Nehezebb a Real Madrid kapusának lenni, mint eljutni a Holdra

A mostanában rendkívül sokat kritizált Keylor Navas képviselője, Ricardo Cabañas vállalkozott egy exkluzív interjú adására. A játékosügynök természetesen védelmébe vette ügyfelét és jó barátját, aki egyben a Real Madrid első számú hálóőre is.

Milyen most Keylor lelkiállapota?

Jó. Amikor Madridba igazolt, akkor mindketten tudtuk, hogy nagyon nehéz dolga lesz.  Keylor neve garancia a nagyon magas minőségre és a kiegyensúlyozott formára. Az Iker Casillasszal történt események után nem lepődtünk meg a média akcióin. Senkit nem szeretnék megsérteni, de nehezebb kapusnak lenni ennél a klubnál, mint eljutni a Holdra.

Ő maga hogyan viseli a kritikát?

Ő is csak ember. Megviselik a negatív hangok, de esze ágában sincsen feladni. Hatalmas motivációval rendelkezik, ráadásul töretlen bizalommal viseltet saját képességei iránt. Igaza van. Ahogy mondják, a forma időszakos, de a minőség állandó. Az öltözőbeli társai nagyon szeretik őt, és ez természetesen nem véletlen. Keményen dolgozik és feláldozza magát a csapat oltárán.


Keylor és Ricardo Cabañas

Tehát akkor nem érték őt váratlanul a támadások.

Nem. A Real Madridról beszélünk. Minden ideigazoló játékos tisztában van ezzel. A klub szakmai követelményei, a madridi sajtó általános viselkedése, az eredménykényszer… Ha valaki ennél a klubnál szeretne játszani, akkor a futballvilág legnehezebb feladatára vállalkozik. Ráadásul a saját hazájában is ellene fordultak az emberek, különösen a Costa Rica-i média. Ez bántja Navast a leginkább.

Milyen élmény testközelből megtapasztalni, ahogy Navas próbál megbirkózni a kritikákkal?

A különleges az első szó, ami eszembe jut. Keylor semmit sem változott az évek alatt. Ő csupán egy ismeretlen fiú volt a világ túlsó feléről, most pedig világsztárnak mondhatja magát, de mit sem vesztett a szerénységéből és a kedvességéből. Ahogy mindenki, ő is hibázik, de az teszi őt igazán különlegessé, ahogyan talpra áll. Nagyon kevés emberben lakozik ekkora mentális erő. A családja, a barátai és a hite remek támaszt nyújtanak az olyan nehéz időkben, mint ez. Néhány ember véleménye nem változtat semmin, ahogy néhány hiba sem.

Zinédine Zidane és a madridi játékosok többször is kifejezték a Navas iránti támogatásukat a nyilvánosság előtt. Ezek után mégis mi veszi rá a spanyol sportsajtót, hogy túlzó és támadó cikkeket közöljenek vele szemben?

Van-e bármi, ami jobban számítana, mint a saját edződ támogatása? Nem hinném. A média akcióit nem szeretném minősíteni.

Már a kritikus hangokat megelőző időszakban is egy új kapus lehetséges érkezéséről szóltak a hírek.

A pletykákat senki nem veszi komolyan. Ezeket legtöbbször olyan emberek találják ki, akik ártani szeretnének neked vagy a karrierednek. Mindenki ezt hajtogatja ilyen esetekben, de tényleg az a fontos, hogy a saját munkádra és a megfelelő hozzáállásra koncentrálj. Csak ez számít. Aki nem képes erre, az nem fogja megállni a helyét egy topcsapat soraiban. De Keylor nem véletlenül van Madridban…

Tehát Keylor jövőre is a Real Madridnál lesz?

Igen. 2020-ig köti őt a szerződése a klubhoz, és természetesen ki szeretné tölteni a kontraktusában foglalt éveket.

Forrás: nacion.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK