Sacchi: Hatalmas különbség van a Real Madrid és a Napoli között

Arrigo Sacchit a futballtörténelem legnagyobb hatású edzői között tartják számon, ám az sokaknak ismeretlen vele kapcsolatban, hogy a 2004/2005-ös szezonban a Real Madrid sportigazgatójaként tevékenykedett. A spanyol fővároshoz való kötödése és a Florentino Pérezzel való nagyszerű kapcsolata miatt Sacchi gyakori alanya különböző spanyol médiumok által készített interjúknak, riportoknak. A mostani rövidebb beszélgetés során szóba került a Napoli elleni összecsapás és a Real Madrid bajnoki esélyei is.

A jelenlegi idényben igazi védjegyévé vált a Real Madridnak a mérkőzések megfordítása.

Igen, ezt láthattuk a Las Palmas elleni találkozón is. A fordítások mennyisége és minősége arról árulkodik, hogy hatalmas mentális erő lakozik a csapatban. Karakteresség, koncentráltság. Ezek elengedhetetlen tulajdonságai egy bajnokaspiráns együttesnek. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy kiváló erőnlétben vannak a játékosok. Sokaknak talán ez eszébe sem jut, de a fizikai fölény nagyon sokat számít a mérkőzések utolsó perceiben.

Sacchi, Butragueño és Luxemburgo (2004)

Mit gondol a királyi gárda eddigi szezonjáról?

Zidane nagyszerű munkát végez a csapattal, de a Real Madrid belső egyensúlya jelenleg nagyon törékeny. Már nem ők foglalják el a tabella első helyét. Az elmaradt mérkőzés semmire sem garancia, Vigóban sosem egyszerű a győzelem kiharcolása.

Döntő momentum ez a madridiaknak, de ez elmondható a Napoli játékosairól is.

Csak úgy lehet esélye az olaszoknak, ha csapatszinten múlják felül ellenfelüket. Néhány egyéni megvillanás itt már nem lesz elég, kollektívan kell jól teljesíteni. Ne felejtsük el, hogy a Real Madrid minden meccsén szerez legalább egy gólt. Ha ez most is megtörténik, akkor azzal lényegében véget ér a párharc. Három gól a Real Madrid ellen egy BL-nyolcaddöntőben? Lehetetlenség.

Szóval a Real Madridot tartja a párharc esélyesének.

Természetesen. A Napoli még tapasztalatlan csapatnak számít ilyen téren. A nemzetközi sikerek eléréséhez időre van szükség. Velük szemben ott áll a Real Madrid, akik már tizenegy alkalommal értek fel Európa csúcsára. Hatalmas különbség van a két együttes között.

Térjünk át a La Ligára. Vajon ki lesz a spanyol bajnok?

Közeli barátja vagyok Florentino Péreznek, így azt szeretném, ha a Real Madrid győzedelmeskedne. Ha egy atléta komoly hátránnyal vág bele az utolsó méterekbe, akkor általában nem ő szakítja át a célszalagot. Ez a futball világában sincsen máshogy. A Real Madrid nem kerülhet a jelenleginél nagyobb hátrányba. A hátralévő három hónap fantasztikusan izgalmas és fordulatokkal teli lesz, ebben biztos vagyok.

Állítólag már évekkel ezelőtt javasolta Florentinónak, hogy igazolja le Dybalát. Hogyan látja, még lehetséges ez az átigazolás?

Akkor beszéltem erről Pérezzel, amikor Dybala még a Palermo játékosa volt. Ő egy fantasztikus futballista, de azóta sok dolog megváltozott. Paulo nagyon jól érzi magát Torinóban, a szerződéshosszabbításáról szóló híreknek köszönhetően pedig egyre kevesebb a transzfer megvalósulásának realitása.

Forrás: bernabeudigital.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK