Játékosok, akik a Real Madridban és a Barcelonában is megfordultak

A napokban újra felerősödtek azok a hírek, melyek szerint a katalánok nagyon szeretnék soraikban tudni Iscót, a Real Madrid középpályását. Az AS ezen felbuzdulva szed össze azokat a labdarúgókat, akik a történelem során mindkét klubért harcba szálltak.

Alfonso Albéniz
Az úttörő. Az első játékos, aki a Barcelonából a Real Madridba igazolt. A transzferre 1902-ben került sor.

Juan Hilario Marrero
A spanyol csatár 1931 és 1936 között a Real Madrid szerelésében riogatta a védőket, majd később, az 1939/40-es idényt Barcelonában töltötte.

Ricardo Zamora
A legendás hálóőr, Ricardo Zamora (akiről a bajnokság legkevesebb gólt kapó kapusának járó díjat nevezték el – a szerk.) 1919 és 1922 között a Barcelona kapuját őrizte, majd 1930-ban, egy kitérő után Madridba igazolt.

Josep Samitier
A barcelonai középpályás 1919 és 1933 között játszott a gránátvörös-kékekért, majd 1935-ig szolgálta a Real Madridot.

Bernd Schuster
A német 1980-tól 1988-ig erősítette az FC Barcelona csapatát, majd az elkövetkezendő két évben megtapasztalhatta, milyen érzés a másik oldalon szerepelni egy El Clásicón.

Luis Milla
A Barcelona akadémiáján nevelkedett, majd a ranglétrát végigjárva bekerült az első csapatba is. 1990-ben, 24 évesen viszont áttette székhelyét Madridba, ahol 7 esztendőn át küzdött a blancókért.

Michael Laudrup
A dán középpályás öt évig szolgálta a Barcelonát, majd a riválistól közvetlenül a Real Madridhoz igazolt, ahol két idényen át rúghatta a bőrt.

Robert Prosinečki
A horvát labdarúgó három szezont húzott le a Real Madridban az 1990-es évek elején, majd az Oviedo és Sevilla csapatát is megjárva egy idény erejéig a Barcelonába igazolt.

Gheirghe Hagi
A román futball legendája két idényt töltött a Real Madridnál és a Barcelonánál is az 1990-es évek során.

Luís Figo
A portugál aranylabdás esete minden bizonnyal a legtöbbet vitatott átigazolási történet. A középpályás igazi hős volt a Barcelonában töltött öt idénye alatt, majd a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez sikeresen meggyőzte őt a váltásról. Figo öt idényt töltött Madridban is, az El Clásicók alkalmával megtapasztalhatta a Barcelona-szurkolók haragját is.

Albert Celades
A spanyol védekező középpályás a Barcelona saját neveltje, az első csapatot 1995 és 1999 között erősítette, majd egy vigói kitérőt követően a Real Madridhoz igazolt.

Luis Enrique
1991 és 1996 között öt éven át küzdött a Real Madrid mezéért a Barcelona jelenlegi trénere, aki ezt követően közvetlenül az ősi riválishoz igazolt, ahol 8 idényt húzott le.

Alfonso Pérez
A támadó a Real Madrid akadémiájának "terméke", aki az első csapatban is lehetőséghez jutott, mielőtt a Betishez igazolt volna. A sevillai alakulatnál töltött öt esztendőt követően írt alá a Barcelonához, ahol szintén nem termett túl sok babér számára.

Dani García
A spanyol támadó a Real Madrid akadémiáján kezdte pályafutását, majd az első csapatban való bemutatkozását követően hamarosan kölcsönbe távozott Zaragozába, onnan pedig a Mallorca csapatához igazolt. 1999-ben bólintott rá a Barcelona ajánlatára, a gránátvörös-kékeket pedig 4 esztendőig erősítette.

Julen Lopetegui
A spanyol válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya 1989 és 1991 között játszott a spanyol fővárosban, majd a CD Logronésben töltött 3 évet követően igazolt Barcelonába.

Nando Muñoz
A középhátvéd két éven játszott Barcelonában a '90-es évek elején, majd a közvetlen riválishoz igazolt, ahol négy idényt töltött.

Miquel Soler
A középpályás kétszer is megpróbálkozott az alapemberré válással Barcelonában, ám nem járt túl sok sikerrel. 1995-ben aztán a Real Madridhoz írt alá, ahol pályája hasonlóan alakult, mint a riválisnál.

Ronaldo
A brazil csillag egy idényt töltött Barcelonában, ám hiába volt igazán eredményes, a szezon végén Milánóba tette át székhelyét. Öt évig játszott az Interben, majd pályája csúcsán érkezett meg Madridba.

Samuel Eto'o
Mindössze néhány alkalommal ölthette magára a Real Madrid mezét, majd kölcsöbe, aztán végleg távozott, méghozzá a Mallorca csapatához. A teljesítményével meggyőzte a gránátvörös-kékek vezetőségét, így 2004-ben csatlakozhatott a Barcelonához.

Javier Saviola
Az argentin támadó pályája jól indult a Barcelonánál, ahová 2001-ben érkzett. Hat évig szolgálta a Real Madrid ősi riválisát, majd ingyen igazolt a spanyol fővárosba, ám Ruud van Nistelrooy, Raúl és Gonzalo Higuaín mellett nem tudta magát beverekedni a csapatba.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK