Játékosok, akik elhagyhatják a Castillát a nyár folyamán

A csalódást keltő szereplésnek köszönhetően biztossá vált, hogy a Real Madrid Castilla a következő évet is a spanyol harmadosztályban fogja tölteni. A jelenlegi keret játékosinak legnagyobb része valószínűleg a távozás mellett teszi majd le a voksát, egy magasabban jegyzet klubhoz való csatlakozás érdekében. A jelenlegi csapatból egyedül Enzo Zidane hordoz magában elegendő potenciált, hogy felkerüljön az első csapathoz. Lássuk, milyen sorsa juthatnak a többiek.

Aleix Febas
Aleix a csapat egyik legnagyobb sztárja, aki rengeteg udvarlót tudhat magáénak, köztük több első osztályú együttest is: a katalán középpályásért a Betis, az Espanyol és az Alavés is élénken érdeklődik. Habár a huszonegy éves játékos éppen néhány hónappal ezelőtt újította meg szerződését a klubbal, minden valószínűség szerint nem a Castillában fogja folytatni, és az is könnyen elképzelhető, hogy végleg távozik a Real Madrid kötelékéből.

Mario Hermoso
Mario, a Castilla egyik csapatkapitánya szintén kelendő portékának számít. Az előző idényben harmincegy találkozón szerepelt a másodosztályú Valladolid színeiben, így a hamarosan a huszonkettedik életévét is betöltő hátvéd számára a cél immáron a legfelsőbb divízióban való futballozás. Ha hihetünk a híreknek, akkor Mario jövőre már a Betis tulajdona lesz.

Abner
Abner három évvel ezelőtt igazolt a spanyol fővárosba, de néhány hónappal érkezését követően egy nagyon súlyos térdsérülés vetett gátat fejlődésének. A közel egy évig tartó felépülés után újabb nehézségek következtek a brazil balhátvéd életében, hiszen sérülése teljesen kiújult. A nyár folyamán Zinédine Zidane személyesen biztosította támogatásáról Abnert, aki így elvette eredeti ötletét, a futballtól való visszavonulást. A jelenlegi idényben már húsz (!) mérkőzésen húzta magára  Castilla mezét, de az egykoron hatalmas ígéretnek számító védő nem tudta meggyőzni a futballrészleg vezetőségét, így nem lenne meglepő, ha a következő szezont már egy másik csapatnál kezdené meg. Az érdeklődők közül a Celta Vigo számít a legnagyobb névnek.

Cristian Cedrés
A kanári-szigeteki játékos már harmadik évét tölti a Castillánál, ám a dolgok nem mennek zökkenőmentesen. Cristian eddig mindössze 812 játékpercet kapott a harmadosztályban, ami finoman fogalmazva is rendkívül kevés, különösen azt tekintve, hogy tavaly közel kétszer ennyi minutummal zárta a ligát. A kevés játéklehetőségből kifolyólag Cedrés minden bizonnyal távozni fog, ráadásul nem is akárhova: egykori klubjához, a Las Palmashoz fog visszatérni, de egyelőre csupán kölcsönszerződés keretein belül.

Achraf Hakimi
A Zidane által különösen kedvelt szélsőhátvéd jövője egyelőre nagyon bizonytalan. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a harmadosztály jelentősen az ő szintje alatt van, ezért -habár még csak tizennyolc éves- egyáltalán nem valószínű, hogy jövőre is a Castillát fogja erősíteni. A marokkói hátvédért lényegében sorban állnak a csábítóbbnál csábítóbb szerződéseket lebegtető spanyol klubok, élükön az Alavéssel, ugyanakkor az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy jövőre ő lesz a felnőtt csapat második számú jobbhátvédje, de ehhez előbb távoznia kell Danilónak.

Philipp Lienhart
Az osztrák középhátvéd is azon játékosok sorát erősíti, akik két év alatt sem tudták meggyőzni a vezetőséget. Az egyenesen Bécsből igazolt futballista már az első csapatban is bemutatkozott, hiszen Benítez lehetőséget adott neki egy Cadíz elleni kupameccsen, de egyre esélyesebb, hogy Lienhart Németországba távozik a nyári transzferidőszakban.

Carlos Abad
A spanyol hálóőr már második szezonját tölti a Castillánál (kölcsönben a Tenerifétől), de madridi jövője napról napra bizonytalanabb. Valójában már 2016 nyarán is kifelé állt a szénája, de végül nem ő, hanem a Castilla egy másik akkori kapusa, Alfonso Herrero távozott (a Fernando Hierro által irányított Ovideóhoz). Carlos nagyszerű teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat, és összességében több találkozón lépett pályára, mint a vetélytárs Luca Zidane, már utóbbi vállsérülését megelőzően is. Mindazonáltal úgy tűnik, hogy Carlos Abad számára is közeledik a végső búcsú, hiszen a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a klub nem fogja meghosszabbítani a júniusban lejáró szerződését.

Nikos Vergos
Még egy kölcsönjátékos, aki nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A görög támadóra nem tart igényt a vezetőség, így szinte már nyílt titok, hogy a szezont követően visszatér nevelőegyesületéhez, az Olympiacoshoz. A huszonegy éves játékos teljesítménye azért is kiábrándító, mert nem mint teljes idegen vágott bele egy spanyol kalandba, hiszen az előző évet az alicantei Elche kötelékében töltötte.

És a többiek…
Javier Muñoz, Luismi Quezeda és hálóőr Álex Craninx jövőre egyelőre teljesen bizonytalan, különösen Javieré, hiszen ő már nagyon közel állt a Zaragozába való távozáshoz egy esztendővel ezelőtt. Mások, mint Luca Zidane, Álvaro Tejero, Fransisco Tena, az uruguayi Federico Valverde vagy a szintén dél-amerikai Sergio Díaz, minden bizonnyal jövőre is a Castillában folytatják. 

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK