Zinédine Zidane titkos fegyverei

A Real Madrid kezdőcsapatában van két olyan játékos, akik bár nincsenek reflektorfényben, mégis 18 találatot köszönhet nekik Zinédine Zidane és csapata. Nem, most nem a BBC tagjairól, és nem is a Kroos-Ramos párosról beszélünk. Dani Carvajal és Marcelo három gólnál és 15 asszisztnál jár az idei szezonban, játékuk és hatékonyságuk komoly fegyvertényt jelenthet a címekért harcoló Real Madrid számára.

A második támadósor

Sergio Ramos kivételes fejelőképességének köszönhetően már számtalan alkalommal válhatott a címlapok sztárjává, de nem ő az egyetlen olyan védekező szellemű játékos Zinédine Zidane csapatában, aki hozzájárul a Real Madrid támadásaihoz és góljaihoz. Dani Carvajal és Marcelo, a francia edző első számú jobb és balhátvédje már a csapat 18 góljában vállaltak főszerepet a 2016/17-es idényben.


Marcelo hőtérképe a Betis ellen

A sebesség egy igen meghatározó tényező a spanyol és a brazil hatékonyságát illetően, ráadásul a játékstílusuknak köszönhetően a Real Madrid fölényt tud kialakítani szinte bármely ellenfél térfelén úgy, hogy labdavesztés esetén mind a ketten képesek pillanatok alatt visszaérni az ellenfél offenzívájával. Esetükben azonban a védekezésnél majdhogynem fontosabb az, amit támadásban nyújtanak, hiszen kiszélesítik a támadásokat és gyakran csatlakozik valamelyikük a támadóhármashoz, már-már egy negyedik offenzív játékos szerepét felvállalva, extra fenyegetést jelentve az ellenfél számára. Ennek köszönhető, hogy gyakran jön ki úgy a lépés, hogy el kell vállalniuk az utolsó, nagyon fontos passzt, amiből a támadóknak meg kell próbálniuk betalálni a hálóba.


Carvajal hőtérképe a Betis ellen

Gólpasszokban is a legjobbak között

Marcelo a Real Betis ellen Cristiano Ronaldónak adott gólpasszt, amivel egyértelműen nagy szerepet vállalt a csapat győzelmében, még úgy is, hogy nem a győztes találatról beszélünk. A brazilnak ez volt a nyolcadik gólpassza az idényben, Carvajal pedig mindössze egyetlen assziszttal van lemaradva társától. Ami ennél is fontosabb, hogy őket csak Kroos (13), James (12), Lucas (9) és Cristiano (9) előzi meg a listán, akik mind támadó szellemű játékosok.

Hatékonyságuk tudatában Zidane-nak nincs más dolga, mint megfelelően rotálni a játékosokat és imádkozni, hogy egészségesek maradjanak az idény végéig, hiszen látható, hogy kulcstényezők napjaink Real Madridjában, akik nélkülözhetetlenek az európai dicsőség felé vezető úton.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK