Real Madrid – Adidas: 1 milliárd eurós szerződés!

A Football Leaks ismét érdekes dokumentumokat tárt a nyilvánosság elé. A klubok és játékosok pénzügyeiben jártas honlap most a Real Madrid és az Adidas közötti szerződés részleteit tette közzé.

A német Der Spiegel közölte a Football Leaks dokumentumait a Real Madrid és az Adidas közötti megállapodásról. A szerződésben – melyet 2015-ben írtak alá és 2024-ig érvényes1 milliárd eurós összegről egyeztek meg a felek. Ez a végösszeg 100 millió eurót jelent évente és két különböző részből áll.

Egyrészt a német cég fizet egy 70 millió eurós fix összeget, másrészt a Real Madrid branddel ellátott termékeik értékesítéséből befolyt pénz 22,5 százaléka a madridi klubot illeti.

Real Madrid jersey

Emellett az Adidas "valamennyi" bónuszt is fizet, amennyiben a Real Madrid trófeákat szerez. A bajnoki címért 2,5 millió eurót, míg a Bajnokok Ligája győzelemért 5 millió eurót utalnak a fővárosiak számlájára. 2020 után az előbbi összeg 3,5 millió euróra, az utóbbi pedig 7 millió euróra emelkedik.

A szinte felfoghatatlan számok mellett az Adidas jogot szerzett a Real Madrid tradicionális, Cibeles téri ünneplésének szervezésére, ezzel pedig a brand jóval nagyobb megjelenést és rivaldafényt kaphat.

A német médiumban az is olvasható, hogy a korábbi szerződés, melyet 2011-ben írtak alá, tartalmazott egy 40 millió eurós, készpénzes előleget is. 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK