Casemiro: A szurkolóink extra motivációt adnak nekünk

Casemiro kerettag volt a Tizedik és a Tizenegyedik megnyerésekor is – a Real Madrid mindkét alkalommal az Atléticóval csapott össze a Bajnokok Ligája fináléjában. Ezúttal az elődöntőben rendeznek madridi derbit, ahol Casemiro és csapata egy újabb döntő felé menetelnek.

A Castillánál eltöltött időszakáról: „Amióta csak elhagytam São Paulót és Brazíliát, biztos voltam benne, hogy itt akarok játszani, és a Real Madrid első csapatával szeretnék sikereket elérni. Mindig is ez volt az álmom. De mindenképpen előnyként tekintettem arra, hogy először a Castillában kaphatok lehetőséget. Amikor egy új játékos csatlakozik a Real Madridhoz, mindig nagy nyomásnak van kitéve a folyamatos elvárások miatt. A Castillánál megismertem a klub filozófiáját, a játékosokat, a kultúrát, az országot és a nyelvet.”

A portói szezonjáról: „Mikor elhagytam Madridot, már BL-győztesnek mondhattam magam, hiszen a Tizedik megnyerésekor, a 2013/14-es szezonban is kerettag voltam már, bár korántsem jutott akkora szerep nekem, mint azt szerettem volna. Akárhogy is, Julen Lopetegui edzősködése alatt rengeteget tanultam Portóban. Ő egy remek tréner, akinek köszönhetően nagyszerű tanulóévet tölthettem el ott. Portónak kiváló kultúrája van. De az első számú ambícióm a Real Madrid volt.”

Casemiro

Egy mostani középpályás szerepe: „Egy mai középpályásnak minden szempontból teljes játékosnak kell lennie – nem lehetsz csak romboló, a játék építésében is szerepet kell vállalnod. Természetesen jól esik, ha a szurkolók megtapsolják egy-egy labdaszerzésemet. Rengeteg szeretetet mutatnak felém. De egy középpályás feladata sokrétűbb: jó passzokat kell adnia, lövőhelyzeteket kell kialakítania. A középpálya egy focicsapat dobogó szíve, ez a rész van a játék középpontjában, így egyetlen itt játszó játékos sem engedheti meg magának, hogy csak egyetlen dologhoz értsen. Ha van egy jó középpályád, van egy jó csapatod.”

A 2016-os döntőről: „Pályafutásom legfontosabb trófeáját nyertem meg akkor, és azért mondhatom ezt, mert úgy érzem, kivettem a részemet a győzelemből. A Real Madriddal megnyerni a Bajnokok Ligáját elképesztő érzés. Ahogy a mostani összecsapás is az lesz. Persze minden meccs más történet. Tudjuk, milyen erős az Atlético, és elismerést érdemelnek, amiért idáig eljutottak. Nehéz összecsapás lesz, mivel jó focit játszanak, a játékosaik pedig minőségiek. Mindig itt vannak az elődöntőben, és van egy nagyszerű edzőjók, aki remekül olvassa a játékot.”

A közönség fontossága a Bernabéuban: „A hazai pálya kiemelt fontossággal bír majd az odavágón, jó eredményt kell majd elérnünk. Mikor látod a szurkolókon, hogy még elhivatottabban szurkolnak, mikor látod, hogy korán kimennek a csapatbusz elé, hogy buzdítsanak, akkor ez extra motivációt ad neked. Szóval arra buzdítok mindenkit, hogy ne hagyjon fel az ilyen szurkolással, mert ez nagyon fontos számunkra. Egy Bajnokok Ligája elődöntő mindig sok nézőt vonz, ez a párharc pedig rendkívül élvezetes lesz. Mindeközben persze maximális tisztelettel viseltetünk majd az ellenfelünk iránt, hiszen ez mégiscsak a Bajnokok Ligája.”

A duplázás miatti nyomás: „A Real Madrid és az itt játszó játékosok hozzászoktak már ehhez. Ez egy lényegi elem a Real Madridnál – mindig nyerned kell. Tudjuk, hogy milyen fontossággal bír mindkét cím, főleg a BL, mióta ilyen különleges sorozattá avanzsált. De a bajnokságot is meg akarjuk nyerni. Meccsről meccsre lépkedünk előre – a bajnokikra koncentrálunk, megnyerjük őket, majd azután kezünk el gondolkodni a Bajnokok Ligáján.”

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK