Omar Mascarell: A Real Madrid szellemisége nagy hatással van a játékosokra

Omar Mascarell 17 éves korában csatlakozott a klub utánpótlásrendszerébe, a Castillában eltöltött néhány idény után azonban nem tudta megvetni a lábát az első csapat közelében. Némi kölcsönjáték után végleg távozott: 2016-ban az Eintracht Frankfurthoz igazolt. A vele készült interjúban szóba kerül a spanyol fővárosban eltöltött időszak, illetve Omar személyes ambíciói és esetleges jövője is.

Mascarell, hogy vagy?
Nagyon jól érzem magam. Jól szerepelünk a Bundesligában és a kupában is bejutottunk az elődöntőbe. Egyikünk sem számított arra, hogy ilyen sikeresek leszünk.

Milyen volt hozzászokni a germán stílushoz?
Korábban még sosem jártam Németországban, így elsőre volt jónéhány furcsaság, de idővel mindent meg lehet szokni. A klub és a csapattársaim sokat segítettek az "akklimatizálódásban", egyébként pedig közben még meg is kedveltem ezt a fajta játékfelfogást. Én egy agresszívan játszó futballista vagyok, így a sok futás és a szervezett letámadás közel áll hozzám. Ezek a német futball alapjai.

Jelenleg a hatodik helyet foglaljátok el a tabellán. Mik az Eintracht céljai a szezonban?
Elsősorban az, hogy bent maradjunk az első hatban, hiszen ezek a pozíciók érnek európai kupaszereplést. Úgy gondolom, hogy ez egy teljesen reális cél. Egy sikeres hajrá a kupában szintén remek lenne. Az elődöntőben a Borussia Mönchengladbach ellen fogunk pályára lépni. Nagyon erősek, de mi is azok vagyunk. Nincs egyértelmű esélyese a párharcnak.

És mik Omar Mascarell céljai ebben az idényben?
Kizárólag a jelenre koncentrálok. Keményen dolgozom a sikerek érdekében. Szeretnék játszani és hasznos tagja lenni a csapatomnak, ez minden.

Mit gondolsz a jelenlegi Real Madridról?
Eddig nagyszerűen alakul a szezonjuk. Magabiztos győzelmet aradtak a Napoli felett, hiszen mindkét mérkőzésen sikerült győzedelmeskedniük, ezt kevés együttes mondhatja el magáról a jelenlegi BL-mezőnyben. A bajnokságban ismét ők állnak az első helyen. Őszintén remélem, hogy mindkét címet sikerül megnyerniük, igazán megérdemelnék.

Milyen emlékek kötnek a spanyol fővároshoz?
Nagyon jól éreztem magam a madridi éveimben. Mindenki ezt válaszolja erre a kérdésre, de tényleg igaz, hogy emberként is játékosként is rengeteget fejlődtem. A Real Madrid szellemisége nagy hatással van az ottani játékosokra.

Térjünk át a jövőre. Vajon visszatérsz még a Bernabéu gyepére?
Talán. Van egy visszavásárlási opció a szerződésemben, így ha elég jól teljesítek, akkor talán leigazolnak. Szeretnék visszatérni, hiszen ez az álmom. Madridista vagyok, de jelenleg jól érzem magam Frankfurtban.

Mostanában az olasz bajnoksággal is gyakran boronálnak össze.
Igen, én is hallottam ezeket. Nem tudom, hogy mennyire valósak ezek a pletykák, de nagyon szeretem Olaszországot. Úgy gondolom, hogy a Serie A-ban való játék nagyon hasznos tapasztalatokkal szolgálna számomra.

Forrás: bernabeudigital.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK