2018. május 25., péntek

Duarte Santos: Cristiano a világ legjobbja

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2017.05.04. 19:31
Ronaldo legelső futballcsapatának, az Andorinha de Santo Antóniónak elnöke, Duarte Santos osztott meg néhány gondolatot honfitársáról.

Újabb mesterhármas az Atlético Madrid ellen, ezúttal a Bajnokok Ligájában.

Cristiano fantasztikus volt. Sosem okoz gondot számára, hogy húzóemberré lépjen elő a nagy mérkőzéseken. Ő még mindig a Real Madrid és a portugál válogatott legfontosabb kulcsembere.

Mit gondol, ő a legnagyobb futballista Portugália történelmében?

Ezt nem merném kijelenteni, hiszen nem ismerem az összes valaha élt portugált, de az biztos, hogy jelenleg ő a legjobb játékos az országunkból. Sőt, jelenleg ő a legjobb az egész világon. Így gondolom.

Messi vagy Ronaldo?

Messi egy valódi fenomén, de Ronaldo sokkal komplettebb támadó. Én is futballista voltam fiatalabb koromban, és ha választanom kellene kettőjük közül, akkor Cristianót tenném be a csapatomba, mert sokkal erősebb fizikummal rendelkezik, nem beszélve a fejjátékuk közti óriási különbségről.

Ön játékos volt az Andorinhánál, amikor elindult Ronaldo karrierje. Milyen emlékeket őriz ebből az időszakból?

Igen, igen. Cristiano Funchal városának szülötte, ami nagyon közel van Santo Antónióhoz, így került hozzánk. Hétévesen érkezett ide és hamarosan le is igazoltuk őt az egyik utánpótlás-csapatunkba. Az édesapja kertészként dolgozott a klubnál, ő ajánlotta be próbajátékra Cristianót. Nagyon tehetséges és lelkes volt. Mindig is egy cél lebegett a szeme előtt: megnyerni minden mérkőzést és a világ legjobb játékosává válni.

                       

Mit jelent Cristiano Ronaldo a klub számára?

Rengeteget jelent. Ő a legnagyobb karriert befutó játékosa a csapatunknak, egyben pedig a leghíresebb szülötte ennek a környéknek. Nagyon büszkévé tesz minket, és örökké hálásak leszünk, mert a mai napig sem felejtkezett el rólunk. A tiszteletére visszavonultattuk a hetes mezszámot.


Hozzászólások

Tabella