2018. május 25., péntek

Hivatalos közlemény: Cristiano Ronaldo

  • Gy. András
  • 2017.04.16. 11:25
A Real Madrid Bayern München felett aratott győzelmét követően, ám még a mindent eldöntő visszavágó előtt, egy neves német lap, a Der Spiegel megjelentetett egy hosszabb lélegzetvételű írást, melynek tartalma szerint Cristiano Ronaldo 2009-ben akarata ellenére létesített szexuális kapcsolatot egy hölggyel az Egyesült Államokban, akivel aztán képviselői útján egy 375.000 dolláros összeg fejében megegyezett.

Az írás valóságtartalma erősen megkérdőjelezhető, ennek megfelelően a játékos ügynöksége az alábbi hivatalos közleményt tette közzé:

A mai napon (április 14-én – a szerz. kieg.) a Der Spiegel című német lap hasábjain megjelent egy hosszabb lélegzetvételű cikk egy állítólagos nemi erőszakkal kapcsolatos vádról, még 2009-ből, amely kapcsán Cristiano Ronaldo, mint vádlott, elkövető tűnik fel az írásban.

A cikk nem más, mint egy újságírói kitaláció.

Az állítólagos áldozat nem vállalja a személyazonosságát, ahogy a vád valódiságát sem erősíti meg. Az újságírók az egész tartalmat olyan dokumentumra alapozzák, amely nincs aláírva, a benne szereplő személyek nincsenek nevesítve, olyan ügyvédek között lezajlott e-mailváltásokra, akiknek semmi közük Cristiano Ronaldóhoz, akiknek hitelessége nem ellenőrizhető, illetve egy olyan állítólagos levélre, amelyet az állítólagos áldozat neki küldött, de amit Cristiano sosem kapott meg.

A Der Spiegel által leírt vádak alaptalanok, Cristiano Ronaldo pedig a lehetőségeihez mérten mindent meg fog tenni annak értekében, hogy fellépjen ez ellen. A nemi erőszak undorító és gyalázatos tett, és nem fogja hagyni, hogy ez a vád foltot ejtsen a hírnevén.

A Der Spiegel szerint az áldozat, egy bizonyos „Ms. C.” volt, az eset pedig az Egyesült Államokban történt. Pontosabban 2009 június 13-án, egy Las Vegasi luxushotelben. Néhány hónappal később a felek Nevada államban egy mediátor előtt peren kívül megegyeztek egymással.

A német lap odáig ment, hogy konkrétan megnevezték Jorge Mendes jogi tanácsadóját, Carlos Osorio de Castrót, mint a dokumentumok aláíróját („Mr. D.”). A megegyezés szerint az áldozatnak minden vádat, amivel esetlegesen illette az elkövetőt, ejtenie kell. Emellett vállalnia kellett azt is, hogy a jövőben semmilyen módon nem említi meg a történteket, illetve az e-maileket, üzeneteket, elektronikus anyagokat, amelyekben az esetről említés született, meg kellett semmisíteni.

A Der Spiegel azt is leírja, hogy a nő az állítólagos erőszakot a helyi rendőrségen jelentette is, bár az elkövetőt nem nevezte meg, csak „ismert személyként” és „sportolóként” hivatkozott rá. De a megegyezést követően vádemelés nem történt.

A német újság leírja, hogy megkeresték a játékost a vádakkal kapcsolatban, müncheni ügyvédje, Johannes Kreile pedig az alábbiakat válaszolta: „A feltett kérdéseket figyelembe véve ezeket a vádakat kategorikusan cáfolnunk kell, mivel nem igazak.” Az ügyvéd azt is kilátásba helyezte, hogy a megvádolt játékos „jogi lépéseket tesz azokkal szemben, akik valótlan nyilatkozatokat tesznek vagy rágalmazzák őt.” Carlos Osorio, aki állítólag a megegyezést aláírta, kijelentette, hogy sosem kommentál semmilyen ügyet, ami az ügynökség ügyfeleivel kapcsolatos, és kérte a Der Spiegelt, hogy ne vonjanak le téves következtetéseket.


Hozzászólások

Tabella