Egytől egyig: Deportivo – Real Madrid (2-6)

Elővezethetném, ahogy szokás, de minek? Örömfoci, mágia, varázslat, minden egyes percét imádtam, oda és vissza. Kisgyerekként lestem minden egyes megmozdulást, és mondogattam magamnak, hogy ilyen nincs. Ez nem igaz. És tényleg, ez valami hihetetlen volt. És ne engedjük be a negatív hangokat, ne mérgezzük vele ezt a csodálatos 90 percet, ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk az idény legpatentebb támadójátékát. Ez a miénk, megérdemeltük a megannyi végigívelgetett bóklászás után!

Csapatok

Deportivo (5)

Tulajdonképpen ki tudták alakítani a saját maguk helyzeteit, a Real Madrid nagyobb erővel fókuszált a támadásokra, amelynek köszönhetően el tudott jutni párszor a kapu elé az ellenfél. Az első félidő második felében sok kellemetlenséget okoztak és percekre be tudták szorítani a vendégeket. Mindkét félidőben szereztek egy gólt és küzdöttek, de a mostani Madrid ellen ez nem lehetett elég.

Real Madrid (10)

Igen, igen védekezésbeli gondok voltak azért, de NEM ÉRDEKEL. Most nem. Utálom az ismétléseket, ezt meg fogom nézni még. CSAPATMUNKA volt. Köszönöm.

170427_Real_Madrid_A

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Isco (10)

Ha nem hosszabbítják meg a szerződését, kitérek a hitemből. Ez a faszi nem ismer lehetetlent. Sokkal könnyebb úgy varázsolnia, hogy olyan társak vannak mellette, akik el is mozognak, és nem a tizenhatosnál várják a Marcelo-kifliket a kobakra. Öt kulcspasszot osztott ki (ebből egy assziszt), egy pontos kapuralövése gólt ért, hét sikeres cselt mutatott be, és 69 jó passzával ő szervezte leginkább a játékot. Érdekes, hogy ezekből 36-ot, azaz több mint az átadásai felét a támadóharmadban mutatta be. Hogy a sarkazásokról, lefordulásokról már ne is beszéljünk. Félelmetes volt.

170427_Isco

Kiko Casilla (6,5)

Két gólt szedett be a saját nevelésű kapus, nem tehetett róluk. Egy igazán szép védést bemutatott az első félidőben, ugyanitt viszont volt egy rossz kijövetele, ami majdnem (akkori állás szerint) egyenlítő gólt ért. A hozzá jutó labdákat igyekezett a szélek irányába hosszan megjátszani, és volt is ezekből jó néhány, ami társat talált.

Danilo (7,5)

Felszabadult és magabiztos volt a brazil, több olyan megoldást is láthattunk tőle, amit eddig nem sűrűn. Akadt olyan labda, amelyet akció közben sarokkal a levegőben továbbított pontosan, láthattunk agresszív ráfutás utáni labdaszerzést és kontraindítást is, és volt egy cirkuszi Best Of végén rá kijátszott helyzet, ami viszont kijöhetett volna másra is. De a lényeg, hogy uralni tudta az oldalát, négyszer szerelt és három blokkjával a mezőny legjobbja lett.

Raphaël Varane (7)

A legnagyobb dolog, hogy sérülés nélkül lehozta a meccset, hála az égnek. Már attól összerezzentem egyszer, amikor a labda a térdére felpattant, hogy még véletlenül se legyen semmi baja. Nagy kihívás elé nem állították, igyekezett hatékonyan közbeavatkozni az ellenfél támadásai során. Ötször tudott tisztázni a tizenhatoson belül, és a négyből három fejpárbaját megnyerte. Üdv újra köztünk!

Nacho (7)

Aktívabb volt párjánál, több sikeres közbeavatkozása és tisztázása volt, mint a franciának, viszont a második gólnál a kelleténél távolabb helyezkedett Joselutól, aki így jó helyre tudott bólintani. Ha egy kicsit megzavarja őt Nacho, vagy óvatosan kibillenti annyira, hogy az még ne érjen büntetőt, nem biztos, hogy az egykori madridi kaput is talált volna.

Marcelo (7,5)

Általában tőle jönnek a nagy cselek, a szép játék, de most akadt kollégája bőven. Két kulcspassza volt, illetve egy gólpassza, amitől les címén fosztották meg, és egy fél, ami a védőről pattant ki Lucas elé. Hátul is igyekezett a maga módján, négyszer is tisztázni tudott, viszont talán ha egy kicsit élesebb, akkor az első gólnál nem jön be mellőle a labda, így viszont (megpattanva bár, de) bejutott a tizenhatoson belülre.

Mateo Kovačić (8,5)

Nagyon élt a horvát, nyolc cselkísérletének mindegyike sikeres volt, és a legtöbb madridi akcióba bevették a társak. A második félidős cselsorozata beleégett az agyamba egyszerűen csak nevetni volt kedvem, hogy ilyen remek játékosaink vannak, mint ő, akik meg mernek és meg tudnak csinálni váratlan húzásokat. Mivel főleg az akciók kialakításában vállalt szerepet (de még milyet!), így kapuralövése sem volt, nem sajnáltuk.

James Rodríguez (8)

Egy kövér nyolcas az este egyetlen duplázójának, nem érdemtelenül. Szemre talán annyira nem tudott feloldódni, mint Isco, Kova vagy Asensio, de feküdt neki az, hogy szabad kezet kapott (nem egyedül). A góloknál remekül érkezett, mindkét esetben elsőre trükkösen, másodszor pontosan oldotta meg a helyzetet, és ha Lucas kicsit önzetlenebb, akkor mesterhármassal is zárhatta volna az estét.

170427_James

Lucas Vázquez (8)

Egy gól és két gólpassz, emellett három kiharcolt szabadrúgás, utóbbi kategóriában rendre az élmezőnyben végez a mozgékony tizenhetes. Nagyon örültem a találatának, szemmel láthatóan görcsös volt az utóbbi időben, és rá is jótékony hatással voltak a játszani akaró társak. Ő is zárhatott volna még egy góllal és gólpasszal, de egyrészt ne legyünk telhetetlenek (csak egy kicsit), másrészt, ha ez feloldotta, akkor azzal csak jól járhat a csapat, továbbá folyamatosan őt fütyülte a Riazor, és ez sem könnyítette meg a dolgát.

Marco Asensio (8)

Engem megvett a srác kilóra. Nem ő hozta a gólokat, gólpasszokat, mégis állandóan őt láttam a képernyőn, rendkívül sokat és intenzíven mozgott, hol a támadást, hol a védekezést segítve. Egy kigurulni készülő labdára messziről csúszott rá, hogy ne a Depor jöjjön dobással (többgólos előnyben), és nem hogy megmentette a játékszert, de sikeresen is továbbította azt. Máskor a saját szögletzászlónknál védekezte le az ellent, aztán kisvártatva már az épülő kontrával futott fel. Micsoda mentalitás!

Álvaro Morata (8)

Lőtt két szabályos gólt (amelyből egyet adtak meg csupán) és egy nagyon önzetlen gólpasszt adott Jamesnek. Viszont a helyzeteivel még ennél is jobban illett volna gazdálkodnia, hiszen nagy ziccereket is szalasztott el, és minél nagyobb mennyiséget kellene gólokból leraknia az asztalra. Mondjuk így is második a sorban Ronaldo mögött, ami szép teljesítmény, csipegeti a találatokat, de még egy fokkal lehetne kíméletlenebb a kapu előtt.

Cserejátékosok

Mariano (-) és Casemiro (-) jól szálltak be a meccsbe, előbbitől elvették a lehetőséget egy gól tekintetében (tévesen), viszont kiosztott egy okos gólpasszt utóbbinak, a brazil szép lövése becsusszant a hálóőr keze alatt, kicsit a kapus is benne volt ebben a találatban, de ne sajnáljuk meg. Tejero (-) beleszippantott az első osztályba, és több szebb meccsen léphetett idén pályára, mint a BBC (na jó… de azért minden viccnek a fele igaz).

170427_Tejero

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (9)

Először is köszönöm Zizou, hogy felküldted a srácokat és hagytad őket focizni, viszont emellett mérges is vagyok rád, hogy a kelleténél ritkábban láthatom őket (különösen így együtt). A jövő és a fejlődés abba az irányba mutat, hogy a megingathatatlan BBC-ből a pezsgő kiváljék, és Cé is kifejezetten befejezőként, centerként kapjon lehetőséget a jövőben. Zizou, ezt ne rontsd el. Látod mire képesek ezek a srácok, adj nekik több lehetőséget. Nem, nem kell mindig ezt a hatost felküldeni támadásban. De komolyabb szerep kell nekik, hogyha trófeákkal szeretnénk zárni a szezont. Márpedig azokkal szeretnénk zárni, nem?

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK