A Real Madrid mezszponzorai az évek során

Képes cikkünk azt hivatott bemutatni, hogy hogyan formálódott a királyi gárda mezének elülső oldala az évtizedek folyamán.

1982 és 1986 között a Zanussi volt a Real Madrid mezszponzora. Az olasz gyökerekkel rendelkező cég háztartási gépek gyártásával foglalkozik.

 

Az ezt követő három szezonban a Parmalat név köszöntötte a kíváncsi szemeket. A szintén olasz eredetű cég az élelmiszeriparban érdekelt, elsősorban tejtermékek gyártásával foglalkozik.

 

Az 1989/1990-es idényben a szintén tejtermékek készítésében érdekelt Reny Picot díszítette a királyiak mezének elülső oldalát. Ez volt a legelső kollekció, amelyet a hummel gyáraiban készítettek.

 

1990 és 1992 között a Spanyolországban székelő Otaysa volt a mezszponzor. A világhírű vállalat különböző gépjárművek értékesítésével foglalkozik, újakkal és használtakkal egyaránt.

 

Egy jól ismert a név. A következő kilenc évben a konyhai gépek gyártásával foglalkozó Teka neve szerepelt a madridi játékosok bordái alatt.

 

A 2001 szeptemberében kezdődő idényben egy házon belüli szponzor állt házhoz: a klub frissen induló honlapja került reklámozásra.

 

A 2002/2003-as évben ismételten rendhagyó módon alakult a Real Madrid mezszponzorának kiléte, hiszen semmilyen név nem került az elülső oldalra. A szemfülesebbek már bizonyára rájöttek, hogy ez bizony a klub fennállásának 100. évfordulójának alkalmából történt így. A vezetőség így szeretett volna tisztelegni az eredeti habfehér viselet előtt.

 

2003-ban köttett meg az öt évre szóló egyezség az elektronikával foglalkozó Siemens elnevezésű vállalattal. Talán nem túlzás kijeleteni, hogy ez a név mára teljesen összefonódott a Galaktikus-érával.

 

2008-ban jött a sportfogadással foglalkozó bwin, mely egészen 2013 nyaráig díszelgett a csapat felszerelésén.

 

És a La Décima megnyerésének évében jött a Fly Emirates, mely lényegében a modern kori Real Madrid egyik szimbólumává vált. Egyelőre nem valószínű, hogy a közeljövőben lecserélésre kerülne Dubaj hivatalos nemzetközi légitársasága.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK