Diego Llorente: A Real Madrid már többször is keresett a szezonban

A Marca interjúsorozatának következő alanya egy újabb madridi kölcsönjátékos, Diego Llorente. A jelenleg a Málaga csapatát erősíti belső védő őszintén beszél jelenről, új klubjában tapasztalt nehézségeiről és lehetséges jövőjéről.

Jó döntés volt a Málaga?

Határozottan. Rengeteget tanulok. A döntésemben az is nagy szerepet játszott, hogy egy olyan rutinos és képzett belső védő is ennél a csapatnál játszik, mint Welington. Az első hetekben ő sérüléssel bajlódott, így általában Bakary Koné és én alkottuk a védőpárost. Az elején voltak nehézségek, mert sokszor nem értettük meg egymást. Aztán ott van Luis Hernández is, vele nagyon jó a kapcsolatom, a pályán és azon kívül is. Sokszor figyeltem őt, amikor még a Castilla játékosa volt.

Ez az első szezon, amit nem Madridban töltesz. Hogyan ment a beilleszkedés?

Nehezebben, mint tavaly. Az előző idényben a Rayo Vallecanónál játszottam. Lényegében minden mérkőzésen pályára léptem, rengeteget fejlődtem egyénileg. Most egy másfajta környezetbe csöppentem bele, ráadásul a konkurenciám is erősebb. Mindazonáltal örülök a dolognak, mert tudom, hogy mindez erősebbé tesz. Próbálok jól futballozni és fejlődni, ez minden.

Október közepén volt egy sérülésed is.

Igen, a bokámmal voltak gondjaim. Csupán egy hónap kihagyásra kényszerültem, de elég nehéz időszak volt. Kezdetben egyáltalán nem tudtam ráállni a lábamra. A fájdalomnak köszönhetően a rehabilitáció is nagyon lassú ütemben haladt. Siettetni akartam a dolgot, ezért kihagytam néhány apróbb lépést, de megfizettem érte. Az egyhetes kihagyás három további héttel hosszabbodott meg. Tiszteletben kellett volna tartanom a klub orvosainak utasítását, belátom. Nem voltam elég türelmes, de tanultam az esetből. A visszatérésem utáni időszakban elég rosszul ment a játék, de decemberre sikerült visszarázódnom.

A Leganés ellen prezentáltad a legjobb játékodat?

Talán. Valóban elég jól ment a játék a legutóbbi mérkőzésen. Természetesen mindig arra törekszem, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam, de ez sokszor meghiúsul. Nem minden alakul úgy az idényben, ahogy reméltem, de a Leganés elleni meccsen hibátlanul játszottam.

Mi lehet a kulcs a céljaitok eléréséhez?

A részletek, az apróságok. Meg kell ragadnunk az összes kínálkozó alkalmat. A játék jól megy a csapatnak, sokkal inkább a mérkőzések eldöntésében és a pontgyűjtésben keresendő a probléma. A Leganés ellen is lett volna lehetőségünk a győzelem kiharcolására, de az összes gólhelyzetünk kimaradt. Mindenesetre én napról napra jobb játékossá válok, ez pozitív.

Nemrégiben edzőt is cserélt a csapatod. Hogyan értékeled Míchel munkáját?

A csapat legnagyobb probléma a stabilitás hiánya, ez természetesen kihat a teljesítményre is. Míchel egy nagyszerű szakember. Az érkezése számos újdonságot hozott magával. Néha az az érzésem, hogy a Real Madrid utánpótlásrendszerében alkalmazott módszereket használja. Persze valakitől, aki tizenöt évet töltött a királyi gárdánál, ez nem is olyan meglepő. Összességében úgy gondolom, hogy jó úton haladunk. Még tíz forduló van hátra a La Ligából. Szeretnénk minél jobb szezonzárást produkálni. Ami engem illet, nem akarom, hogy a jelenleginél is nagyobb nyomás nehezedjen rám.

Említetted a belső védők közötti kommunikáció fontosságát.

Ez egy nagyon kényes poszt. A páros tagjainak a futballtól elvonatkoztatva is jó kapcsolatban kell lenniük egymással, különben nem lehetséges a közös munka. Alapvető fontossággal bír, hogy megértsd a társadat, és hogy megértesd vele magadat.

Úgy tűnik, mostanra lendültél csúcsformába.

Én is így érzem. Egész évben keményen dolgoztam, de talán most jött el a várva várt áttörés. Az edző tudja, hogy számíthat rám. Én minden tőlem telhetőt beleadok a csapatért.

Azért azt se felejtsük el, hogy egyetlen ponttal előzitek csak meg a tizenhetedik helyezettet.

Számomra most sokkal fontosabb a tapasztalat, mint az eredmény. A Rayo Vallecano kiesett az élvonalból, de én nagyon élveztem az ott eltöltött szezont.

Hogyan érzed magad most?

Sokkal érettebben, mint mikor idejöttem. A váratlan nehézségek megoldása rengeteg tapasztalattal szolgál az ember számára. Nem játszom annyit, mint reméltem, de nagyon fontos dolgokat tanultam. Például az edzői bizalom fontosságát. Az ilyen dolgok a futball világán kívül is hasznára válhatnak az embernek.

Mi vezethet megoldásra egy ilyen helyzetben?

Mindennél fontosabb, hogy a csapat higgyen a mindennapos munkában. Ha ez hiányzik, akkor a rossz csapatmorál kihatással lesz a mérkőzések végeredményére is. Még sok pontot gyűjthetünk, de az idegeskedés és a stressz egyáltalán nem jön jól egy ehhez hasonló szituációban. Meg kell őriznünk a nyugalmunkat. Mindenki elhiheti, a rossz eredmények minket zavarnak a legjobban, de éppen ezért kell felelősségteljesen viselkednünk.

Az elmúlt időszakban sokat pletykálnak arról, hogy akár még egy nemzetközi kupaszereplést érő helyet is kiharcolhattok a szezonban. Talán túl nagy nyomás helyeződött a vállatokra a média és a szurkolók részéről?

Ezt a célt tűztük ki magunk elé augusztusban. Mindenki tudta, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz az elképzelésink megvalósításával. A spanyol liga nagyon erős. Voltak buta pontvesztéseink is, de összességében nem gondolom, hogy csapatszintű problémák állnának a vártnál gyengébb szereplésünk hátterében.

Néha úgy tűnt, hogy a csapat tagjai között sincs meg a harmónia. Például a Córdoba elleni kupamérkőzésen.

Idegesek voltunk, mert egy alacsonyabb osztályban szereplő ellenféllel szemben szenvedtünk vereséget. Ennyiről van csak szó, nincsenek belső problémák. A szurkolóknak joguk van a véleményformáláshoz, de mi kizárólag az egységességre törekszünk.

Nincs tehát könnyű szezonod, de mi a helyzet a Real Madriddal?

Többször is felvették már velem a kapcsolatot. A sérülésem idején folyamatosan érdeklődtek az állapotom felől. A szezon elején kevesebbet játszottam, ekkor rendszeresen kaptam bátorító és támogató üzeneteket a klubtól. Figyelnek és törődnek velem, ez pedig nagyon fontos számomra.

Hol leszel jövőre?

Nem tudom, de erről nem is most kell elmélkednem. Sokkal fontosabb az, hogy megfelelően felkészüljünk az Atlético Madrid elleni találkozóra. A szezon végeztével napirendre kerülhet a jövőm.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK