A Real Madrid 5 legrosszabb igazolása

Nem titok, hogy a Real Madrid bizony szereti szórni a pénzt az átigazolási piacon. A spanyolok többször döntötték meg az aktuális átigazolási rekordösszeget, mint bármely más klub a világon. Ráadásul tizenhárom év alatt négy alkalommal éppen a saját rekordjukat szárnyalták túl. Galaktikusok. Ez a szó egy egész korszakot jellemez, mely idő alatt a Madrid három Bajnokok Ligáját nyert öt éven belül. De most nem velük fogunk foglalkozni, nézzük meg az érem másik oldalát. Következzen a Real Madrid történelmének 5 legrosszabb igazolása!

5. Nuri Sahin

Nuri Sahin

2011 májusában jelentették be, hogy a klub leigazolta a Borussia Dortmund török középpályását, és hatéves szerződést kötöttek vele. Egy olyan sztárról beszéltek akkor, aki hatalmas szerepet vállalt a középpályán, bajnoki címhez segítve a Dortmundot.

A várakozások tehát egyértelműek voltak vele szemben: uralja a középpályát ugyanúgy, mint ahogy Németországban tette. Azonban Sahin első szezonjában rögtön megsérült, és ez a sérülés az egész szezonjára rányomta a bélyegét. 2012 augusztusában aztán a blancók kölcsönadták őt a Liverpoolnak.

Öthónapos kölcsönszerződése ideje alatt Sahin 3 gólig és 3 asszisztig jutott, miközben 12 meccset játszott. Már ez sokkal több volt, mint amit Madridban csinált. Aztán a klub visszahívta, és rögtön tovább is adta, méghozzá vissza a BVB-nek.

Utólag azt mondja, nem bánja a spanyol, majd angol kitérőt, bár talán azóta nem is tündököl igazi fényében. Idén összességében 4 meccsen 186 percet játszott mindössze.

4. Kaká

Kaká

2009. június 8-án az újra megválasztott Florentino Pérez leigazolta a világ akkoriban egyik legtehetségesebbnek tartott középpályását az AC Milántól.

Az ára pedig? Rekordösszeg: 68,5 millió euró.

Bár a rekordot rögtön utána meg is döntötte a Real Madrid, maga Cristiano Ronaldo leigazolásával a Manchester Unitedtől. Kaká világbajnokként, BL-győztesként és aranylabdásként érkezett a spanyol fővárosba.

És mialatt Ronaldo sikert sikerre halmozott, Kaká éppen az ellenkezőjét élte át. Összesen 120 meccset játszott a Realban minden sorozatot figyelembe véve, ezelatt 29 gólig és 35 gólpasszig jutott. De sosem találta meg régi önmagát. Madridban töltött időszaka alatt összesen négyszer volt sérült, és sosem tudott meghatározó alakja lenni a „Királyi Gárdának”. 2013 nyarán aztán visszatért korábbi klubjához, az AC Milanhoz. Ingyen. Talán egyedül a Real Madrid az a klub, amely meg sem érez egy ilyen veszteséget.

Kaká összességében sosem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Jelenleg az amerikai MLS-ben focizik az Orlando Cityben. Ha elhisszük, ha nem, jelenleg is sérült, és senki nem tud pontos információt közölni róla, mikor is térhet vissza újra a pályára…

3. Nicolas Anelka

Nicolas Anelka

A francia támadó 1999 nyarán került a klubhoz, 22,3 millió font fejében. Anelka az Arsenaltól érkezett, 20 évesen, nagy reményekkel, hiszen 17 esztendősen már a PSG első csapatában szerepelhetett, két évvel később pedig sor került első válogatott mérkőzésére is.

A Real Madridnál az első öt hónap alatt egyetlen egyszer sem tudta bevenni az ellenfelek kapuját. Habfehérben szerzett első góljára egészen 2000 januárjáig, a klubvilágbajnokságig kellett várni. Azt követően újabb egy hónap telt el találat nélkül a bajnokságban.

Hamarosan pályán kívül találta magát, mert összeveszett edzőjével. Ezek után csak néha jutott epizódszerephez is. 2000 júliusában a klub eladta nevelőegyesületének, a PSG-nek. Bár az átigazolás díját 22 millió fontban határozták meg a felek, a Real Madrid számára egyáltalán nem volt jó üzlet a francia megvétele.

2. Royston Drenthe

Royston Drenthe

Az Eredivisie és a Feyenoord egyik legnagyobb tehetsége volt. Drenthe 2007 nyarán, 14 millió euró körüli összegért cserébe csatlakozott a Real Madridhoz, csakúgy, mint honfitársa, Wesley Sneijder, és meglehetősen sok játéklehetőséghez jutott első idényének első felében. Az ellenfél kilététől és játékától függően balhátvédként vagy balszélsőként számított rá Bernd Schuster vezetőedző.

Neki is sikerült azonban kihúzni a gyufát az edzőnél egy vita alkalmával, aminek köszönhetően hamar parkoló pályára került. Mindeközben Marcelo játéka egyre csak fejlődött.

A második szezonjában hasonló volt a helyzete, amikor lehetőséget kapott, akkor is csak csereként beállva. Játékának köszönhetően a Bernabéu igényességéről hírek szurkolótábora kifütyülte őt, ezt követően szinte alig láthattuk a 2008/09-es idényben.

Az egyik legnagyobb problémája az volt, hogy nem tudta leküzdeni a benne lévő szorongást, ami a szurkolók füttyszavával kezdődött. Olyannyira megviselte az eset, hogy ő maga kérte a csapat akkori edzőjét Juande Ramost, hogy a bizonyos mérkőzést követő három meccsen ne küldje őt pályára. Ezt követően a dolgai nem alakultak fényesen Madridban, pályája egyértelműen lejtmenetben haladt.

A klub hamarosan kölcsönadta, majd végleg értékesítette őt Oroszországban. Visszavonulása előtt még megfordult Anglia alacsonyabb osztályú bajnokságaiban, játszott a Kayseri Erciyessporban, Törökországban, sőt, még az Emírségekben is, nemrég azonban bejelentette, hogy felhagy az aktív futballal. Jelenleg rapperként tevékenykedik, pedig csak a napokban töltötte be 30. életévét.

1. Jonathan Woodgate

Jonathan Woodgate

A mai napig érthetetlen, hogyan jöhetett létre ez az üzlet. Adott egy játékos, akiről köztudott, hogy folyamatosan sérülésekkel küzd, a Real Madrid ennek ellenére 13,4 millió fontot fizet érte a Newcastle United csapatának, úgy, hogy a játékos az ügylet megkötésekor is sérült.

Amikor végre felépült és sor került madridi debütálására, egy olyan mérkőzést tudhatott magáénak, amit csak elfelejteni érdemes. Woodgate öngólt szerzett és piros lapot kapott első madridi meccsén. Nagy valószínűséggel sosem tudta elfelejteni azt a bakikkal teli mérkőzést.

Az angol védő két idényt töltött a klubnál, ám mindössze 10 mérkőzés került a neve mellé a habfehér mezben. Amikor végleg betelt a pohár, a klub értékesítette őt, a vételárának nagyjából feléért. Pályafutása kezdetén sokan úgy vélték, ő lehet Anglia válogatottjának következő alappillére, a fal, ám végül csak minden idők egyik legpocsékabb igazolásaként vonult be a futball történelemkönyveibe.

Jelenleg Steve Agnew segédedzője a Middlesbrough csapatánál.

A cikk alatt kommentben várjuk a ti ötös listáitokat is!

Forrás: managindmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK