Marcelo: Az El Clásico említésére is libabőrös leszek

Az El Clásico nem csak egy meccs a sok közül. Ha a Real Madrid játszik a Barcelonával, az minden futballkedvelő ember naptárában piros betűs nap. Erről beszélt most Marcelo is a La Liga World műsorában.

Az El Clásicóról: „Ez egy elképesztő meccs. A világ megáll ilyenkor egy pillanatra, és mindenki ezt az összecsapást nézi. Hihetetlen meccs, amelyen minden játékos pályára akar lépni, és amelyről már egy hónappal előtte beszélnek az emberek az utcán."

Érzései a Clásico előtt: „Már jónéhány El Clásicón szerepeltem, de már csak az említésére is libabőrös leszek. Az a kiváltság ért, hogy játékosként lehetek ott a pályán. Ez egy olyan dolog, amelyre mindenki szeretne esélyt kapni egyszer az életben. A legjobb érzés az egészben, hogy tudod, mindenki azonnal eldob mindent csak azért, hogy téged nézhessen. Ez egy megfizethetetlen élmény.”

Marcelo

A csapatról: „Jól érezzük magunkat. Minden meccs fontos, de ez egy közvetlen összecsapás. Tele vagyunk energiával.. Boldoggá szeretnénk tenni a szurkolóinkat. A legutóbbi meccsünket a bajnokságban azoknak a segítségével nyertük meg, akik eddig nem szerepeltek olyan sokat. De láthattuk, hogy képesek voltak felnőni a feladathoz és szembenézni a kihívással, majd elhozni a három pontot. Nagyszerű csapat vagyunk, közösen harcolunk tovább ezután is.”

A szurkolókról: „Ez nagyon izgalmas. Valami földönkívüli dolog, amikor látod az emberek arcát, ahogy együtt élnek a meccsel, és közben a tudatában vagy annak, hogy milliók néznek téged otthonról is.”

Az első „klasszikusa”: „Mikor megérkeztem, az emberek rengeteget beszéltek erről a mérkőzésről. Amikor először pályára léptem a Barcelona ellen, akkor váltam igazán a Real Madrid játékosává. Utána a barátaim mind azt kérdezgették, hogy milyen érzés volt, hogyan éreztem magam. A meccset megnyertük, de a legfontosabb dolog, amit akkor éreztem az volt, hogy most már tényleg a Real Madrid játékosa vagyok.”

A legemlékezetesebb El Clásico: „A legemlékezetesebb az, amikor Cristiano góljával nyertünk emberhátrányban, mégis sikerült kiharcolnunk a győzelmet. (A tavaly tavaszi Barcelona – Real Madridra gondol – a szerk.) Ez jut eszembe elsőként.”

Cristiano Ronaldo

Az őszi találkozó a Camp Nou-ban: „Nagyon nehéz helyszín. Tudjuk, hogy a Barcelona egy fantasztikus csapat, és keményen kell dolgoznod, hogy megtartsd ellenük a labdát. Ősszel döntetlent értünk el, jól játszottunk, azt tettük, amit az edző elvárt tőlünk. Remek munkát végeztünk, és tudtuk, hogy el kell hoznunk legalább egy pontot.”

Kapcsolata Cristianóval: „Barátok vagyunk. Megtiszteltetés, hogy megoszthatom vele az öltözőt. Azt, hogy vele játszhatok, passzolhatok neki, mindig is nagyra fogom tartani egész hátralévő életemben. Remek emlékek lesznek ezek tíz vagy húsz év múlva.”

„Hét vagy nyolc esztendeje ismerjük egymást. Minden edzéssel és minden meccsel egyre könnyebben tudom, hová szeretné kapni a labdát, és ő is tudja, hová szeretem én beadni. Ez a kapcsolat az évek során alakult ki közöttünk.”

Sergio Ramos, Marcelo, Cristiano Ronaldo

Zidane: „Ő mindig is ugyanilyen volt. Higgadt, sosem beszél sokat, csak azt mondja, amit szükséges mondania, akkor, amikor a csapatnak erre szüksége van.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK