Zidane: Akkor aggódnék, ha helyzetekig sem jutnánk el

A Real Madrid francia trénere nyilatkozott a Deportivo de La Coruña elleni összecsapás előtt.

A mérkőzésről
„Jó hangulatban készült a csapat, csak a következő mérkőzésre gondolunk. Koncentrálnunk kell, hogy végrehajtsuk a megbeszélt dolgokat. Mindent meg fogunk tenni a három pontért, csak az számít. Egy nagyon nehéz ellenfél vár ránk, kemény mérkőzésre számítok. Mindent bele kell adnunk, még hat bajnoki és három Bajnokok Ligája-találkozó vár ránk.”

Varane visszatérése
„Meglátjuk, hogy pályára lép-e. A keret tagja, mert fizikálisan nagyon jó állapotban van, és gond nélkül tudott edzeni.”

Gareth Bale hetekre kidőlt
„Ő és mi is nagyon szomorúak vagyunk a sérülés miatt. Százszázalékos állapotban volt, ezt ő is megerősítette, ezért került a kezdőcsapatba. Nagyon fontos, hogy tiszta kommunikáció legyen köztem és a játékosok között. Minden játékosom szavában megbízom. A hétvégi mérkőzés előtt két edzésen vett részt, minden rendben volt vele, jó formát mutatott. Ezt nem láthattuk előre. Nincs egyszerű dolgod, amikor egy hosszú kihagyás után térsz vissza. Sérülésről beszélünk, de szerencsére nem tűnik komolynak. Reméljük, minél előbb visszatér közénk.”

Zidane

Nem félő, hogy Varane is újra lesérül?
„Nem, nem tartok ettől. A keret tagja, mert jó formában van. Mit kellene tennünk a sérült játékosokkal? Ez az élet része. Az a dolgunk, hogy százszázalékos állapotba hozzuk őket. Ha valaki lesérült, nem tudunk mást csinálni. A sérülés a futball része.”

A Barcelona elleni vereség
„Sajnos olykor előfordulnak ezek a dolgok. Természetesen jobb lett volna, ha nem szenvedünk vereséget, de most újra itt a lehetőség, hogy begyűjtsük a három pontot. Mindenki elmondta már a véleményét a mérkőzésről és arról, hogy a Barcelona már biztosan bajnok, mi pedig nem tehetünk semmit. Persze ez butaság, mindenki tudja. Csak a saját feladatunkra gondolunk. Elmondtam a játékosaimnak, hogy semmin sem fogunk változtatni. Semmin. Tudjuk, hogy minden mérkőzés fontos, ezért folytatjuk a megkezdett úton. Keményen dolgozol, jól játszol, de még ilyenkor is kikaphatsz.”

A bajnokság
„Tovább próbálkozunk, nem érzem, hogy ezzel a vereséggek bármi is változott volna. Minden nap, minden mérkőzésen a legjobbunkat kell mutatnunk. A futballban nem tervezhetsz előre, nem gondolhatsz egyből nagy dolgokra. Folyamatosan, napról napra kell dolgozni. A sorsunk továbbra is a saját kezünkben van. Szóval ugyanilyen hozzáállással folytatjuk, hogy megnyerjük a bajnokságot.”

Elfáradt a csapat
„Nem hiszem, hogy fáradtak lennénk. Nagyszerű mérkőzést játszottunk a Barcelona és a Bayern München ellen is. Fizikálisan és fejben is jól teljesített a csapat.”

Eltúlzottak a kritikák?
„Erre nem fogok válaszolni, nem tudom, hogy mi eltúlzott és mi nem. Minden kritikát el kell fogadni. Ha győzünk, minden jó, és mindenki jókat mond rólunk. Ha veszítünk, előjönnek a kritikus hangok. De a kritika is motiváló hatású. Engedjék meg, hogy a pályán válaszoljunk.”

Isco szerződéshosszabbítása
„Nem tudok semmit. Remélem, hogy velünk marad, de semmilyen hivatalos információm nincs erről.”

Mit csinálnál másképp a Barcelona ellen?
„Semmit, tényleg semmit. Elvesztettük a mérkőzést és a pontokat, de nagyszerűen játszottunk. Hibáztunk, ez igaz, de most is ugyanazokat a döntéseket hoznám meg. A Barcelona nyert, felesleges erről többet beszélni.”

A gyenge helyzetkihasználás
„Sok helyzetet dolgozunk ki, és igen, sokat el is hibázunk, de nem aggódom. Akkor aggódnék, ha helyzetekig sem jutnánk el. Természetesen jobban kell koncentrálnunk, és gólra kell váltanunk az adódó lehetőségeket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…