Zidane: A Real Madrid a legvégső percig küzd

Zinédine Zidane vezetőedző tartotta meg a Napoli elleni összecsapást megelőző sajtótájékoztatóját.

A találkozó: „A mérkőzés teljes ideje alatt magas intenzitásra van szükség. Szenvedni fogunk. Fontos, hogy technikailag is fel tudjuk venni a versenyt a Napoli játékosaival. Az intenzitás és a futott kilométerek száma önmagában még nem garantálja a győzelmet, ahhoz jó futballra is szükség van. Az észjáték néha többet ér.”

„A Bajnokok Ligájában minden találkozó különösen nehéz. Egy olyan csapat ellen lépünk pályára, akik nagyon kevés vereséget tudhatnak maguk mögött az idényben. Tisztában vagyunk a párharc nehézségeivel, éppen ezért mondhatom, hogy készen állunk.”

Környezet: „Játékosként többször is megfordultam itt, az atmoszféra pedig mindig megnehezítette a Nápolyban való játékot. A szurkolók teljes mellszélességgel állnak a csapatuk mellett. Ami engem illet, kedvelem az olyan környezeteket, ahol az ellenfél komoly nyomás alá kerül. Jelen esetben ez extra motivációt jelent számunkra.”

„Ahogy mondtam, a hangulat kifogástalan lesz, de ez végső soron egy futballmeccs. Tizenegy a tizenegy ellen. A lényegi kérdések itt fognak eldőlni. Hatalmas győzeleméhség munkál a játékosaimban, az ellenfél pedig hisz a párharc megfordításában. Mindkét csapat számára nehéz lesz ez a másfél óra.”

Mentalitás: „A csapat felállása vagy a pályára lépő játékosok változhatnak, de a mentalitás nem. Ez a legfontosabb, hogy legyen karaktere és tartása a csapatnak.”

A csapat állapota: „A legutóbbi néhány összecsapáson nem teljesítettünk túl jól, de az Éibar ellen már máshogyan alakultak a dolgaink. Szeretném az ott elvégzett munka szellemében folytatni a szezont. Most a holnapi találkozó a legfontosabb. Jó állapotban vagyunk.”

Dani Carvajal is nyilatkozott a mérkőzést megelőzően, kattints ide!

A Napoli támadógépezete: „Nem aggódom. Hozzá vagyunk szokva, hogy nagyszerű játékosok ellen kell helytállnunk. A Napoli legutóbbi mérkőzése egy nagyszerű idegenbeli győzelem volt, ez önbizalommal és biztonságérzettel tölti el őket. Ez különösen igaz, ha figyelembe vesszük azt a tényt is, hogy a Roma otthonából hozták el a három pontot.”

„A kezdősípszótól fogva a magas intenzitásra törekszünk majd. Az olaszoknak muszáj gólt szereznie, ezt a kényszerüket pedig az előnyünkre fordíthatjuk. A presszingjük nagyszerű, a kontráik pedig elsőrangúak. Óvatosnak kell lennünk.”

La Liga és Bajnokok Ligája: „Mindkét sorozatban érdekeltek vagyunk. A célunk az, hogy a lehető legtöbb trófeával zárjuk a szezont, ez nem is lehet kérdés. Nem fogom arra kérni a játékosaimat, hogy válasszanak. A Real Madrid a legvégső percig küzd.”

A mérkőzés utazókeretét itt találod!

BBC: „Mindenkinek lehet véleménye a dolgokról. Én örülök neki, hogy két játékos kivételével mindenki elutazhatott Olaszországba. Holnap meglátjátok, hogy hogyan állunk fel.”

Idegenbeli gól: „Nem aggaszt különösebben, hogy a Napoli szerzett egy találatot az odavágón. Ilyen a futball.”

A kezdés fontossága: „Az első mérkőzésen gyengén kezdtük az első félidőt, ők pedig kihasználták a kínálkozó alkalmat és előnyhöz jutottak. Később normalizálódtak a dolgok és visszajöttünk a meccsbe. Szeretném elkerülni, hogy holnap is gyengén kezdjünk. Ez nagyon fontos.”

Visszatérés: „Most edzőként jöttem a San Paolóba. Az ilyen apróságok örömet okoznak nekem. Boldog vagyok a visszatérés miatt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK