Egytől egyig: Granada – Real Madrid (0-4)

Fölényes győzelmet aratott Zidane Real Madridja Granadában, így továbbra is jó úton jár a csapat a bajnoki győzelem felé vezető úton. A mérkőzés után mi ismét kiosztjuk a csapatoknak, a játékosoknak és a mesternek járó pontszámokat, némi magyarázattal kiegészítve. Meccs utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)
Mindenféle megerőltetés nélkül rámolt be négy gólt Zidane csapata az ellenfélnek, ehhez viszont a hazaiak is nagyvonalúan asszisztáltak. Mindez azonban nem veszi el a csapat érdemeit, hiszen nem ők tehetnek arról, hogy a Granadának már esélye sincs a bennmaradásra. Jó volt nézni, hogy milyen felszabadultan játszottak a srácok, tényleg örömmel tölt el, valahányszor ilyen összeállításban látom a csapatot. Ki kell emelni, hogy a bajnokságban gyakorlatilag hetek óta a „B-csapat” szerepel, mindezt úgy, hogy igen kiélezett a harc a bajnoki címért. Ha végül a Real Madrid ér fel a dobogó tetejére, akkor az nagyban lesz köszönhető a most pályára küldött tizenegy, csupaszív játékosnak, akikben sosem kellett csalódnunk az idény során, hiszen minden egyes alkalommal bizonyították rátermettségüket, és azt, hogy a világ gyakorlatilag bármelyik csapatába beférnének. Jó érzés, hogy ennyire erős a keretünk, hogy a második vonalat is világklasszis játékosok erősítik, és az sem elhanyagolható tény, hogy Zizou képes volt megtartani a tüzet a keret minden egyes tagjában. Rég voltunk ennyire kellemes helyzetben. Kíváncsian várom, hogy az utolsó mérkőzéseken milyen összeállításban fut ki a csapat, gondolok itt különös tekintettel a Sevilla és a Celta elleni meccsekre.

Granada (3)
Valóban osztálykülönbség volt köztük és vendégük között, ezt lehetetlen volt nem észrevenni. Ki kell mondani, hogy nem véletlenül jutottak a kiesők sorsára már fordulókkal az idény vége előtt, a jelenlegi helyzetben pedig érthető, hogy az utolsó mentsváruk, a motivációjuk és alábbhagyott, szegény Ochoa úgy érezhette magát, mintha 10 fabábuval lenne egy csapatban. A szurkolóik viszont rendkívül lelkesek, megérdemelnék, hogy jövőre a másodosztály feljutói között legyen a csapatuk. Ehhez viszont a pályán ennél jóval többet kell tenni.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – James Rodríguez (8)
Kétszer érkezett jól a kolumbiai, és két gól lett a vége, emellett négy kulcspasszt is magáénak tudhat, ami a mezőny legjobb mutatója. Igazán az első félidőben nyújtott kiemelkedő teljesítményt, a második játékrészben hosszú-hosszú percekig is láthatatlan maradt. Amikor azonban nála volt a labda, mindig tudott olyat mutatni, amire az ember felkapta a fejét. Kijárt már neki egy ilyen meccs, a sebessége viszont aggasztó számomra, még egy ilyen meccsen is kijött, hogy ezen a téren lefelé lóg ki a csapatból.

Kiko Casilla (7)
Elsörözgetett hátul, aztán ha a többiek bevették a játékba, gyorsan letörölte a habot a szájáról, megjátszotta a labdát és nyúlt is vissza a korsóért. Viccet félretéve, védeni valója tényleg nem sok volt, ám amikor szükség volt rá, magabiztosan hárított, a magas labdákra is bátran lépett ki, jól élt együtt a játékkal, pedig Coentrão egy alkalommal kis híján darabokra törte a koponyáját. Egy nagy különbség van Navas és közte: Casilla lábbal sokkal jobb és ügyesebb, mint kollégája, kirúgásai pontosak, folyamatosan keresi és meg is találja a társait. A Granada ellen például 100%-os mutatóval tette mindezt. Lehet, hogy a reflexei elmaradnak a vetélytársáétól, ám egy szavunk nem lehet sem a mostani, sem az idény során nyújtott produkciójára. 

Danilo (8)
Látványosan helyére kerültek a brazil fejében és lelkében a dolgok, az utóbbi időben ez a teljesítményén is megmutatkozik. Danilo immár magabiztos, jó játékkal hívja fel magára a figyelmet a hibák helyett. Így történt Granadában is, aminek gólpassz és egy váratlan kapufa, valamint lelkes, fáradhatatlan mezőnymunka lett az eredménye. Talán csak hagyni kell dolgozni és koncentrálni ezt a srácot…

Nacho (7)
Nem ez volt a legkeményebb meccs, amint helyt kellett állnia. Kevésszer kongatták hátul a vészharangokat, ám amikor arra szükség volt, Nacho jött, és a rá jellemző intelligens, higgadt módon végezte a dolgát. Üde színfoltja ő a Real Madrid idei szezonjának.

Sergio Ramos (7,5)
Nachóhoz hasonlóan neki sem akadt túl sok dolga, ám a kapitány többet koncentrált a labdakihozatalokra és a támadásépítések segítésére is. Ha labdát szerzett, rögtön igyekezett megjátszani azt, egy alkalmat kivéve, amikor Usain Boltot idéző sebességgel indult meg a saját tizenhatosától az ellenfél kapuja felé, ott azonban a lesen lévő Asensiót játszotta meg. Volt egy kaput eltaláló fejese is, a gól azonban elmaradt. 

Fábio Coentrão (8)
Az én szívemet teljesen megnyerte magának a Real Madrid porcelánbabája, aki úgy rakott le kiváló teljesítményt az asztalra, hogy gyakorlatilag a teljes szezont kihagyta különböző sérülések miatt. Fábio mindig a biztosat választotta, a lehető legegyszerűbb megoldást, elöl és hátul egyaránt. Öt tisztázásával csak Danilo tudott versenyezni, és bár „marcelós” magasságokba nem emelkedett a támadások során, egy szavunk nem lehet az offenzív munkájára. Gólpassza mellett két kulcspasszt is kiosztott, nem rajta múlt, hogy kiváló passzát Ramos nem tudta gólra váltani. A szívét-lelkét kivitte a pályára, és ki tudja, talán most utoljára láthattuk a Real Madrid mezében.

Casemiro (6,5)
Érzésem szerint teljesen felesleges volt játszatni őt egy ilyen erőt képviselő csapattal szemben. Nem volt sok dolga a középpályán, persze amikor kellett, szűrte a Granada támadáshoz hasonlító próbálkozásait, ez mindössze négy labdaszerzés formájában merült ki, ami azért jól jelzi az ellenfél támadóerejét. Összehasonlításképp, máskor körülbelül 30 percre van szüksége ugyanehhez. A támadásokhoz viszont nem tudott elegendőt hozzátenni, sőt, sokszor hangosan ordított a labda, amikor hozzákerült. Esetében ez utóbbi nem nagy gond, nem  brazil szamba miatt szeretjük a játékát.

Mateo Kovačić (8)
Brutális ez a srác, nagyszerű teljesítménnyel ünnepelte meg 23. születésnapját. Igen, még mindig csak 23. Az ő feladata volt mozgatni a csapatot, ezt pedig gyakorlatilag hiba nélkül tette meg. Passzai ültek, állandóan mozgásban volt, alkalomadtán besegített a védekezésbe is, abszolút felfelé lógott ki a csapatból. Az pedig egyszerűen lenyűgöző, hogy milyen sebességre képes akkor, ha nála van a labda.

Marco Asensio (6,5)
Nem volt igazán jó meccse, sőt, majdhogynem gyenge első félidőt produkált, igaz, egy gólpasszra azért így is futotta tőle. A labdával való barátsága nagyon látványos, kevesen képesek úgy bánni a játékszerrel, ahogy ő, ám beadásai ezúttal nagyon ritkán találtak embert, sőt, volt ami a pályát is elhagyta, ez pedig nem jellemző rá, ahogy az sem, hogy annyira keveset vállaljon, mint most. Talán tartalékolt szerdára.

Álvaro Morata (8)
Kétszer villant meg a spanyol támadó, az elsőt beverte Danilo centerezéséből, mint ló a lónak, a másodiknál már saját magának kaparta ki a gesztenyét, majd nagy erővel ismét a kapuba juttatta a labdát. Sokat mozgott, folyamatosan mutatta magát a társaknak, és védekezni is visszajárt becsülettel. Tudom, hogy alacsonyabban jegyzett ellenféllel szemben nyújtott ilyen produkciót, de első találata tényleg klasszis villanásból született. Én továbbra sem engedném el a srácot, és őszintén remélem, hogy jövőre is velünk lesz.

Lucas Vázquez (8)
Ezt a srácot otthon felhúzzák, és a meccsen egyszerűen képtelen lemerülni. Igazi örökmozgó, olyan, mint akinek kilométerhiánya van, ebből pedig a csapat profitál a legtöbbet. Ezúttal is hozta lendületes játékát, erőfeszítései pedig gólpasszt eredményeztek. Ha egy kicsit több szerencséje van, akkor nagyszerű egyéni akciója eredményezte lövése is befelé pattan a lécről, ám nem így történt. A védőmunkáját is ki kell emelnem, négy labdaszerzésével és három tisztázásával ezen a téren is a legjobbak között szerepel.

Cserejátékosok

Karim Benzema (4)
Sokat nem tett hozzá a meccshez, valami pocsék ragasztó folyhatott a cipőjére, mert egyszerűen nem tudott szabadulni a labdától. Három lövéséből csak egy talált kaput, akkor is infúziót kellett kötni a labdára, hogy elguruljon Ochoáig. Úgy is szereti a képeket, jöjjön most egy róla:

Isco (5)
Nem tudta felvenni a meccs ritmusát, de még így is több értékelhető momentuma és használható labdája volt, mint a franciának.

Mariano Díaz (-)
Pechjére a társak már nem akartak igazán futballozni, amire ő a pályára keveredett. Némi lendületet azért hozott magával a játéktérre, ráadásul egy kulcspasszt is kiosztott. Kíváncsian várom, hol és hogyan alakul a sorsa a következő idényben.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7)
Óriási zsenialitásra azért nem volt szükség tőle ezen meccsen, a kötelezőt pedig hozta. Lehetőséget adott azoknak, akik egyébként kevesebb szerephez jutottak az idény során, és ismét megadta az esélyt a második vonalnak, akik éltek is ezzel. Szerény véleményem szerint Casemiro játszatása felesleges lépés volt, igaz, a Granada ellenfeleként a csapatnak igazán komoly hátránya ebből sem származott. Asensio gyengébb teljesítményét jól vette észre, amire cserével reagált, igaz, Benzema teljesítményét látva mindegy lett volna, ha csak egyszerűen lehívja a spanyolt a pályáról és nem küld fel helyette senkit. A háromcsatáros játék meglehetősen meglepő volt, ugyanakkor most ez is belefért, mindenféle rizikó nélkül. Az viszont ténylegesen örömmel tölt el, hogy ilyen komoly szinten tudta és tudja tartani a B-csapatot, hogy minden egyes játékosát fel tudja tüzelni e legfontosabb pillanatokra, ennek pedig nagy szerepe lehet a végelszámolásnál is.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…