Florentino Pérez így búcsúzik Raymond Kopától

A Real Madrid elnöke a klub hivatalos honlapján keresztül is elbúcsúzott Raymond Kopától, a királyi gárda legendás alakjától.

Hihetetlenül felkavaró érzés minden madridista számára, hogy búcsút kell vennünk Raymond Kopától. De ugyanez elmondható a világon mindenkiről, aki szereti a futballt.

Szeretném kifejezni legmélyebb bánatomat és szeretnék részvétet nyilvánítani a családjának, barátainak, mindenkinek, aki közel állt hozzá. Mind az emberi, mind pedig a sportolói értékek tekintetében példaként szolgált mindenki számára.

Azokkal is együtt érzek, akik a francia labdarúgás részesei, különös tekintettel a Stade de Reims szurkolóira, akik egy ikonjukat veszítették el.

Akik közülünk voltak olyan szerencsések, hogy ismerhették, azok láthatták, hogy milyen szenvedéllyel viseltetett a Real Madrid iránt. Santiago Bernabéunak köszönhetően érkezett a klubhoz 1956-ban, ahol később legendává vált.

Puskás, Kopa

Egy kivételes és felejthetetlen csapat tagja volt, egy utánozhatatlan támadósorral: Kopa, Di Stéfano, Rial, Puskás és Gento segítették hozzá a Real Madridot, hogy minden idők legjobb klubja legyen. Csatárként a labdarúgó sport minden szurkolójának szívébe és gondolataiba belopta magát, kulcsszerepe volt abban, hogy a FIFA a klubunkat a 20. század legjobbjának választotta.

Amíg a Real Madrid mezét viselte, háromszor nyerte meg a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, kétszer volt bajnok, egyszer pedig a Latin kupát. 1958-ban ő nyerte meg az Aranylabdát.

Azon felül, hogy mennyi trófeát nyert és mit jelentett a jelenléte a pályán, Raynomd Kopa volt maga az intézményünk és annak értékeinek megtestesülése, madridistaként pedig mindig az egyik ikonunkként fogunk tekinteni rá.

A klubnál töltött sikeres időszaka nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Real Madrid a futballtörténelem legnagyobb históriájává váljon.

Florentino Pérez

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK