Számháború: Éibar – Real Madrid

Cikkünkben az aktuális mérkőzéssel kapcsolatos számokkal, tényekkel, adatokkal, érdekességekkel foglalkozunk. Minden, és még annál is több, amit a párharcról tudni érdemes!

A két csapat jelenlegi helyzete

A szezon legnagyobb hullámvölgyében van a Real Madrid, ami a bajnokságot illeti. A legutóbbi három meccsen a ligában 7 gólt kapott a csapat, elég nagy a fejetlenség a hátsó szekcióban. Ráadásul elöl ezúttal eléggé foghíjas a keret, hiszen Cristiano Ronaldo kisebb sérüléssel küzd, Gareth Bale piros lapja, Morata pedig öt sárgája miatt került eltiltásra. Mellettük Coentrão és Varane sincsenek benne a keretben, ahova így befért Asensio és Mariano is. Az egyértelmű, hogy a Napoli elleni mérkőzés fontosabb, és az ilyenkor szokásos nyilatkozatok ellenére több kulcsjátékos fejében is a BL motoszkál, éppen ezért lenne remek alkalom ez a bajnoki, hogy a főként kispadozó játékosok bizonyítsanak.

Óriási hiba lenne azonban lenézni, lebecsülni az Éibart. A baszk csapat az impozáns hetedik helyet foglalja el, három pontra a kupaszereplést érő hatodik helyről. Ami még ijesztőbb, hogy mindezt neves játékosok nélkül teszik, ez igen komoly csapategységet feltételez. Otthon is szép mérlegük van (8-2-3), azonban az Atléti és a Barca is kapott gól nélkül, győztesen távozott vendégként. Néhány hiányzója van a hazaiaknak Fran Rico és Nano Mesa sérülés, Lejeune pedig eltiltás miatt nem lesz ott, ellentétben a házi gólkirállyal, a 10 találatnál járó Sergi Enrichhel.

A párharc múltja

Az őszi mérkőzés gyors első félidős gólváltással, így 1-1-es döntetlennel zárult. Az Éibar így azon három csapat egyike, akik pontot tudtak elhozni bajnokin a Bernabéuból. Az ezt megelőző két szezon mérkőzései azonban elsöprő madridi fölénnyel zárultak, 4 meccs, 4 győzelem, 13 lőtt, 0 kapott góllal. Egyszer 2004-ben a Király-kupában is összefutottak a felek, ott 1-1-es első mérkőzés után a visszavágót 2-0-ra nyerte a Real. A párharc gólfelelőse a most hiányzó Cristiano Ronaldo, aki már ötször bevette az Éibar kapuját.

A számok nyelvén – csapatok

A mostani grafikonban a támadó hatékonyságot szeretnénk szemléltetni a két csapat esetében.

A számok nyelvén – játékosok

Ezúttal a két center, Enrich és Benzema összehasonlítására kerül sor.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK