Egytől egyig: Real Madrid – Betis (2-1)

Rendkívül fontos három pontot gyűjtött a csapat, így ismét a tabella csúcsáról mosolyoghatunk vissza a mezőnyre. És ki más hozta a slusszpoént? Persze, hogy Ramos. Mi pedig ismét megpróbáljuk értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét egy tízes skálán, szigorúan szubjektíven.

Csapatok

Real Madrid (5,5)

A sokadik olyan mérkőzésünk, amelyen hátrányba kerülünk, majd megfordítjuk, és bár ez komoly mentális erőről tanúskodik, mégsem lehetünk maradéktalanul elégedettek. A mutatott játék ugyanis nem volt éppen parádés. Bár a mezőnyfölény megvolt, és középen mintha pörgősebb is lett volna a passzjáték, a védelem mögé belőtt labdák nem jöttek, mind a két gólt egy-egy pontos beívelésnek köszönhetjük újfent. Persze a három pont megszerzése nagyon fontos volt, mégis kellenének előremutató jelek a játékban, hogy ne mindig a hajrára maradjon az izgalom, és hogy elégnek érezzük a csapatot a komolyabb ellenfelek elleni tétmeccsekre is.

Betis (5)

Közel jártak a pontszerzéshez, végül azonban üres kézzel kellett távozniuk.  A góljuk szerencsés körülmények között született, igaz, előtte Navas kijövetelénél érzésem szerint szabadrúgásnak kellett volna következnie, és minimum egy sárga lapnak, ezt azonban megúszta a Real. A hajrában aztán Sanabria fejese majdnem visszahozott egy pontot, ám Navas óriási bravúrral hárított.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Sergio Ramos (7)

A csapat bajban – Sergio Ramos meglátja a hatalmas S betűt a stadion felett, repül, és a csapat megmenekül. Ismerős forgatókönyv, de ezzel minden meccset el lehet adni. Kiválóan érkezett állandó pajtása, Kroos ívelésére, és védhetetlenül bólintott a hosszúba. Emellett hátul is stabil volt, háromszor tisztázott, és többször zárt ki segíteni Marcelo oldalára, viszont a végén őrizetlenül hagyta emberét, és Navasnak nagyot kellett fognia. Viszont a három pontot érő fejes ismét az övé volt! Köszönjük, Kapitány!

170313_Ramos

Keylor Navas (5,5)

Az első félidőben egy eléggé fura kijövetele volt, amelynél a bíró továbbot intett, szerencsénkre, majd pár percre rá egy sajnálatos hibát követett el, és a saját kapujába kotorta a labdát. A végén azonban biztos vagyok benne, hogy a forduló védését mutatta be Sanabria fejesénél, ezzel otthon tartva a három pontot. Nem húznám le, hiszen mindig képes a nagy bravúrokra, de koncentráltabbnak, összeszedettebbnek kell lennie a meccs egésze alatt.

Dani Carvajal (6)

Ma a light-verziós Danit láthattuk, stabil volt, de támadásban a szokottnál kevesebbnek éreztem, és mezőnyben is több eladott labdája volt. Mindössze egy jó beadása volt, igaz, azt kulcspassznak véshetjük be, de abból is csak ez az egy volt. Védekezésben két szerelés, három tisztázás és egy blokk. Nem látványos, de megbízható.

Nacho (6,5)

Elég ritkán avatkozott játékba a saját nevelésű hátvéd, a védőmunkájára nem lehetett panasz, sokszor kisegített a jobb oldalon, és 8 fejpárbajából hatot sikerrel abszolvált. Megszakadnia nem kellett, viszont ismét láthattuk tőle, hogy a védelem bármely pontján nyugodt szívvel megbízhatunk benne, meghálálja.

Marcelo (6)

Tekert egy gólpasszt Cristiano fejére, és voltak látványos megoldásai, de egész egyszerűen sok volt a hiba ezen a szinten. Rengeteg bepasszolt labda, beadás talált ellenfelet, és a mezőnybeli rontások száma is szemöldökugrasztóan magasra sikeredett. Egy olyan meccsen, ahol minőségibb a hátvédsor, és több a védőmunka, sajnos ezek jobban kijöhetnek. Az assziszt mindenesetre megdobta kicsit a pontjait.

Toni Kroos (5)

Meghökkentő hibákat vétett, vagy négy olyan érthetetlen megoldására emlékszem, amiből megindulhatott a Betis, ebből kétszer saját térfélen adta el a labdát. A végén valamelyest ő is törlesztett, hiszen Ramos befejelte a beíveléséből a győztes gólt, de ez most akkor sem volt meggyőző, rengeteg biztonsági megoldása volt, és feltűnően kevésszer passzolt előre, sokszor csak szélességében továbbította a játékszert.

170313_Kroos

Luka Modrić (5)

Meccsek óta tudásához mérten alulteljesít, ezt ki kell mondani. Nem tudom, hogy a fáradtság, egy eltitkolt sérülés teszi, vagy szimplán hullámvölgyben van, de valahogy önmaga fakó árnyalata. A külsős passzok, ütemváltások megvannak, de az igazi átütő erő hiányzik a játékából mostanság. A kapu előterébe nem igazán került, és legtöbbször a biztonsági megoldásokat kereste.

Isco (6,5)

Rengeteg mezőnymunka, helyváltoztatás jellemezte a spanyolt, aki bár élt a pályán, és a középpálya legaktívabb tagja volt, nem tudott meccset eldöntő megoldást előhúzni. Feltűnt mind a két oldalon, de a rendszer okozta korlátok miatt ő sem tudott kellően szabadon játszani. Különösen a találkozó elején volt hatékony, folyamatosan kereste az okos összjátékok lehetőségét, szemmel láthatóan igyekszik élni a perceivel.

James Rodríguez (5,5)

Ki lett herélve, ismételten. Ha jobb szél, akkor Lucas, esetleg duzzogva Asensio, de Zidane kopasz kobakjának lassan rajongói levelet kellene feladni a Bernabéuba, hogy azt a tízes kölköt szabadítsd már ki a vonal mellől, mert attól, hogy kolumbiai, nem feltétlen kell közel lennie a fehér csíkokhoz. Mindenesetre három kulcspasszal (és öt szereléssel!) így is szolgált nekünk, de jóval visszafogottabban teljesített támadásban, mint azt tehette volna középről, kötetlenebbül.

Cristiano Ronaldo (5,5)

Pontos fejessel egyenlített, és növelhette is volna találatainak számát, de les címén érvénytelenítették az emelését. Gólja ellenére volt hiányérzetem vele kapcsolatban is. Többször hozott kapkodva döntéseket, és többször próbált büntetőre játszani, könnyen megadva magát az ellenfélnek. Ha megfontoltabb lett volna néhány helyzetben, gólpasszal, és több kulcspasszal zárhatta volna a mérkőzést. Csapatérdek. Ezt hiányolom, de nagyon. Visszazárni, brusztolni, figyelni a lesre, és mivel a státusza kimondva-kimondatlanul is érinthetetlen, magasabban van a léc.

170313_Ronaldo

Álvaro Morata (4)

Ha úgy gondolta, hogy a játékideje gyarapodásának Ronaldo kiszolgálása és a szélekre való kikeveredés, és onnan ívelgetés hasznára van, akkor tévedett. Ha az első félidőben nem keresztpasszt húz, hanem lő, akkor szinte biztos a gól. Ronaldo góljánál elvitte az embereket, ez mindenképp érdem, de kapuralövés nélkül fejezte be a meccset. Ha Benzemánál nem elég a mezőnymunka, a kulcspasszok, a jó elmozgások, akkor Moratánál sem elégszem meg ennyivel.

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (5,5)

Kiharcolt két szabadrúgást, ebből egy esetben pirossal jutalmazta a bíró ellenfele tettét. Labdával viszont nem sokszor találkozott a bő húsz perc alatt.

Karim Benzema (4,5)

Semmivel sem csinált többet Moratánál támadásban, de neki kevesebb ideje jutott erre.

Marco Asensio (-)

Bejött megünnepelni Ramost.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (4)

Egy optimizmusra okot adó kezdőcsapat is sülhet el rosszul a megfelelő rendszer használatának hiányában. Bár Isco és James megjelenésével a kezdőben volt kombinatív játék a támadó harmadban, mégsem volt a csapatnak olyan játékosa, aki fazont szabjon, miközben négy(!), irányító poszton is bevethető játékos kezdett a pályán. Közülük leginkább Isco próbálkozott hasonlóval, de Kroosnak sokszor mélységből kellett indulnia, vagy passzolnia, Modric visszafogottabb mostanában, és neki is volt védekező feladata bőséggel, James pedig nem szélső. Nem az. Akkor sem, ha beledöglik. A nagyobb baj, hogy Ronaldo nem is akart az lenni, hanem igyekezett befele a boxba, hogy a 9623. beadásra érkezzen. És igaz, hogy így is szerzett egy gólt, de összetettebben kell látni a dolgot, és nem csak gólok alapján kell véleményt formálni. Láttam idén alázatos CR-t is, és én azt a verziót kérném, ha lehet, akkor is, ha szezononként 10 gólt hoz csak. A keretnek leginkább visszazáró szélsőkkel működő 4-2-3-1/4-5-1 szerű rendszerhez lenne leginkább kompatibilitása, persze itt Cristianót csak centerként lehetne elképzelni, hogy védekezésben is meg legyen oldva rendben. Aggasztó, hogy Kovačić egy percet nem játszott, pedig mikor a rotáció volt emlegetve, én elsősorban rá gondoltam. Jönnek a pontok, jönnek a győzelmek, de azért jó lenne egy stabil mezőnybeli teljesítményt, egy kombinatív, gyors, nem csupán az ívelésekre korlátozott rendszert látni, és ennek segítségével szállítani a sikereket.

Érdekel, hogy hogy értékeltek az olvasók? Itt megtudhatod!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…