Gyászhír: Elhunyt Puskás Ferenc egykori csapattársa

Raymond Kopa, korábbi aranylabdás, Pancho egykori csapattársa 1956 és 1959 között játszott a Real Madrid legendás csapatában. A klub hivatalos közleményben fejezte ki részvétét.

A Real Madrid legendás francia játékosa, aki részese lehetett a klub legnagyobb sikereinek, 85 éves korában távozott az élők sorából. Raymond Kopa generációjának egyik legfényesebben ragyogó csillaga volt, olyan támadókkal játszhatott együtt, mint Rial, Puskás, Gento és Alfrédo Di Stéfano. A gólérzékeny játékos három évet töltött a Real Madrid csapatánál, ám ez is elég volt számára ahhoz, hogy három Bajnokok Ligája-címet is nyerjen a csapattal. A legrangosabb európai trófeák mellett kétszer örülhetett bajnoki címnek, valamint egy alkalommal a hazai rendezésű kupasorozatban is diadalmaskodott a Real Madriddal. 

Raymond Kopa Noeux-Les-Mines francia városban született 1931. október 13-án. A Real Madridban 103 mérkőzésen léphetett pályára, ezeken összesen 30 találatig jutott. Technikailag nagyon tehetséges támadó volt, kiválóan cselezett, halálos fegyvernek számított a támadásokban. 1958-ban teljesítményét Aranylabdával ismerték el, a díj kiírásának első négy évében mindig ott volt a három legjobb játékos között. A klub mélyen megrendült a hír hallatán. A Real Madrid legmélyebb részvétét és együttérzését szeretné kifejezni a család irányába. 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK