Ancelotti: Lewandowski nem fog játszani, ha fájdalmai vannak

A müncheniek vezetőedzője, Carlo Ancelotti is nyilatkozott a szerdai esti összecsapást megelőzően.

Ramos potenciálja: „Jól ismerem Ramos képességeit. Nagy dolgokra képes, ahogy az egész Madrid, de mi a saját játékunkra és képességeinkre fókuszálunk. Természetesen különleges lesz számomra ez a mérkőzés. Biztos vagyok benne, hogy minden futballkedvelő élvezni fogja az estét.”

Lewandowski: „Ma csak húsz percig tréningezett, mert van egy kisebb problémája. Ma reggel már egész jól érezte magát, de ha fájdalmai lesznek, akkor nem fog játszani. Csak a mérkőzés napján döntünk ebben a kérdésben. Robert esetleges hiánya nem befolyásolja a taktikánkat és az magabiztosságunkat. Vele és nélküle is erősek vagyunk.”

Hasonlóságok: „Nem hiszem, hogy érdemi különbségek lennének a Bayern München és a Real Madrid között. A futballról alkotott alapvető elképzeléseink megegyeznek. Irányítani akarunk, illetve ki akarjuk használni a kereteinkben rejlő lehetőségeket. Minőségi játékosállományról beszélünk mindkét esetben. Bármelyik csapatnak lehetnek problémái az ellenfél egyéni megmozdulásai miatt.”

Zidane: „Szeretem őt és örülök a sikereinek. Nagyon jó munkát végez. A jövőjéről tett kijelentése? Szinte minden edzőre igaz, hogy nem foglalkozik túl sokat a jövőjével. Nem a következő szezon a legfontosabb, hanem a következő mérkőzés. Semmi újat nem mondott.”

„Ő a futballtörténelem része. Nagyszerű dolog, ha az embernek ilyen segédedzője van. A mérkőzések közben és az öltöző menedzselésében is képes volt a segítségemre lenni. Kiváló kapcsolatot ápolt minden játékossal, nekem pedig kitűnő asszisztensem volt.”

Bosszú: „Részünkről semmilyen visszavágásról nincsen szó. Szeretném, ha jó futballt játszanánk holnap, és megnyernénk a találkozót. Ez az egyedüli szándékom.”

A BBC-t érő kritikák: „Sok madridi mérkőzést láttam a szezonban, jól ismerem a BBC-t. Én azt látom, hogy a Real Madrid vezeti a ligát. Nagyszerű keretük van, ezért a BBC hiánya nem hat ki a teljesítményükre, de ez nem jelenti azt, hogy ők rossz munkát végeznének.”

„Őszintén? Azt szeretném, ha Cristiano a padon, Benzema a lelátón, Bale pedig otthon lenne a holnapi mérkőzés alatt.”

Különbségek a vezetőségekben: „Remek belső struktúrával rendelkező klubokról beszélünk. A Bayern München és a Real Madrid vezetősége is ért a futballhoz. Florentino? Nem beszéltünk a sorsolás óta, de holnap biztosan barátként fogjuk üdvözölni egymást.”

Gyengeség: „Ha jól szeretnék aludni az este folyamán, akkor azt kell gondolnom, hogy ez a Real Madrid sokkal gyengébb, mint a két évvel ezelőtti.”

Sérültek „Neuer remekül van, probléma nélkül dolgozott az edzésen. Játszani fog holnap. Hummels? Sem szerdán, sem a szombati bajnokin nem áll majd a rendelkezésemre.”

Cristiano vagy Lewandowski: „Ők eléggé hasonlóak, hiszen mindketten rengeteg gólt szereznek. Természetesen vannak különbségek is: Cristiano a bal oldalról támadja az ellenfél kapuját, Lewi pedig középről. Elképesztő számokat produkálnak, nagyszerű személyiséggel rendelkeznek és mindketten igazi profik.”

Madridi játékosok: „Senkivel sem beszéltem az ellenféltől. Én úgy gondolom, hogy a közös múlt és a kölcsönös ismertség nem jelent semmit. A csapatok hozzáállása más lesz, mint a múltban. Mindkét együttes a saját játékát akarja majd játszani. Kulcsfontosságú, hogy melyik oldal játékosai képesek jobban pályára vinni az előzetesen megbeszélt stratégiát.”

Olvasd el a madridiak vezetőedzőjének nyilatkozatát is!

Visszavágó: „A holnapi találkozón még semmi sem dől el, de egy kedvező eredmény lehetőséget adhat számunkra, hogy kevesebb aggodalommal utazzunk Madridba.”

Ribéry: „Remekül teljesít és már a szezon elejétől fogva nagyszerű erőnlétnek örvend. Ő a Bayern München egyik kulcsjátékosa, hiszen rengeteg tapasztalattal rendelkezik. A fiatalok megnyerhetnek bizonyos mérkőzéseket, de egy trófeagyőzelemhez tapasztalt futballistákra van szükség.”

Forrás: fcbayern.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK