Kiko Casillával az Athletic Bilbao ellen?

Keylor Navas szokatlanul sok hibát vétett az elmúlt hónapok során, amelyet egyre kevesebben hagynak szó nélkül. Ezúttal az AS köztudottan madridista újságírója, Tomás Roncero fejtette ki véleményét egy jegyzet formájában.

Keylor Navas formája mindannyiunk számára aggasztó. A Real Madrid kapusa épp egy önbizalomhiány okozta válság közepén van. Úgy érzem, Zinédine Zidane-nak döntést kell hoznia, méghozzá sürgősen.

Én voltam az egyik legnagyobb támogatója annak, hogy a Costa Rica-i kapust kell megtartani ahelyett, hogy a Real Madrid elhozza De Geát Manchesterből. Most sem kételkedem Keylor képességeiben. Az elmúlt idényben a jelenleg 30 esztendős hálóőr egy kemény téglafalként funkcionált a kapuban, 45 mérkőzésen mindössze 31 gólt kapott, és elévülhetetlen érdemei voltak a Tizenegyedik megszerzésében.

Mindemellett ostobaság lenne figyelmen kívül hagyni a fájdalmas igazságot, a tényt, hogy a kapus nem képes eljutni ugyanazon magasságokba, mint a műtétjét megelőzően. A lelátón már a nyugtalanság jeleit tapasztalni, valahányszor lövésre szánja el magát az ellenfél. A szurkolók szép lassan kezdik elveszíteni a hitüket a hálóőrben, ez pedig bármely kapus számára halálos szituációként hatna.

A legegyszerűbb megoldás, ha bizalmat szavazunk neki, ha mögé állunk. Ez várható a csapattársaktól is, hiszen a csapategység elengedhetetlen. Ha azonban teljesen érzelemmentesen tekintek a dologra, kizárólag futballszakmai szempontokat veszek figyelembe, akkor miért ne kaphatna lehetőséget helyettese, Kiko Casilla az Athletic Bilbao ellen?

A Real Madrid saját nevelésű kapusa meglehetősen jól teljesített eddig, valahányszor lehetőséget kapott. Nem játszott túl sokat, de eleget ahhoz, hogy megmutassa, képes jó munkát végezni, amikor szükség van rá. Segített elkerülni a katasztrófát a Sevilla elleni kupavisszavágón, három nagyszerű védésével életben tartotta a Real Madridot Vigóban, az Osasuna ellen pedig büntetőt védett a bajnokságban.

Kiko Casilla az akadémián keresztül jutott el a Real Madrid első csapatáig, majd kis kitérő után ismét visszatért a spanyol fővárosba. Tudja jól, hogy mi a szerepe. Ő nem fog nyíltan panaszkodni amiatt, hogy sokszor csak a padon kap helyet. Az előléptetés folyamata a futballban úgy működik, hogy az játszik, aki a legjobb formában van. Ha jelen esetben ez a játékos Kiko Casilla, akkor miért nem kaphatna lehetőséget a San Mamésben szombaton?

Tomás Roncero

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK