Átigazolási körkép: Lehetséges érkezők és távozók

A Real Madrid ugyan vezeti a spanyol bajnokságot és harcban áll a Bajnokok Ligájáért is, a klubbal és a technikai döntésekkel kapcsolatos kérdésekért felelős részleg már rég azon töri a fejét, hogy ki maradhat és kinek kell távoznia a következő idény előtt.

A Real Madridban és Zinedine Zidane-ban már nagyjából körvonalazódott, hogy mi is a terv a következő idény keretének kialakításával kapcsolatban. A FIFA büntetését kettő helyet egyetlen átigazolási időszakra csökkentették, ami azt jelenti, hogy a blancók újra akcióba lendülhetnek júliustól. Tavaly nyáron a klub a megszokottól visszafogottabban jelent csak meg a piacon, hiszen Álvaro Morata és Marco Asensio érkeztek csak a klubhoz, most azonban nagyobb játékosmozgásra számíthatunk. A csapat szinte minden egyes egységében várható változás, hiszen a Real Madrid szeretne egy kapust, egy balhátvédet, két középpályást és valószínűleg egy támadót is.

Egy újabb De Gea-saga

Úgy tűnik, a spanyol kapus megszerzése újra a középpontba kerül majd. A klub bizalma megingott Keylor Navasban, Zinédine Zidane pedig hiába bizonyítja, hogy töretlen a hite a kapusban, a vezetőség új alternatívát szeretne. Az igazgatóság sosem hitt igazán a Costa Rica-i képességeiben, ezt bizonyítja, hogy már 2015 nyarán is megpróbálták eladni őt, a jelenlegi formája pedig nem erősíti a vezetőségben róla kialakult képet. Az első számú opció a kapusposztra nem más, mint Spanyolország első számú hálóőre, David de Gea. Florentino Pérez úgy érzi, adósa a Manchester United hálóőrének amiatt az adminisztratív hibáért, melynek következtében a 2015-ös klubváltása meghiúsult. A kapus mellett szól, hogy újabb briliáns szezon van a háta mögött. Ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogy José Mourinho nem fog egykönnyen lemondani első számú kapusáról. Arra az esetre, ha a portugál nem hajlandó engedni, a Real Madrid készített egy B-tervet is, melynek középpontjában Thibaut Courtois áll. A belga óriás nyitott arra, hogy visszatérjen Madridba, hiszen a gyerekei még mindig itt élnek. A dolgok jelenlegi állása szerint más opció szóba sem jöhet.

A védelem újjáépítése

A Real Madrid védelmében csak kisebb változtatásokra van szükség. Úgy tűnik, hogy Fábio Coentrão és Pepe is távozik a nyár folyamán, és megfelelő ajánlat esetén Danilót is hajlandó lenne elengedni a klub. Pepe utódja nagy valószínűséggel a Frankfurtban kölcsönszereplő Jesús Vallejo lehet, köszönhetően a Németországban mutatott nagyszerű játékának. A Real Madrid ezzel párhuzamosan szeretne megfelelő alternatívát szerezni Marcelónak. Sokan beszéltek Theo Hernándezről, aki képes lenne megoldani ezt a feladatot, ám tekintve, hogy ő az Atlético Madrid játékosa, az ügylet létrejöttére vajmi kevés esély van. A keresés tehát folytatódik…

Zidane két középpályást is szeretne igazolni

Ami a középpályát illeti, a csapat francia trénere arra számít, hogy James vagy Isco nagy valószínűséggel a távozást választja a nyár folyamán, és az sem kizárt, hogy esetleg mindketten új csapatot keresnek maguknak. A pótlásukat a klub szeretné házon belül megoldani nagy nevekért kiadott euró milliók helyett. Marco Asensio nagyobb szerepet kaphat jövőre a csapatban ennek köszönhetően. A 21 éves spanyol meglehetősen jól vette az akadályokat első madridi idényében, eddig összesen 8 gólt szerzett és minden olyan sorozatban letette névjegyét, amelyben pályára léphetett. Az ő szerepének növekedésével párhuzamosan visszatérhet a csapathoz Marcos Llorente, aki Casemirót tudná tehermentesíteni. Emellett a további játékosok érkezése csak azon múlik, hogy kik fogják elhagyni a csapatot a nyár folyamán. Jelenleg nem a középpálya élvezi a legnagyobb prioritást Zinédine Zidane-nál, hiszen Marcos Llorente érkezésével itt sikerülne betölteni a legnagyobb űrt, ami Casemiro helyettesének hiánya miatt keletkezett. A hírek azonban arról szólnak, hogy ha James és Isco is távozna, akkor újra képbe kerülne Eden Hazard, vagy a Monaco játékosa, Lemar, aki a középpályán számos szerepkörben bevethető. Azonban utóbbi játékosok klubjával és ügynökével sem vette még fel a kapcsolatot a klub.

Egy támadó, ha Morata távozik

A támadóposzt sorsa attól függ, Álvaro Morata hogyan dönt az idény végeztével. A spanyol válogatott csatár nem elégedett jelenlegi helyzetével, érzéseit pedig nem rejti véka alá. Eddig mindössze 1425 percnyi játéklehetőséghez jutott, ami a lehetséges idő 35,9 százaléka. Antonio Conte tárt karokkal várja őt a Chelsea-hez, és ha a Premier League-be távozna, akkor a Real Madridnak szüksége lenne egy támadóra (jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy Mariano kölcsönbe fog távozni). A klub kívánságlistájának élén Kylian Mbappé áll, de akár Florentino Pérez egy régi álma is megvalósulhat, és Sergio Agüero öltheti magára a habfehér mezt…

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK