül a három pont megszerzése, akkor bajnokok leszünk.”

Kíváncsi vagy, hogy mit gondol Zidane a mérkőzésről? Akkor kattints ide!

Védések: „Négy helyzetben lett volna lehetőségem hárítani, de csak háromszor sikerült. Az embereknek természetesen joguk van ahhoz, hogy kritikát fogalmazzanak meg velem szemben. A fejlődésre törekszem. Tudom, hogy képes vagyok javulni és megszilárdítani a helyemet. Büszkévé tesz, hogy ezt a mezt viselhetem.”

Jövő: „Én csak azzal törődöm, hogy a lehető legjobban teljesítsek. Nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő. A jelenben élek és most a Real Madrid címerét védelmezem a legvégsőkig, ahogy mindig is tettem.”

Sergio Ramos
Elemzés: „Nem a kívánt módon alakultak a dolgaink. Ismét kétgólos hátrányból kellett feltámadnunk, ami egy ilyen nehéz ellenféllel szemben mindenképpen különleges cselekedet. A jövőben sokkal kevesebb teret engedhetünk a hibáknak. A bajnokságban akár egyetlen pont is sorsdöntő lehet, így nagyon komolyan kell vennünk a találkozókat.”

Bírói hibák: „Nem beszélek a bírókról. Néhányszor a javadra tévednek, néhányszor pedig ellened. Az érvénytelenített gólokon kívül is sok lehetőségünk volt a mérkőzés megnyerésére, de nem éltünk velük. Az ellenfeleink megpróbálhatnak megtörni minket, de ez nem fog sikerülni. A Real Madrid sosem hal meg. Kilenc életünk van, akárcsak egy macskának."

Nacho
Reakció: „A Las Palmas nagyszerűen futballozott. Nem ragadtuk meg az előttünk adódó lehetőségeket, a piros lap pedig mindent megváltoztatott. Nehéz helyzetbe került a csapat, de remekül reagáltunk és végül megmentettük a mérkőzést. Egy pontot ért a mai döntetlen, de mi természetesen hármat szerettünk volna. A jövőben erre fogunk törekedni.”

A bajnokság állása: „A Real Madridnál már a legelső meccsnaptól kezdve nyomás alatt vagy. Még akkor sem álmodoztunk a La Liga megnyeréséről, amikor az első helyet foglaltuk el a tabellán. Az elmaradt mérkőzésnek köszönhetően a sorsunk alapvetően rajtunk múlik, ez nagyon fontos. Szombaton nagyon nehéz meccs vár ránk, de a célunk csakis a győzelem.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK