Egytől egyig: Real Madrid – Alavés (3-0)

Ha negyedgőzzel is, de sikerült győzelmet aratni az Alavés ellenében, így sikeresen vette a nagyon keménynek ígérkező április első akadályát a csapat. Mi ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és Zizou teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6,5)
Nehezen ébredezett a csapat a válogatott szünetet követően, de 15 perc elteltével életre utaló jeleket mutattak a srácok. Az első játékrész hátralevő részében láthattunk néhány szép akciót, igaz, azért túlzásba nem estek Zidane fiai, ráadásul hiába értek a kapu előterébe, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, a lövések a legtöbb esetben elkerülték az ex-madridi Pacheco kapuját. A 31. percben aztán sikerült megszerezni a vezetést, majd nem sokkal később újra bekapcsolódott a takarékfokozat. A második félidő 45 percéből 40 pontosan olyan iramban csordogált, hogy éppen a srácok ne aludjanak bele a mérkőzésbe, igaz, önző módon minket meg sem próbáltak ébren tartani. A 80. percig mindenről be tudnék számolni úgy is, ha aludtam volna. Aztán jött még két gyors gól, hogy végleg sikerüljön lezárni a mérkőzést, és ennyi. A védelem egyébként nagyon gyengén szerepelt, a sors furcsa fintora – na meg az Alavés szerencsétlensége -, hogy pont egy ilyen meccsen nem kapott gólt a csapat. Fejben már mindenki a nehezebb mérkőzéseken jár, így előre félek, hogy mi fog történni szerdán, a Leganés ellen.

Alavés (5)
Ők legalább akartak futballozni, az más kérdés, hogy így sem mentek sokra. Rendkívül pontatlanok voltak mezőnyben, a kapu előtt pedig még inkább, pedig a hazai védelem megfelelően asszisztált a támadásaikhoz. A középpályájukról érezhetően hiányzott egyik legjobbjuk, a madridi Marcos Llorente, aki kölcsönszerződésének értelmében nem léphetett pályára nevelőegyesülete ellen. A leginkább védekező feladatokkal ellátott játékos hiányában is illett volna azonban pontosabban támadniuk, persze nem dőlünk saját kardunkba, hogy ez nem jött össze nekik. Azért reméljük, hogy a kupadöntőre jobban felrázzák magukat.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Isco (8)
A csapat egyetlen olyan játékosa volt, aki miatt igazán érdemes volt nézni ezt a meccset. Csak és kizárólag ő volt képes arra, hogy egy-egy mozdulattal vagy villanással felkavarja az állóvizet. Mindamellett, hogy bődületes erővel lőtte ki az oldalhálót, és sok, a virtuozitását  megcsillogtató momentummal kápráztatott el minket, a védekezésre is igen nagy hangsúlyt fektetett, gyakorlatilag az egész pályát bejátszotta, hét alkalommal szerzett labdát, ami a csapatból a legjobb teljesítmény, az ellenféltől is csak Edgar Méndez volt képes ugyanerre. Egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a spanyol srác kiharcolja magának a szerződéshosszabbítást, teszem hozzá, teljesen jogosan. A játéka egyszerűen lehengerlő az elmúlt hetekben, egyre inkább úgy tűnik, a Jamesszel folytatott külön csatájukból is ő fog kijönni győztesként.

Kiko Casilla (7)
Egyetlen megingása volt csak, akkor is lökte őt az Alavés támadója. Ettől eltekintve kiválóan élt együtt a játékkal, több fontos kijövetele is volt a legjobb ütemben, ráadásul minden esetben igyekezett egyszerűen, a csapattársaihoz továbbítani a játékszert ahelyett, hogy kivágta volna a mezőnybe azt.

Danilo (6)
A jobb oldalon kezdett, majd Varane sérülése miatt kénytelen volt Marcelo helyén folytatni. Továbbra is jobbnak tűnik a balon, mint a saját pozíciójában, ami eddigi pályafutására nézve nem túl hízelgő. Hat alkalommal szerzett labdát, háromszor szabadított fel, ám kis híján gólt szereztek a vendégek, amikor zavarodottságában Nachót fogta a támadó helyett. Nem volt kifejezetten rossz meccse, de rendkívül szertelen volt ezúttal is. A támadásokba egyébként jól kapcsolódott be, és igazán tetszett, amikor céltalan beívelés helyett (ami az ő játékát jellemzi) bátran nekiment a védőknek, bevitte a labdát, és megpróbálta laposan megjátszani az érkező támadót.

Pepe (6)
Az egész mezőnyben az ő nevéhez fűződik a legtöbb felszabadítás (9), ám rengetegszer benne volt a hiba a játékában, amikor a társak segítségére is szüksége volt. Hogy ez a koncentráció vagy a meccshiány számlájára írható-e, arra valószínűleg nem kapunk már választ. Fel kell készülnie, hiszen rendkívül fontos szerep hárulhat rá áprilisban, főleg akkor, ha Varane hosszabb időre harcképtelen marad.

Raphaël Varane (-)
Sérülés miatt nagyon korán el kellett hagynia a pályát. Hiába volt százszázalékos állapotban, nagy valószínűséggel újra izomsérülés lesz a diagnózis. Reméljük, hogy nem komoly, ám ha mégis huzamosabb ideig pályán kívülre kényszerül, kíváncsi vagyok, hogy a Pepe-Nacho páros melyik tagja fogja őt pótolni.

Nacho (6)
Ő nem a saját posztján kezdett, majd Varane cseréje után „hazatérhetett”. A védelem közepén ezúttal voltak megingásai, Deyversonnal ő és Pepe is küzdött becsülettel, többnyire sikertelenül, hiszen a brazil rendre el tudta fejelni a labdát, az már csak szerencse, hogy a támadó annyira volt hatékony, mint egy vízipisztoly a fronton. Ami a gólját illeti, nagyon megérdemelte, mint az ovációt, amit ezt követően kapott a Bernabéu népétől.

Toni Kroos (5)
Casemiro hiányának áldozata. Kevés támadófeladatot kapott ezúttal, a védekezés pedig nem igazán az ő terepe, így gyakorlatilag ki lett húzva a méregfoga. Egyébként sincs élete formájában, ebben a szerepkörben viszont még úgy sem sikerült teljesítenie, mint az előző hetek folyamán, igaz, a kötelezőt hozta, minimális erőbefektetéssel.

Luka Modrić (3)
Teljes mélyponton a középpályás. Nem is emlékszem, hogy lett volna ennyire gyenge periódusa az elmúlt három évben. Hetek óta mélyen tudása alatt teljesít, és nem úgy tűnik, hogy javulna a helyzet. Több veszélyes eladott labdája is volt a mai nap folyamán, egy villanástól eltekintve az előre játékot egyáltalán nem tudta segíteni, ezúttal sem. Talán pihennie kellene egy-két mérkőzésen, és itt nem csak 20 percekre gondolok. Ismerve a képességeit azért bízom benne, hogy az igazán nagy meccseken újra varázsolni fog majd.

Gareth Bale (5)
A pontrúgásokon kívül a kapura szinte teljesen veszélytelen volt a walesi, és a társakat sem sikerült kiszolgálnia, pedig emberét több alkalommal is szépen meg tudta verni. Volt egy pocsék, majd a meccs végén egy pazar szabadrúgása, utóbbi a felsőlécen csattant, és lényegében gólpasszt jelentett. Ettől eltekintve a játékban sokkal többet kell nyújtania. Szeretném, ha megtalálná a sérülése előtti formáját.

Cristiano Ronaldo (5)
Értékelem a gólpasszát, valamint az első félidőben mutatott néhány villanását, ám nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy lényegében megint önmaga paródiája volt. Rettenetesen gyengén teljesített, úgy törte el a labdákat, hogy azért még a járásiban is nemkívánatos szavakkal illetnék a pálya mellől. Labdaátvételnél a játékszer jobb esetben csak öt, egyébként átlagban tíz méterre pattant tőle, ami egyszerűen kiábrándító, főleg annak tudatában, hogy mire képes ez az ember. Tudom, hogy ő sem fiatalodik, de egyszerűen nem értem azt, ami ebben az idényben vele történik. Ami pozitívum, hogy több alkalommal is megfordult a saját térfelén, sőt, labdát is szerzett. Ehhez hozzá tudnék szokni.

Karim Benzema (7,5)
A támadók közül messze a csapat legjobb játékosa volt a francia, aki nagyszerű találattal szerzett vezetést az első félidőben. Ezúttal bátran be lehetett venni az összjátékokba, volt lendület a játékában, folyamatosan kereste a lehetőségeket, a társakat, és dolgozott is becsülettel. Biztos vagyok benne, hogy ő is érzi, erre a Karimra van szüksége a csapatnak és a szurkolóknak. Jó lenne, ha áprilisban tudná tartani ezt a formát.

Cserejátékosok

Dani Carvajal (7)
Varane helyett érkezett, és úgy szállt be a meccsbe, mintha az első perctől kezdve a pályán lenne. Alig 20 perce játszott, és máris gólpasszt adott Benzemának. A tőle megszokott módon melózta végig a jobb oldalon a meccset, Theo Hernándezzel nagyszerű csatát vívott, amelyből szinte kivétel nélkül ő jött ki győztesen. Nem hagyott túl sok kérdést, igen, biztosan ki merem jelenteni, hogy jelenleg ő a világ legjobb jobbhátvédje.

Mateo Kovačić (6)
Frissességet hozott a középpályára, ismét megmutatta, hogy mennyire gyors, ám igazán sokat nem tudott lendíteni előre a csapat játékán. Több játékpercet érdemel.

Lucas Vázquez (-)
Négy alkalommal találkozott a labdával, erre nem tudunk pontot adni.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (6)
Nagy valószínűséggel annyit kért a játékosaitól, hogy hozzák a kötelezőt, ám annál egye fikarcnyival sem többet. Pechjére Varane megsérült, így már a meccs elején kénytelen volt belenyúlni a csapatba, igaz, teljesen jól jött ki a cseréből, hiszen Carvajal is jó teljesítményt nyújtott, Danilo semmivel nem volt kevesebb, mint a jobb oldalon lett volna, Nachónak pedig gyakorlatilag mindegy, hogy hol kell játszania. Tetszett, hogy Iscónak teljes szabadságot adott, az eredményét pedig mindannyian láthattuk. Aggaszt viszont, hogy egy gól után ismét teljesen visszaállt a csapat. Tudom, hogy hatalmas csaták állnak előttünk, biztos, hogy ez is benne volt a fejekben, ám nem ez volt az első alkalom, hogy ilyesmit láttunk, csak máskor általában jött az egyenlítő gól az ellenféltől a második félidőben, majd érkezett Ramos is. Erre talán megérné odafigyelni. Örültem volna továbbá, ha Kroos vagy Modrić helyett Kovačić kap helyet a kezdőcsapatban, és bízok benne, hogy a Leganés ellen ez meg is fog történni, mégpedig honfitársa helyén.

 

Kíváncsi vagy, hogy az olvasók hogyan pontozták a játékosokat? Itt megtudhatod. Nincs más dolgod, mint pontozni, és rögtön láthatod, hogy a többiek miképp vélekedtek. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…