Zidane: Nagy hibát követ el, aki lebecsüli a Barcelonát

Zinédine Zidane tartotta meg a vasárnapi El Clásicót megelőző sajtótájékoztatóját.

A találkozó: „Még nem nyertük meg a bajnokságot. Hét mérkőzés van hátra a bajnokságból, de most kizárólag a holnapi összecsapással foglalkozunk. A Barcelona elleni mérkőzések sosem könnyűek, de a mentalitásunk most sem fog változni. Győzni akarunk. Néhányan talán azt gondolják, hogy a kiharcolt BL-továbbjutás miatt túlteng bennünk az önbizalom, de ez nem igaz. Ennek a párharcnak nincsen esélyese.”

„Elnézést, hogy mindig ismétlem magam, de nem tudok mást mondani. A maximumot fogjuk nyújtani és mindent megteszünk a győzelem érdekében. Tökéletes teljesítményre van szükség.”

Bírói hibák: „A játékvezetői testület tevékenységét nem tudom befolyásolni.”

Bale: „Velünk lesz holnap, de azt még nem árulom el, hogy bekerül-e a kezdőcsapatba.”

Nyomás: „Az ilyen horderővel bíró mérkőzéseken minden játékos érzi magán a nyomást, de nem gondolom azt, hogy ez egy negatív érzés. Izgatottak vagyunk és nagyon várjuk a meccset, inkább így mondanám. Hazai környezetben lépünk pályára, de egy ilyen ellenfél mindig megnehezíti az aktuális ellenfele dolgát. A csapat töretlenül hisz a közös munkában és a céljaink elérésben. A szurkolók úgy fognak támogatni minket, mint még soha.”

Marcelo: „Nagyon komplett játékos. Sok mindenről beszélhetnénk vele kapcsolatban, de én legjobban a karakterét, a személyiségét kedvelem. Ő egy nagyon pozitív ember, akiből a társak bármikor erőt meríthetnek. Mindig viccelődik.”

Részletek: „Ez egy másik mérkőzés, de ahogy kedden, most is a részletek fognak dönteni. Sok minden megteremtheti a különbséget egy ilyen jellegű összecsapáson, de ha teljes erőbedobással és nagy intenzitással játszunk, akkor nem lesz könnyű dolga az ellenfelünknek.”

Neymar: „Nem az én feladatom, hogy erről beszéljek, nem is értek a jogi dolgokhoz. Hamarosan kiderül, hogy Neymar játszhat-e. Én nem látok semmilyen furcsaságot az eltiltása körül. A Barcelona nélküle is egy nagyszerű csapat.”

Döntő: „Őszintén szólva úgy gondolom, hogy a holnapi találkozó semmit sem fog eldönteni, bárhogy is végződjön. Ez csak egyetlen meccs a hétből. Minden győzelmet három ponttal jutalmaznak, ezért mi csak az aktuálisan következő összecsapással foglalkozunk. Most a Barcelona, aztán a Deportivo, majd a Valencia… minden találkozó fontos.”

A mérkőzés utazókeretének megtekintéséhez kattints ide!

Cristiano: „Ahogy a többiek, ő is nagyszerű erőnléti és mentális állapotban van. Ha Cristiano szóba kerül, akkor mindenki a legnagyobb presztízsű vagy a legemlékezetesebb mérkőzésekre gondol, és ez nem véletlen. Ronaldo már számtalanszor megmutatta, hogy lehet rá számítani az ilyen alkalmakon. Kedden mesterhármast szerzett, és biztos vagyok benne, hogy holnap is nagyszerűen fog játszani. A teljesítménye mellett azt is szeretném kiemelni vele kapcsolatban, hogy a jelenléte extra energiát ad a társainak. Ő egy olyan játékos, aki képes vezetni a csapatot.”

Főszereplők: „Az én szerepem is fontos a mérkőzéseinken, de a játékosaim az igazi főszereplők.”

Barcelona: „Nem hiszem, hogy a Bajnokok Ligájából való kiesésük hatással lenne a holnapi játékukra. Ez egy másik találkozó, egy másik nap, egy másik versenysorozat. Nagy hibát követ el, aki lebecsüli őket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK