Áprilisban eldőlhet Zidane sorsa

Az április nem csak sűrű, de nagyon nehéz is lesz a Real Madridnak. Atlético, Barcelona a bajnokságban és Bayern München a Bajnokok Ligájában. Az ESPN hasábjain Rob Train boncolgatja a kérdést, hogy mi lesz Zidane-nal, ha végül semmit sem nyer az idény végén. Hiába Pérez kiválasztottja, a Real Madrid mindig is az alkalmazottjai felett állt a történelem során.

Zinédine Zidane helye a Real Madrid kispadján egyáltalán nincs veszélyben, azonban áprilisban ki fog derülni, hogy a francia mester tovább írja-e sikertörténetét vagy ő is egy újabb áldozat lesz Florentino Pérez edzővitrinjében.

Az elnökúr megerősítette pozícióját második ciklusában, és bár a nyáron elnökválasztást tartanak a klubnál, – az új alapszabályoknak is köszönhetően – minden bizonnyal Pérez ellenfél nélkül marad, ahogy történt ez 2013-ban is. Ismét újraválasztják és nem is lehet bejósolni, mikor lesz újra ellenfele.

Zidane and Perez

Eközben Zidane-nak megvan a lehetősége arra, hogy bebetonozza pozícióját. A tavalyi Bajnokok Ligája győzelem igazán hatásos és tökéletes belépője volt edzői karrierjének, de ahogy Carlo Ancelottinál is láthattunk, a siker semmire sem jelent biztosítékot. Jelenleg a Real Madrid 2 ponttal vezeti a spanyol bajnokságot a Barcelona előtt, miközben még egy elmaradt mérkőzést is pótolniuk kell. Nem kérdés, hogy egy bajnoki győzelem, melyet 2011/12-es szezonban hódították el utoljára, bebiztosítaná Zidane helyét a következő idényre is. Emellett a Real Madridnak arra is mutatkoznak esélyei, hogy a történelem első csapata legyen, mely egymás után kétszer is megnyeri a Bajnokok Ligáját. Nem kell hozzá jóstehetség, hogy bármelyik is sikerül Zidane-nak, Pérez feltétlen bizalmasa lesz. Sőt, ha mindkettő sorozatban diadalmaskodik idén a Real Madrid, Zidane teljes szabadságot fog kapni a Bernabéuban az örökös hitelkártya mellé.

Egyértelmű, hogy az április lesz a kulcs Zidane jövőjéhez. A csapata teljes létszámban készül a válogatott szünet után, április 8-án pedig városi derbit játszanak az Atlético Madrid ellen. A jövő hétvégi találkozó előtt a Real Madrid vasárnap az Alaves, míg szerdán a Leganes ellen lép pályára. Közben Diego Simeone "fiai" a Málagával és a Real Sociedaddal találkoznak. Ezután az éllovas csupán a Sporting Gijónnal mérkőzik meg a bajnokságban az El Clásico előtt. Addig a Barcelonának hátravan a Sevilla, a Málaga és a Real Sociedad. A Real Madridnak annyival könyebb a sorsolása, hogy az első négy helyezettel a Bernabéuban játszik.

Korábban megkérdezték Zidane-tól, hogy mennyire írja a szerencse számlájára eddig elért sikereit. "Igen, szerencsés vagyok, de nem csak a futballban. Úgy általában szerencsés ember vagyok, egész életemben az voltam" – nyilatkozta Zidane. Még a legelfogultabb madridisták is tudják, hogy a tavalyi Bajnokok Ligája sorsolás nem igazán volt a legnehezebb a Real Madridnak. Míg az Atléticónak a döntőig túl kellett jutnia a Bayern Münchenen és a Barcelonán, addig Zidane együttese a Wolfsburg és a Manchester City legjobbjaival találkozott.

Ancelotti and Zidane

Zidane "szerencséje" az idei sorsolásig tartott, hiszen a negyeddöntőben a Bayern München lesz az ellenfél. A német rekordbajnok nemzetközi szinten is az egyik legkiegyensúlyozottab teljesítményt nyújtja az utóbbi években. 2011/12-es szezon óta egyszer megnyerték a Bajnokok Ligáját, egyszer döntőt vesztettek és zsinórban háromszor elődöntőt játszottak a sorozatban. Nem csak a csapatok, de az edzők csatája is lesz az összecsapás, hiszen a németek kispadján Zidane mentora, Carlo Ancelotti ül. A párharc egyik fő kérdése: ha Ancelotti már az első alkalommal legyőzi korábbi segítőjét, akkor neki miért kellett távoznia Madridból? Erre talán csak Pérez fog tudni választ adni.

Egyértelműen Zidane lesz a tűzvonalban. A francia legutóbb elkerült egy esetleges Hatalom árnyékában forgatókönyvet, hiszen sikerült győztesként elhagyni a San Mames stadiont még a válogatott szünet előtt. A derbi és az el Cláscio megnyerése biztosan megerősíti helyét a kispadon, azonban, ha nem jutnak be a BL elődöntőjébe, ahogyan azt tették 2010/11-es szezon óta mindig, akkor meginoghat alatta az edzői szék.

Egy dologban biztos lehet Zidane: Pérez nem fogja tartani a hátát és vállalni a felelősséget, ha végül semmit nem nyernek az idény végén.

Forrás: ESPN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…